Til lærere og elever


Jeg vil gerne invitere jeres skoleklasser til 40 års jubilæum for ”Amerikanske Billeder” i Imperial Bio onsdag den 26. april kl. 9.
Jeg vil samtidig gerne sige jer tak fordi I inviterede mig til at turnere i så mange år med mit gamle lysbilledshow "Amerikanske Billeder" i tusinder af danske skoler ligesom det i 30 år fik sin sejrsgang i
amerikanske universiteter.


Jeg og min amerikanske medarbejder Tony Harris viser showet i Birkerød Gymnasium. Foto fra "Der Spiegel"


Men holder "showet" stadig i dag?
 

Lars von Trier (drillende under optagelserne af Manderlay som blev inspireret af Amerikanske Billeder):
"Jacob, hvis jeg skulle arbejde ligesom dig ville jeg stadig køre rundt med Forbrydelsens Element."
Jacob: "Ja, det er jo netop forskellen på at lave døgnfluefilm og en evergreen klassiker :-) "


Det er jo et godt spørgsmål? Men nu hvor jeg er blevet for gammel til selv at køre rundt med det i USA længere er jeg glad for at Martin Luther King Centret i Atlanta forhandler med mig om at overtage retten til i fremtiden at streame diasshowet om Martin Luther Kings stadig urealiserede drømme ind i alle amerikanske skoler. For "Black lives matter" - mere end nogensinde under Trump!
Så skynd jer at se diasshowet -  nu opdateret og digitaliseret i HD-format - på Nordens største filmlærred.


Fra min sidste forestilling i Imperial

Billetter til 60 kr pr elev kan bestilles her: http://www.kino.dk/ticketflow/2219222

Imperial Bio ved Vesterport St. kan nås fra de fleste sjællandske stationer på en time.
Egner sig fra 8. klassetrin og opefter. Pause med spørgsmål fra salen og salg af min opdaterede bog efter 1:40 min.
Slut mellem kl. 13-14. Links til opfølgende arbejde i klassen.

 
Andre skoleforedrag i Ubuntu-Huset

- om eller af andre minoriteter - om islam, jødedom, homoseksualitet, integration, eksklusion og mobning etc.


I ti år fra 1977-87 viste jeg også dagligt diasshowet for jeres skoleklasser i mine egne foredragslokaler i Købmagergade 43. Her er jeg igen begyndt at holde mine andre foredrag i de samme lokaler, som jeg nu kalder Ubuntu-Huset.

Med 30 års erfaringer fra mine workshops i amerikanske universiteter har jeg her oprettet et dialogcenter, hvor jeg arbejder sammen med diverse grupper omkring integration og dialog, hjælp til kvinder og homoseksuelle truet af social kontrol i vore ghettoer, dialog mellem jøder og muslimer, kvindemoske, ungdomsarbejde på tværs af grænser, konfliktløsning mm.

Book skoleforedrag på jeres ønskede datoer i Ubuntu-Huset
eller hos mig på jacob@holdt.us.


Jeg viser i Imperial mit gamle foredragslokale, som nu er blevet til Ubuntu-Huset

Hør om og oplev Danmarks første kvindemoske herinde!

Her kan I også booke foredrag og skoledialoger med talspersoner fra disse grupper. F.eks. har imamen Sherin Khankan hyppigt gymnasieklasser her til foredrag om vores feministiske opgør med patriarkatet i Mariam moskeen, hvor vi i samarbejde med progressive jøder også arbejder på at få en kvindesynagoge op at stå i samme lokale. Så lad endelig jeres kristne, jødiske og muslimske elever udfordre i kærlig dialog her.


Sherin Khankan underviser gymnasieklasse fra Silkeborg i Mariam moskeen


Mit nyeste foredrag om bl.a. Ku Klux Klan, massemordere ......og, ja, underholdende dansk integration!

Herinde vil jeg også gerne invitere jer til mit nyeste og i dag mest populære billedforedrag om integration og "danske værdier". Jeg kan strikke mit underholdende billedforedrag  sammen til at inkludere lige de emner eller minoriteter I lige nu arbejder med i skolen. Jeres elever vil ikke kede sig et eneste minut. Har gennem mange år været vist for 9-10. klasserne samlet fra hele Nordsjælland i Kulturværftet i Helsingør til deres årlige "Mangfoldighedsdag".
"Om at sige ja til dem vi frygter og dæmoniserer"


Om hvordan alle vore udstødte ønsker at blive elskede i foredraget "Om at sige ja"


Biograffilmen "Jacob Holdt - mit liv i billeder"
kan også bookes herinde med en snak med mig bagefter om mit og mine skildrede venners liv deri.


Filmen lå i over en måned som nr. 1 på Kino.dk's liste


Find datoer og priser for disse foredrag og book jeres elever ind på Ubuntu-husets Facebookside. Vi har hyggelige stuer, hvor I kan spise jeres madpakker i pausen - ligesom da I bragte jeres elever derind for 30-40 år siden. Mange lærere fortæller at de selv kom derind engang som skoleelever :-)

Kom til min 70 års fødselsdag

Og herinde inviterer jeg også alle jer undervisere - som jeg har været "støttepædagog" for og haft så godt et samarbejde med gennem 40 år - til åbent hus på min 70 års fødselsdag den 29. april efter forestillingen samme dag i Dagmar Bio.
Weekendavisens hetz, hvad var op og ned?

I disse Trump tider med fake news er det også vigtigt lige at bruge lejligheden til her at tilbagevise de "fake news" Weekendavisen fremturede med om min bog.
Bogen sælger jeg i øvrigt ved foredragene i den nyeste 40 års jubilæumsudgave. Nu med ændringer i de to små sætninger, som Weekendavisen slog så hårdt ned på, skønt de førende amerikanske universiteter har brugt bogen i 30 år i undervisningen uden med deres grundige akademiske tilgang nogensinde at finde fejl deri! Så døm selv om de to sætninger i kapitlet om Wounded Knee og om eksslaven Charles Smith gjorde bogen uegnet for danske skolebørn :-)

Men i al fald en dybfølt tak til alle jer, der havde tillid nok til mig til at bruge bogen i jeres undervisning ..... og en undskyldning til jer hvis I syntes at de to sætninger gjorde den ikke-egnet for danske skolebørn
.
Under alle omstændigheder ændres alt undervisningsmateriale jo løbende i takt med den seneste forskning ligesom min bog nu er blevet det. I dag hvor eleverne kan google sig til alting kunne det derfor være et spændende klasseprojekt at se om jeres elever kunne finde "virkelige" fejl i "Amerikanske Billeder" :-)
De kærligste hilsner

Jacob Holdt
Gernersgade 63
1319 København K
eller
Ubuntu-Huset
Købmagergade 43
1150 København K

Mobil: +45 20 32 44 12
E-mail: 
Jacob@Holdt.us og
JacobHoldt@american-pictures.com
Facebook: 
Facebook.com/Jacob.Holdt
 


I kan finde uddybende materiale på mine 22.438
(10 år gamle og lidt forældede) hjemmesider under:

www.american-pictures.com
 

Min kalender hvor du kan se om et af mine foredrag er i din omegn eller - hvis du ønsker at arrangere et - om jeg er ledig på en ønsket dato.

Om mit nyeste foredrag ”Om at sige ja” 
Dette billedforedrag om integration med alle dem vi har fordomme overfor er i dag blevet mit mest populære.
 

Liste over mine ca. 6.500 tidligere foredrag opdelt efter gymnasier, højskoler, AOF, navne på arrangører, lande osv. samt topscorerne indenfor de enkelte skoletyper.

Min bog Amerikanske Billeder sat op som billedbog.

Mine artikler og kronikker om alt fra racisme, Tibet, ulandshjælp, bibel- og oldtidshistorie, vold, spionage, byplanlægning, muslimer osv.

Videoer og dokumentarfilm om mit arbejde med racisme og integration.

Anmeldelser af mine foredrag 

Mit fotogalleri - mine billeder fra USA, Bolivia, Nepal, Guatemala, Nicaragua, Thailand, Haiti, Namibia og Kosovo.