Invitation til racismedag 21. marts 2006

Tidligere bunkemails til venner og bekendte

 

 
   
 

 

Kære muslimske, jødiske og andre interesserede  
venner


1.
  Muslimsk antisemitisme.
Jeg har til vore møder ofte hørt muslimer udtrykke forskellige former for antisemitisme. Denne form for racisme ses tit hos udstødte minoriteter og jeg påtaler da også dagligt i USA de sortes antisemitisme Thi intet er mere sårende end at se undertrykte minoriteter, der burde være naturlige allierede, bekæmpe hinanden.
I håb om at I - ikke mindst mine venner blandt imamerne - vil tage det op internt, har jeg skrevet en artikel om det i Berlingske Tidende:

Hvad udad tabes skal indad vindes
 2.
  Vores muslimske manifest
Vi har igennem et år arbejdet intenst i bestyrelsen i Kritiske Muslimer med at udarbejde og gennemdiskutere et manifest, der i religiøse vendinger klart og entydigt viser at der intet uforeneligt er mellem islam og demokrati. Alle vore møder og hver eneste ytring blev filmet og analyseret af Sociologisk Institut under prof. Peter Gundelachs ledelse.

I Kritiske Muslimer har vi hele tiden stået for de samme grundholdninger som Demokratiske Muslimer nu slår sig op på, men med vores mere religiøse indfaldsvinkel føler vi ikke at vi som muslimer kommer uden om at forholde os til vanskelige begreber såsom sharia. Desværre har Naser Khader efter sigende brugt dette til at angribe Sherin Khankan for at gå ind for dødsstraf etc.
Jeg har selv "brændt" ikke så få Stars og Stribes af  i protest mod USA's dødsstraf til at I ved at jeg aldrig ville stå som talsmand for en forening og medskribent af et manifest, der går ind for dødsstraf.
Så læs vores manifest for at få en dybere forståelse for islam og demokrati, der kan hjælpe til at gøre Danmark lige så demokratisk frit som f.eks. England og USA, der ingen problemer har med at leve med sharia-banker, moskeer etc. Spred det til alle dine muslimske venner!

Et Muslimsk Manifest  
 3
.  Kom til vores demonstration mod racisme i dag
Det er i dag - tirsdag 21. marts - FN's dag imod racisme og da Danmark jo - ikke ufortjent - nu har fået verdensry som det måske mest racistiske land vil jeg stærkt opfordre jer til at møde talstærkt op til vores tvær-religiøse efter-arbejdstid-fakkel-demonstration på Nytorv i København kl. 17.30. Se informationer her.
Jeg skal selv tale kl. 17.40 og har tænkt mig at tale om - da al racisme jo starter med ens egen - min egen racisme (mod muslimerne).
Hvis I ikke kan være til stede er I velkomne til senere på aftenen at læse talen her:

Min egen racisme.....mod muslimerne
 

I den forbindelse har jeg sammen med Klaus Rifbjerg og Lave Broch skrevet nedenstående - en multinational appel, idet Klaus sidder i Spanien, Lave i Danmark og jeg selv i skrivende stund keder mig i Frankrig (så ved I jo der altid er fare for lange e-mails fra mig :-)
- hvorfor denne opfordring til jer om at være med i demonstrationen kommer ud lidt sent :
 

Støt FN’s dag imod racisme


Af forfatter Klaus Rifbjerg, forfatter Jacob Holdt og næstformand i Danmarks Fredsråd Lave K. Broch

 

Den 21. marts er FN’s dag imod racisme.

Dagen er valgt fordi den 21. marts 1960 var den dag, hvor mindst 180 sorte afrikanere blev såret og 69 dræbt, da det sydafrikanske politi åbnede ild mod ca. 300 demonstranter i det sorte byområde Sharpeville. Demonstranterne protesterede mod de diskriminerende paslove i Sydafrika. En anden person blev skudt under lignende demonstrationer ved politistationen i Vanderbijlpark.

Apartheid-regimet i Sydafrika er efterfølgende blevet afskaffet og Sydafrika har fået demokrati. Det kan hele verden og Sydafrika i særdeleshed glæde sig over. I Danmark kan vi også være glade for, at vi ikke har en ligeså grusom historie som Sydafrika. Men alligevel er der grund til at huske hvor galt det kan gå når vi mennesker dømmer hinanden på grund af hudfarve, som tilfældet var i Sydafrika, eller når vi dømmer nogen på grund af deres religion eller kultur, som tilfældet også er mange steder i verden og ikke mindst i Europa og Danmark.

Alle mennesker generaliserer. Det er naturligt. Men det er ikke alle generaliseringer som er holdbare, og det er her at den 21. marts FN’s dag imod racisme har sin berettigelse. Dagen kan bruges til at markere, at vi alle sammen i grund og bund er ens. Det lyder måske banalt. Men det er det ikke for de mange tusinder, som oplever dumsmarte bemærkninger i hverdagen eller som ikke kan få et job fordi deres navn er Hassan eller Muhammed.

Vi opfordrer derfor til, at alle der kan møder op på Nytorv foran domhuset tirsdag den 21. marts kl. 17.30 og viser sin støtte til FN’s dag mod racisme. Danmarks Fredsråd er hovedarrangør på en markering, hvor der bl.a. vil være taler fra græsrødder, kulturpersoner, aktive muslimer, jøder og kristne.

Danmark er det land vi gør det til. Vi vil gerne have et Danmark, hvor vi alle viser gensidig respekt for hinanden uanset hudfarve, religion eller kultur. Et smilende Danmark. Et Danmark vi kan være stolte af. Det er det vi markerer den 21. marts.

 De kærligste hilsner

Jacob Holdt
Gernersgade 63
1319 København K
Danmark
Tlf. and fax: +45 33 124412
Mobil: 20 32 44 12
     
E-mail: Jacob@Holdt.us


Hvis mit e-mailsvar var for kort og ikke-fyldestgørende grundet travlhed, kan du finde uddybende materiale på mine 17.438 hjemmesider under:

www.american-pictures.com
 

Min kalender hvor du kan se om et af mine foredrag er i din omegn eller - hvis du ønsker at arrangere et - om jeg er ledig på en ønsket dato.

Liste over mine ca. 6.500 tidligere foredrag opdelt efter gymnasier, højskoler, AOF, navne på arrangører, lande osv. samt topscorerne indenfor de enkelte skoletyper.

Min bog Amerikanske Billeder sat op som verdens største online billedbog.

Mine artikler og kronikker gennem årene om alt fra racisme, Tibet, ulandshjælp, bibel- og oldtidshistorie, vold, spionage, byplanlægning osv.

Anmeldelser af mine forestillinger - dog kun fra amerikanske aviser. Efter 21 års turneer og 1500 foredrag i Danmark er showet Amerikanske Billeder endnu ikke blevet anmeldt i en dansk avis!

Mit fotogalleri - for forlag, tidsskrifter og museer, der ønsker at bruge mine billeder fra USA, Bolivia, Nepal, Guatemala, Nicaragua, Thailand, Haiti, Namibia og Kosovo.