Nyhedsbrev Kristi Himmelfartsdag  2004

Tidligere bunkemails til venner og bekendte
 


 

Åh, nej, ikke en af de lange igen....

   

 

Kære venner

I dag blev jeg forbavset over at få følgende mail fra en af jer:

"Kommer der ikke snart flere mails fra dig? Er jeg røget af din mailingliste? Jeg syntes ellers godt om at få fællesmails."

Tænk, og jeg som skamfuldt troede at jeg havde tæppebombet jer endnu værre end selv Michael Moore gør det........og brødebetynget funderede på at sende en fællesmail ud om hvordan I skal sætte jeres spamfilter op for effektivt at standse alt.det.skidt.fra@american-pictures.com!!!

Altså lagde jeg straks hovedet i blød for at finde endnu en "god" anledning til en fællesmail. Og under løbeturen på Kastellet i morges - hvor også alle mine værste avisartikler udtænkes - fik jeg så en idé, der udsprang af at jeg har nøjagtig samme problem med aviserne. At jeg har tæppebombet dem med så mange artikler at de ikke længere gider at trykke dem - om ikke andet af frygt for at genbruge Tordenskjolds soldater for meget. Så hvor skal jeg så gå hen med dem?
Så har man jo ikke andet valg end at smide artiklerne i hovedet på sine venner :-)

Under maraton-prinsebrylluppet gik det helt galt idet jeg i min kedsomhed endte med at skrive hele fire avisartikler om alt andet end royale emner - artikler som hverken Berlingeren eller Politiken tilsyneladende nu gider at trykke (dog kan det tænkes at de var lidt for "hurtige" og uigennemtænkte!)

Jeg vil også lige bruge denne mail til at annoncere nogle ting, bl.a. et møde i næste uge, som jeg vil invitere dig med til. Se længere nede i denne - som altid - yderst korte mail, thi det kunne jo også tænkes måske at dreje sig om en indbydelse til en stor fest......


1. emne:  Mine prinsebryllupsoverskudsartikler

Her følger de fire utrykte avisartikler. Hvis du læser blot én af dem vil jeg føle at jeg ikke har levet mit liv forgæves!

"Forsvar for Hizb-ut-Tahrir"       (skrevet til Politiken)
Jeg "hader" fordomme og forfølgelse. Jeg føler mig simpelthen såret, når jeg ser mennesker udsat for hetz. Hvad enten det drejer sig om sorte, homoseksuelle, transseksuelle, flygtninge, indianere, muslimer, jøder, christianitter, seksuelle afvigere, tibetanere, Ku Klux Klan, nazister osv. har jeg altid hellere ville befinde mig blandt de forhadte end deres forfølgere. Og hver gang bliver jeg lettet over ved selvsyn at opdage at de er hverken værre eller bedre end mig selv. Så I bliver naturligvis ikke forbavsede over at jeg lige nu befinder mig hos Hizb-ut-Tahrir, men måske mere over at jeg forsvarer dem ved at angribe mange af jer - mine gamle venner.


"De Radikale på hadets førerløse tog"   (kronik til Berlingske)
Man tugter jo den man elsker. Efter et af mine tidligere angreb på de Radikale fortalte folketingsmedlemmer mig bagefter at det havde skabt utrolig meget debat i partiet, hvorfor de inviterede mig til selv at blive medlem. Nu forsøger jeg igen at blive "headhuntet" .....eller måske denne gang skalperet. Kronikken tager udgangspunkt i de hadefulde angreb på min ekskone Annie Rush Holdt i hendes barndom fra andre sorte og hadet i vore muslimske skolebørn i dag......og kører så ellers derud ad som et førerløst tog.
 

"Foghs budskab til Bush"   (debatindlæg til Politiken)
Hvad synes I at Anders Fogh skal sige til Bush i næste uge? Her er mit forslag i hvilket jeg prøver at vise at torturen i Irak startede med den langt værre tortur Bush selv udøvede i USA's fængsler før han blev præsident. Særligt et tilfælde bevirkede at jeg var lige ved at forlade USA for altid. Denne artikel er skrevet i voldsom vrede og det er nok en af grundene til at Politiken ikke bragte den - plus som sædvanlig dens længde. Se mere om hvordan Fogh har svigtet i Irak her.
 

"Til Fogh: Glem Bush eller bliv selv glemt"  (debat til Berlingske)
Da dette er skrevet til en borgerlig avis, er jeg her helt anderledes pæn overfor Fogh, ja nærmest roser ham et sted....mens jeg giver ham gode "faderlige" råd! Men hvorfor overhovedet snakke med Bush når alt nu tyder på at næste præsident bliver Kerry? Derfor skriver jeg også her lidt om John Kerry, som jeg hyppigt mødte da han arbejdede sammen med min første amerikanske kæreste, Sharon......indtil vore veje skiltes, da Sharon begyndte at samle bomber for at gå til angreb på regeringen.
Nå, måske det er meget godt at Berlingeren ikke bragte den.....jeg kan jo aldrig lade være at skrive ud fra de minder og følelser, der vælder op i mig i øjeblikket, og det er jo ikke alt der er lige "fit to print." 
Nu er jeg ved at gå mit billedarkiv igennem fra den tid for at se hvad jeg tog af billeder af John Kerry......dersom han bliver præsident. Kik på denne artikel om nogle dage og se om billederne er kommet med på siden.

 


2. emne:  Vi søger værtsfamilier!!!

Hvis du har plads i juni måned, søger Humanity in Action gode værtsfamilier til amerikanske studerende ikke for langt fra Københavns centrum. De kommer fra USA's topuniversiteter såsom Harvard til et enestående dialogprogram med danske studerende og politikere bl.a. ledet af Herbert Pundik.

Min kone og jeg var sidste år værter for en Ghanesisk student fra Philadelphia og det var en kæmpeoplevelse for os. Vi har siden besøgt ham i USA og fortsat samarbejde og møder med de andre fra holdet. Kontakt mig hvis du er interesseret. Der følger masser af spændende sammenkomster med ministre og hos den amerikanske ambassadør med i pakken. I den forbindelse viser jeg igen i år "Amerikanske Billeder" for holdet den 16. juni - dersom du kender nogle udlændinge, der ønsker at se showet på engelsk.
 3. emne:  Invitation til møde

Nej, det drejede sig ikke om en fest.....det var blot noget jeg skrev for at få dig til at læse helt her ned til i min mail :-)

Baggrund: 
Pga. BT's langvarige hetz mod muslimerne har jeg også bombarderet dette blad med rasende læserbreve på det sidste. Et af dem blev publiceret som:

"BT skaber terrorisme"  (i BT den 9. maj)

hvorefter jeg "terroriserede" avisen til sluttelig at indvilge i at give mig to hele sider i prinsebryllupsudgaven til at udbrede mine synspunkter på. Jeg havde hele tiden troet at BT kører hele deres anti-muslimske hetz udelukkende for at tjene penge, men under interviewet gik det op for mig at journalisten virkelig selv tror på alle bladets løgne om muslimerne. Han var simpelthen for dum og uvidende til at spille "djævelens advokat" med sine spørgsmål og til sidst havde jeg næsten medlidenhed med ham, da jeg lidt efter lidt indså at han oprigtigt havde angst for muslimer og indvandrere. Som jeg påpegede overfor ham er det jo netop denne angst, der bevirker at han "hele tiden bli'r slået ned af dem" - hvilket skete selv på vej hen til mit interview her i Gernersgade, tro det om I vil!
Fordelen ved at skrive i BT frem for Politiken (som nazisterne ikke læser) er i øvrigt at jeg altid får trusselsbreve bagefter. Det er jo altid dejligt at få lidt feedback på det man skriver :-)

Nå, men det fik mig til at tænke over at der måske er andre, der går rundt med oprigtig frygt overfor muslimerne? Fra USA kender jeg jo den angst, jeg selv kan udvikle overfor sorte når jeg har været isoleret i hvide universiteter i for lang tid og at der så kun er én ting at gøre: at rejse ind blandt dem, der er fokus for ens angst.

Noget af det mest opløftende, der er sket i mit liv i de senere år, er de mange venner jeg pludselig har fået blandt muslimerne, da jeg aktivt besluttede mig for selv at komme ud af min gammeldanske isolation for 2-3 år siden.

Og nogle af dem jeg er kommet til at holde mest af er Ahmadiyyamuslimerne i Nusrat Djahan Moskeen i Hvidovre - som blandt muslimer i Pakistan selv udgør en forfulgt gruppe. I denne smukke moske er jeg ofte kommet til foredrag og for selv at holde foredrag ligesom de inviterer mig og min kone til bl.a. teaterforestillinger.

Skulle du synes at du selv er blevet lidt for isoleret og magelig på dine gamle dage, vil jeg derfor gerne invitere dig med til mit næste foredrag i netop denne spændende moske, så du kan møde mine nye venner. Det sker torsdag i næste uge og dette er hvad moskeen skriver om foredraget:
 


Kan vi løfte sløret 
fra vore øjne?
v/ Jacob Holdt 

”Vi får de indvandrere, vi har fortjent, fordi vi vælger at skabe dem i vort eget billede. Danskernes negative tænkning om muslimerne er værre end tyskernes om jøderne i 1930'erne.”

 

Jacob Holdt har set så megen død og ødelæggelse blandt ofrene for racisme – over 30 af hans egne venner har den myrdet - at han tvinges til at definere sygdommen ud fra dens dræbende effekt på ofrene og ikke på de pæne hensigter, der skrives af dens udøvere i højtidelige FN-konventioner.

Udelukkelsen af muslimske kvinder med tørklæde fra jobs i vore supermarkeder og diskriminationen af muslimske efternavne får Jacob Holdt til at gribe i egen barm og undersøge sin egen racisme. Han sammenligner den danske med den amerikanske racisme og konkluderer at den er lige så slem.

 

De mange års foredragsturnéer i Europa og USA har tvunget Jacob Holdt til at prøve at finde og definere lighedspunkterne mellem moderne europæisk og amerikansk racisme. På mindre end én generation har europæerne udviklet et psykologisk tankesystem overfor indvandrere lig det, der igennem århundreder har paralyseret hvide og sorte amerikanere.

 

Torsdag den 27. Maj 2004 kl. 19.00
Sted: Nusrat Djahan Moskeen
Arr.: Nusrat Djahan Moskeen, Eriksminde Allè 2 · 2650 Hvidovre 
· Tlf. 36 75 35 02 · 40 36 95 35 ·  29722203 ·  Fax 36 75 00 07


Faktisk ved jeg endnu ikke helt hvad jeg vil snakke om - og I, der er mine venner, kender jo mine meninger i forvejen. Men det synes jeg heller ikke er det væsentlige. Kom hvis du har lyst til at møde et anderledes trossamfund - f. eks. havde de aldrig haft musik i moskeen før jeg medbragte det - og som dog alligevel er som "os andre". Jeg selv bliver aldrig træt af at finde det fælles i det forskellige - og at glædes over at vi nu har fået så meget forskelligt inden for vore fælles (danske) rammer.


4. emne:  Invitation til (ny) forening

Til det sidste møde i Nusrat Djahan moskeen havde vi i øvrigt en Bahai'i som taler - den trosretning jeg selv altid har følt mig mest knyttet til og arbejdet meget sammen med i USA. Hvis du er interesseret i en sådan mere tværreligiøs tilgang til det multikulturelle, vil jeg stærkt opfordre dig til at blive medlem af Jødisk-Kristen-Muslimsk Forum, som vi til generalforsamlingen i går aftes besluttede at give det nye kortere navn: Multikulturelt Forum. Især mangler vi flere af jer muslimer blandt medlemmerne, men I er alle velkomne. Det er utrolig hyggeligt, da møderne foregår på skift i medlemmernes hjem, kirker, synagoger og moskeer. Vi har i to år snakket forgæves om at få nogle udadvendte aktiviteter op at stå. Eller måske det ikke var så forgæves? For jeg selv har hele tiden ment at det netop var snakken, det hele drejede sig om. Det er jo i det ufærdige Babelstårn vi skal finde vor lykke! Så kom og vær med i Babelssnakken omkring de veldækkede kaffeborde og lad os håbe at vi aldrig bliver så ensartede og uniformerede at det lykkes os at få noget op at stå i foreningen - og at fornærme Gud med at bygge tårnet helt ind i Himlen!

Alligevel ønskes du en rigtig god Himmelfartsdag af

Jacob Holdt
Gernersgade 63
1319 København K
Danmark
Tlf.: 33 124412 og Mobil: 20 32 44 12
E
-
mail: JacobHoldt@american-pictures.com
Nyt:
  Mine favorit links og links til gode venner