Nyhedsbrev 29. maj 2008

Tidligere bunkemails til venner og bekendte

Højreklik her for at hente billeder. For at beskytte dine personlige oplysninger har Outlook forhindret automatisk hentning af dette billede fra internettet.
Højreklik her for at hente billeder. For at beskytte dine personlige oplysninger har Outlook forhindret automatisk hentning af dette billede fra internettet.
 
 

Om at vælge side

....når der kastes med menneskelort.

 

Kære venner

 

Tag med på "Picnic with the Devil"

Jeg rejser i dag på en hyggelig tre dages skovtur til Letland med den kække Johanne Smith-Nielsen, MF, og 10 ditto piger fra Amnesty International.
Vores mål er at optræde som et beskyttende menneskeskjold for Rigas årlige Gay Pride parade, idet denne hvert år angribes af rasende skinheads og borgere kastende med brosten og menneskelort. Disse bliver opmuntret og finansieret af hadske politikere, nationalister, biskopper og i år endog af en homofobisk mangemillionær, hvorfor Amnesty har måttet forsikre hver af os for over 15 millioner kr. Altså knap så sjovt som vores egen fredelige og farvesprudlende Mermaid Parade, som jeg deltager i hvert år.


Fra sidste års Riga Gay Pride march. Ikke eget foto.


Et spejlbillede af dansk politik

Vi kan rystes over udenlandske politikere, der holder sig til magten ved således at undertrykke seksuelle mindretal, men desværre er dette nedslående billede i Østeuropa jo fra A til Z en tro kopi af vore egne hjemlige politikere, der vedvarende overdænger et undertrykt religiøst mindretal med deres eget menneskelort.

Hver gang jeg rejser i udlandet og begynder at savne mit hjemland, rystes jeg over - igen i sidste uge - at læse om hvordan politikerne derhjemme spiller ud med had-kortet. Jeg burde med alderen have vænnet mig til det. Alligevel bliver jeg ved med at få den samme knugende følelse indeni over at se mennesker lagt for had som i mine vagabondår i USA, da jeg bar rundt på Aime Cesaires: "Der er ikke noget steds i verden en stakkels skabning, som er underkuet og tortureret, i hvem jeg ikke er myrdet og ydmyget".
Så jeg kan ikke andet end reagere og I må derfor bære over med at jeg endnu engang smider mit eget lort i hovedet på jer i form af nedenstående artikler:

 

1. "Integrer Danmark, ikke det sorte kabinet" (i Information)

Jeg har tidligere skrevet om hvor begejstret jeg var for at se Birthe Rønn Hornbeck som integrationsminister - ikke mindst efter at jeg under Integrationsministeriets Integrationsdøgn skændtes grundigt med den tidligere. Men efter DF-afgørelsen om at indføre åbenlys job-diskrimination mod muslimer opfordrer jeg hende nu i dette åbne brev i Information til at gå af  - samt til på en en ganske enkel måde tage initiativ til at gøre en effektiv ende på hadet.

2. "Er Henrik Fogh blevet kulturradikal?" (i Berlingske Tidende)

Ideologisk står statsministerens søn og jeg i hver sin grøft, men da vi under årets fortsatte debatter med hinanden rystedes over at møde den vanvittige islamofobi i vore danske publikums, endte vi med at stå sammen IMOD vore publikum, idet vi begge som amerikanske indvandrere har fået USA's helt anderledes tolerante syn på indvandrere. Som opvarmning til efterårets roadshows med Henrik skriver jeg om dette (længere nede på siden) i vores fortsatte drillende debat i Berlingske Tidende .

3. Største muslimske invasion af Christiansborg nogensinde

Men sluttelig giver det alligevel lidt håb når vi samtidig ser folketingets politikere ivrigt integrere sig i dans med dem, de dagligt dæmoniserer:
http://www.holdt.us/to/ozlem/

De kærligste hilsner

Jacob Holdt
Gernersgade 63
1319 København

ps. Mine argumenter er efterhånden ligeså slidte og genbrugte som regeringens. Det er jo svært at sige noget nyt (for jer der kender mig), så derfor skyder jeg i stigende grad med spredehagl i mange forskellige aviser.


1. Fra Information:

Integrer Danmark,

ikke det sorte kabinet

 

Af Jacob Holdt, foredragsholder om integration
 

Kære Birthe Rønn

 

Jeres 50 grams berufsverbot handler, som du påpeger, overhovedet ikke om hvad tørklæder signalerer i en fiktiv dommersituation om 20 år, men om at signalere had og afstandtagen til nydanskere her og nu. Tørklæder signalerer intet som helst for det frie menneske, kun for mennesker tynget af fordomme og indre aggressiv paranoia. Men hvorfor belønne en sådan racisme ved at lave racistiske hastelove, der diskriminerer mod andres ligestilling, integration og hele levebrød?  Hvorfor belønne dem, som bevidst skaber sig et politisk levebrød ved at udsende hadefulde signaler og undertrykke andres identitet som en direkte projektion af deres egne indre tvangsforestillinger om islam a la klassisk antisemitisme? Giver man sådanne totalitære kræfter en lillefinger, vil de allerede næste dag kræve yderligere indskrænkning af vores frihed – hvilket da også skete med krav om yderligere apartheidlovgivning over for offentligt ansatte allerede dagen efter jeres særlov.

Ja ”sær”, for vil I nu til at bruge løgnedetektor til at afgøre, om den kvindelige jødiske dommer tildækker sig med sin paryk af religiøse grunde eller for at se sexet ud? Eller skal alle dommere til at svede under engelske parykker for at tage højde for det? Og hvordan vil f.eks. jeg kunne få en retfærdig retssag, når det fortsat er tilladt dommere at stille op for disse partier, som offentligt og utilsløret signalerer had mod minoriteter og anderledes tænkende?

 

Du sagde i Deadline, at du er bekymret over som integrationsminister på denne måde at lægge andre mennesker for had, men udtrykte samtidig taknemmelighed over, at dette DF-had ”har båret regeringen i 7 år.”
Men frie mennesker har et valg til i tide at sige fra, som Martin Niemüller advarede om med sine berømte ord. Du ved, at jeg mere end nogen anden var begejstret over at se dig som integrationsminister i håbet om, at du med dit mere inkluderende menneskesyn ville kunne få danskerne til at åbne sig op og at integrere sig med muslimerne på samme succesrige måde, som jeg ser amerikanerne gøre det.
 


Den amerikanske fotograf Pamela Juhl sendte mig fra folketingets
åbning
dette billede, der viser, synes hun, "et morsomt umage par".
 

Nu efter dette, dit største nederlag, indser jeg, at integrationen kun har en chance for at lykkes, hvis du går af og sammen med f. eks. Karen Elleman bliver ”frie” liberale løsgængere. Derved kan I tvinge vores DF-regerings to støttepartier til at danne en alternativ samlingsregering hen over midten - direkte vendt mod dette evigt eskalerende had. De indbyrdes partiforskelle, der vil skille jer i en ægte dansk samlingsregering (der viser hensyn til ALLE danskere), er bagateller i forhold til den splittelse, I nu giver Danmark. For gennem fortsat borgerkrig mod ”de andre” skaber jeres ikke-inkluderende og afstandtagende signaler lukkede ”udanske” parallelsamfund og en hel tørklædeskov af passiv modstand, – stik modsat det billede, jeg ser blandt USA’s inkluderede muslimer, der derfor er helt uden opskruede rater af kriminalitet, terrorisme, skizofreni og andre symptomer på såret identitet.  
 

Thi hvert eneste ord, I udgyder, i jeres evindelige mobning af ”de andre”, internaliseres jo af de andres børn med jeres undertrykkende budskab: ”Du er ikke ønsket, du har ingen fremtid her.” I deres fortvivlelse bliver de jeres direkte spejlbillede gennem et modsatrettet hadsk ”du er for dansk”-sprog, som jeg i årevis ord for ord har hørt parallelt blandt USA’s marginaliserede sorte børn, men ikke hører blandt USA’s indvandrerbørn. Resultatet kan aflæses i Pisa-undersøgelserne, hvori vore indvandrerbørn falder lige så langt bagud i forhold til de hvide som USA’s sorte – og langt bagud i forhold til lande som Sverige, hvori en sådan konstant offentlig voksenmobning fra regering og medier ikke er acceptabel. Vil du virkelig, Birthe, lægge stemme til at fortsætte disse mørke år under det sorte kabinet med alle dets sortsvedne, konstant opflammende katastrofer, hvori vi tabte alle disse sårede børn, integrationen og dermed Danmarks fremtid?

 


Nybagte danske studenter

 


Sluttelig et ord til jer, mine muslimske venner, hvoraf jeg efter denne seneste optrapning af hadet mod jeres identitet har hørt mange sige, at nu kan det ikke gå stærkt nok med at få jeres uddannelse for at søge mod friere samfund: Had er et stærkt ord, og til opmuntring vil jeg sige, at det er mit klare indtryk fra mine venner i DF, at disse ikke personligt nærer noget had mod jer.

På den måde ligner de mine venner i Ku Klux Klan, som jeg har arbejdet med i seks år, og som privat har langt flere sorte venner end typiske danskere har indvandrervenner. Men DF er ikke som sådant simpelt had (=smerte) lige så let at tilgive. For på toppen er der tale om nogle egoistiske magtmennesker, som koldt, kynisk og beregnende bruger en konstant optrappet hadsk og menneskeødelæggende politik for at skabe frygt – ene og alene fordi vi danskere (deriblandt I muslimer) passivt har ladet dem få denne undertrykkende magtposition til at forråde vore tidligere danske værdier af tolerance, tillid og frihed – både herhjemme og ude i verden.

Lad dem ikke vinde deres næste beregnende slag mod Danmark, ved at I - ligesom dem - vender ryggen til Danmark.
Lad os sammen vinde Danmark tilbage – det Danmark i 60’erne, som jeg hører mange af jeres fædre i moskeerne snakke med længsel efter, - dengang vi inviterede dem ind i vore hjem og hjerter og derved for en tid gav dem mulighed for at lære vore danske værdier – inden vi begyndte at lukke os om os selv i hadets og mistænkeliggørelsens klassiske "antisemitiske" erhvervs-diskrimination.

 


2. Fra Berlingske Tidende:
 

Er Fogh blevet kulturradikal?


Jacob Holdt, Fotograf og foredragsholder med et roadshow sammen med Henrik Fogh Rasmussen
om "Amerikanske Tilstande"

 

Som amerikanere står du og jeg, Henrik, i hver sin grøft – du republikaner, jeg demokrat – men én ting udbygger vores venskab, nemlig enigheden om at danskerne bør indføre "amerikanske tilstande" i integrationen af indvandrere. Men når du påstår (Berl. 29-4) at "de kulturradikale er en stopklods for integrationen" og at "kulturradikale værdirelativister mener at fædrelandskærlighed hører fortiden til" afslører din kritik at du er blevet udlænding og ikke har fulgt med i den deprimerende udvikling herhjemme i vores andet fædreland. Så for en gang skyld er jeg enig med regeringen i ikke et lytte til udlandets kritik J

Under dine 8 års fravær er mange danskere nemlig begyndt - tomt og retorisk - at bruge postuleret fædrelandskærlighed og nationalisme til at udelukke indvandrerne fra deres gode fællesskab med – altså til at udtrykke fremmedhad med – mens du og jeg ved at den ægte patriotisme, som vi ser i amerikanerne, tværtimod har et indbygget behov for at invitere udlændinge og indvandrere hjem for stolt der at vise de nationale værdier frem, dele dem med og give dem videre til "de andre".


Dette ser jeg herhjemme næsten kun praktiseret af netop mine kulturradikale venner. Bortset fra at det også er dem som jeg ser aktivt "pløje" sig gennem den danske kultur og selv bære og skabe meget af denne mens jeg ser de fleste af mine fremmedangste borgerlige venner slappe af foran Tv med amerikanske sæbeoperaer.  
 

De kulturradikale er uhyggeligt overrepræsenterede netop der hvor det gælder om stolt at bære den danske kulturarv videre for at undgå parallelsamfund og marginalisering – nemlig blandt vore indvandrere. Det er os, jeg hele tiden ser feste med de andre, invitere til middage og til vore egne kirkelige højtider eller selv gå til bøn med dem i moskeer, templer og synagoger. Det er også os, der hjælper indvandrerne med lektiehjælp i frivilligcentrene efter skoletid.  

Alt dette er så sjovt, udfordrende og gensidigt berigende at vi hurtigt bliver helt multi-kulturradikale af at gå til så mange farverige indvandrerfester og at invitere dem med til vore – der hvor man leger danske værdier ind i dem og får dem til at åbne sig op for vore værdier. Og dette, ved du, kan udelukkende lade sig gøre ved ligesom amerikanerne at hvile så meget i sin egen kultur at man ikke har behov for at nedgøre andres.
 

Derfor svigter mine mono-kulturgale nationalistiske venner på højrefløjen og særligt i DF totalt de danske værdier, da jeg næsten aldrig ser dem som aktive stolte kulturbærere, der inviterer indvandrerne ind i deres sociale fællesskab. Tværtimod får de med deres berøringsangst og nedvurdering af fremmede kulturværdier mange indvandrere til at lukke sig i udanske parallelsamfund.

De mono-kulturgale tror naivt at de i længden kan holde andre kulturer ude - midt i en integreret globaliseret verden - uden at gøre brug af undertrykkende metoder og et eskalerende voldeligt sprog, som netop tvinger de andre til enten at søge ind i sig selv og tidligere kulturer eller endog at søge mod et paradis i det hinsidige fordi de føler sig truede på hele deres identitet her på jord.

Du og jeg har for længst gjort op med denne undertrykkende danske jantelovsnedgøring ved i USA at se hvor utrolig meget, de der får ud af tvært imod at opmuntre de andre. Gennem en imødekommende interesse for den nyankomne og værdsættelse af dennes kulturelle bagage, fremtryller amerikanerne ikke bare integration, men faktisk også hurtigt assimilation.
 

Derimod ønsker danskerne med hadsk jantelovsnedvurdering af de andres værdier at ”stille krav” om øjeblikkelig assimilation - og får naturligvis det stik modsatte resultat ud af det ved at skabe ”udanske” parallelsamfund blandt dem som følgelig ikke føler sig elskede og værdsatte.

Også du er rystet når du kommer på besøg fra USA og går med mig ind i ghettoer herhjemme og mærker den afstand mellem ”dem og os”. Vi kunne knapt få en angstfyldt taxachauffør til at køre os til middag hos mine muslimske venner i Gellerup ”de brænder min taxa af” og hørte ghettobørnenes skræmte ”Mor, der kommer danskere!” Særligt morede du dig over at blive spurgt af et par drenge: ”Spiser du svin?” 
 

 


Henrik hos mine venner Osama og Siham Midani Gellerup


Vi var enige om at det ville være utænkeligt i USA at høre ”Mom, Americans are coming!” blandt amerikanske muslimer, som stammer fra samme etniske områder og sociale lag som vores. Ligegyldigt hvilke tunge slør og gevandter, de ankommer med, hører jeg dem altid sige at amerikanerne er vilde med at sidde ved siden af dem i skolen og at komme hjem og lege med dem. 

Du og jeg fik et fantastisk løft af at møde dette opmuntrende og integrerende amerikanske menneskesyn med dets respekt for individet og de kulturelle værdier, vi ankom med. For netop i kraft af dets respekt gav det os mulighed for at aflægge vores mere negative medbragte bagage af jantelovsværdier og ivrigt at integrere os med de nye amerikanske værdier. Ingen har som dig siden talt imod den danske jantelovsundertrykkelse.

Men er du mon helt sluppet af med den herhjemme når du i dit indlæg nedgør de kulturradikale, skønt vi er blandt de få danskere, der på amerikansk vis aktivt gør et stort og uhyre vigtigt arbejde som kulturbærere ved at "lege" vore nationale værdier ind i indvandrerne?
Underligt, for fra mødet med dig i USA's kreative multietniske virkelighed ved jeg jo at du derovre selv er det som vi herhjemme ville kalde en ægte kulturradikal i hele dit inkluderende, internationale udsyn
J

 

De kærligste hilsner

Jacob Holdt
Gernersgade 63
1319 København

 

 

 

 

Tidligere bunkemails til venner og bekendte