Takkebrev 29. september 2007

Tidligere bunkemails til venner og bekendte
 
 

Tak for deltagelsen i min "Ghettogether"

og fødselsdagsfest den 1. og 2. juni 2007
 

 

                       

Kære

Tak fordi I kunne komme til min fødselsdag.

Hvis I ikke får denne mail formateret med to røde striber omkring,
så læs resten med formaterede links her.


Til alle gæsterne

I må undskylde at jeg endnu ikke har fået sagt tak for jeres deltagelse eller opmærksomhed til mine to fester i juni. At lave mit livs største udstilling samtidig med to store fester med tilsammen næsten 1000 fremmødte gæster, gav mig så meget stress at jeg til sidst gik helt ned med flaget.

Og i ugen bagefter fortsatte efter-festerne med de amerikanske gæster, vi indkvarterede hjemme i Gernersgade, og mine mange Tv-debatter med statsministerens søn (som derfor også  til sidst endte med at feste sammen med os .....ja, Henrik og jeg fortsætter sågar til efteråret det festlige samvær i form af et roadshow sammen).
Oveni måtte jeg lige efter festerne køre til Svejts i en uge for at åbne min anden udstilling og vise show på kunstmessen i Basel.
Derfor glemte jeg til sidst alt om at sige jer oprigtigt tak fordi at I var med til at gøre det hele til en for både Vibeke og mig helt uforglemmelig oplevelse.

Således gik der også flere uger inden jeg overhovedet fik energi til at åbne alle jeres gaver - dvs. de materielle som jeg jo egentlig havde frabedt mig i indbydelsen :-) 
Men også dette kapitel blev sjovere end jeg havde forestillet mig. F.eks. gav min lokale præst mig 700 kondomer. Jeg var lidt rystet over at han troede at mit forbrug var så stort.....indtil jeg fandt en lille notits om at han havde sendt dem alle til Afrika som ulandshjælp.

Og en af mine venner i Hizb-ut-Tahrir, som var kommet to timer for sent til min fødselsdagsmiddag fordi der netop denne aften var stort møde i Hizb-ut-Tahrir, overraskede ved at give Vibeke og mig dyre billetter til Operaen. Så kom ikke og sig at disse fundamentalister vender sig mod dansk kultur! Det var i det hele taget en sejr for mig at få Hizb-ut-Tahrir "integreret" til en fest med så meget alkohol da jeg tidligere har set dem boykotte selv deres egne familiers store fester, hvis der blev serveret alkohol.

Mange af jer andre valgte - som foreslået - at give et bidrag til moskebyggeriet eller CARE. Sidstnævnte havde sponsoreret en del af min udstilling, men fik næsten hele det bevilgede beløb tilbage i form af jeres gaver.

Også blandt gaverne var som forventet alle de indbudte forfatteres egne (usælgelige?) værker - tja, jeg tror herefter ikke at jeg selv tør at give mine bøger som gave til jeres fester mere....skønt der jo er noget smukt ved at give noget man selv har fremstillet. Så tak også for jeres fotografier og malerier. Jeg får jo sjældent tid til at læse, men det lykkedes mig dog i løbet af sommeren at afstresse lidt ved læsning af de mange dejlige bøger, I gav mig. Mange var faktisk så spændende at jeg helt glemte at sende jer denne takke-mail......

Selve festerne gik over al forventning når man tager min kaotiske planlægning i betragtning. Den manglende bordplan bevirkede dog at mange af jer desværre ghettoiserede jer selv (kan jeg bagefter se på billederne :-) hvorfor en del af ideen med festen røg på gulvet. Mange kom alligevel i snak eller flirt med andre end deres egen indgiftede slags og har bagefter fortsat kontakten, erfarer jeg, da nogle af jer har bedt mig om de andres adresser. For at I kan vide hvem I festede sammen med og hvordan de så ud, har jeg lavet en fuldstændig illustreret deltagerliste her

Jeg glemte også helt at takke for den uvurderlige hjælp, jeg fik til festerne fra Özlem Cekic og Kashif Ahmad, islagkagerne der blev doneret af Marianne Wilkins kendt fra isboden i Dragør, ligesom 2. dags fest var blevet det rene kaos, hvis ikke min kone Vibeke havde insisteret på at overtage planlægningen af den.

Største oplevelse for mig selv var nok kædedansene den 1. dag og den lange spontane hyldest til Anker Jørgensen den 2. dag, idet den syntes at komme som et dybt suk fra hjertet hos alle os, der mindedes vores ungdoms mere solidariske tider. Samt naturligvis at manden, jeg skylder alt, 96-årige Dr. Godfrey kom flyvende helt fra Canada for at være med.

Nå, men der blev jo holdt adskillige taler om at mine mails (og julebreve!) er for lange, så derfor har jeg bestræbt mig på at at gøre denne mail overraskende kort............ (ved i stedet herunder at linke til flere andre mails :-)

1. Her kan du først vandre igennem hele min udstilling i Øksnehallen med alle 800 billeder i en virtuel udgave
(og nu i ro og mag derhjemme læse de lange tekster og billedbøger, som du i hvert fald ikke nåede at læse på åbningsdagen. Udstillingen kommer i oktober til Ålborg. Jeg glemte at sende pressemeddelelser ud, så den fik desværre kun en eneste (rodet) avisanmeldelse).

2. Her kan du se alle de fotografier, som mange af jer har sendt til mig fra åbningen af udstillingen den 1. juni.
(Se hvor smukke I tager jer ud når I tager en indvandrer eller dansker i hånden og "Sorrig og Glaede vandre til Hobe").

3. Her er alle talerne, stemningen og kædedansene på video fra åbningen.
(Flere videoer er på vej bl.a. fra TV2-News. De som er på Media Player bliver senere lavet om til Flash for jer 5%, som har Mac).

4. Her er alle billederne fra min fødselsdagsfest næste aften.
(Hvis nogen af jer ser lidt bøvede ud i de sene aftentimer, så husk at det er sådan I så ud i de andre gæsters kameraer - ikke i mit :-)

5. Her kan I se og høre alle mine og jeres egne taler på video.
(De blev filmet af et engelske Tv-selskab, som er ved at lave en portrætfilm om mig. Men vær rolig....de vil ikke blive brugt i filmen, da I jo var totalt ukritiske og altså ikke holdt jer til sandheden om mig :-)

6. Og her er listen over alle de indbudte gæster på 2 dagen
(Men jeg bliver ikke ved med at give mail-adresser ud på alle de kønne (muslimske) kvinder til jer mænd. I er derimod velkomne til at møde op til vore møder i Kritiske Muslimer, hvis I vil have en date med dem :-)

7. Her er billeder fra festerne i Gernersgade i dagene derefter
(Mest af interesse for mine indkvarterede amerikanske venner som får denne mail på engelsk. Tak til mine naboer Lene Koch og Barbara Adler for at huse nogle af dem.)

Ja, kom nu ikke igen og påstå at jeg ikke kan fatte mig i korthed. Man må jo holde fast i sine venner, så nu hvor jeg har holdt jer fast helt her til, håber jeg også at I hænger ved så længe at vi kan ses igen til 70 års fødselsdagen. Men dump gerne fordi i Gernersgade før!
Endnu en gang tak for jeres bidrag til en uforglemmelig festuge!

De kærligste hilsner

Jacob Holdt
Gernersgade 63
1319 København
Tlf. 20-324412