Jacob Holdt - mine artikler:

 

 

 

Debatindlæg til Jyllands-Posten
 

Jyllands-Posten
- en regerings- og erhvervsfjendtlig avis


tekst og fotos af Jacob Holdt


Skrevet under Muhammed-katastrofen februar 2006, men blev ikke bragt da jeg samtidig - uden at vide det - havde fået kronikken "Tegninger, billeder....og spejlbilleder" optaget i avisen

 

Set her fra det religiøse USA, hvor kirker og moskeer slynger sig kærligt om hinanden, fatter man ikke hvad Kåre Bluitgen vil opnå med sin hadske kronik om en religiøs figur, som 1,3 millioner muslimer har kær. Det, der gør ham så kær, er jo netop at han er et menneske som dem - og ikke en gud – med alle de svagheder og kulturelle træk, der prægede mellemøstens stammebeduiner i 600-tallet. Næsten ord for ord kunne Bluitgens beskrivelse dække over jødernes ophavsmænd, Moses og Biblens andre profeter, men var det sket var Bluitgen sikkert udråbt som antisemit.

Men hvad vil Jyllands-Posten egentlig opnå ved at publicere denne endeløse række af angreb på en af verdens største religioner? Når man følger alle de nedgørende, konstant bebrejdende læserbreve om islam i JP her fra USA, hvor muslimer og kristne lever harmonisk side om side og ingen kunne drømme om at skrive den slags indlæg om naboen, spørger man ikke blot sig selv om alle JP’s læsere mon går med så små sko, men snarere hvordan et tidligere frisindet land pludselig forvildede sig ud i en nu verdensberømt intolerance.

Jyllands-Posten er blevet vor mest regerings- og erhvervsfjendtlige avis. Bevidst søger den at undergrave regeringens integrationspolitik, som skal rede velfærdsstaten. For man kan ikke klandre arbejdsgivere, der tænker på at ansætte muslimer, at de typisk fravælger hundredvis af jobansøgninger fra hver uddannet dansker med muslimsk navn når de først har fået et sådant fjendebillede manet frem for sig i JP. På den måde får JP alle vore højst uddannede muslimer til straks efter den dyre uddannelse, vi har bekostet, at flygte til USA, hvor de føler sig helt anderledes elskede og værdsatte, nøjagtig ligesom de bedst uddannede jøder flygtede fra 30’ernes Tyskland. Ustandseligt møder jeg dem nu i de amerikanske universiteter, hvor de spreder triste, men sande rygter om den uforsonlige racisme i Danmark.

Jo, racisme koster dyrt for alle parter – ikke mindst for velfærdsstaten. I racismeundervisningen i USA bruger vi altid omkostningseffektiv analyse til at vise at racisme ikke betaler sig. Sjældent er disse målelige fakta blevet demonstreret så slående som nu, hvor danskerne mister milliarder i eksport og jobs. Ikke pga. JP’s tegninger, men pga. den langvarige danske hetz forinden mod indvandrere og muslimer, der gjorde det ønskeligt til sidst at forsøge at presse vredesknappen helt i bund hos vore udstødte og uønskede. Dette smertesskrig giver nu genlyd over den ganske verden – ikke mindst her i det religiøst tolerante USA. Her er der i øvrigt også er ytringsfrihed, men langt vigtigere er her friheden til at kunne se sin nabo i øjnene som lige menneske, hvilket skaber sammenhængskraft og dynamik for erhvervslivet.

 

 


 

 

Copyright © 2004 Jacob Holdt;