Amerikanske Billeder! 
 

   
 

 
Kære elever
 

Da jeg efterhånden får dusinvis af anmodninger fra skoleelever om interviews om racisme og Ku Klux Klan har jeg ikke længere den fornødne tid til dem. Alt hvad jeg har at sige i interviews har jeg opsummeret i de pædagogiske hjemmesider, jeg har lavet. Så gå ind og studer dem. 

Stort set alt hvad jeg har at sige om Ku Klux Klan siger jeg i mine to lange artikler  mine hjemmesider om gruppen.

Eller se min billedbog om hvorfor "vores" racisme er farligere end Ku Klux Klans.

Og se endelig filmen om hvordan jeg fik USA's største klanleder ud af Ku Klux Klan.

De fleste af mine hjemmesider handler om racisme. Her har jeg lavet en billedbog om hvordan jeg mener at vi bliver racister.

Her kan I se mit lysbilledshow om racisme på engelsk.

De vil give jer svar på de fleste spørgsmål.

Nedenstående mail sendes til alle, der lige har set mit lysbilledshow og deri kan I finde links til alle mine sider om KKK - også de skjulte sider.

Kærlig hilsen

Jacob Holdt


 

 

Kære elever i....... skole/gymnasium 

Tak for jeres utroligt fine opmærksomhed i 5 timer.....på trods af mine ihærdige forsøg på at "undertrykke" jer groft :-)

Herunder er en del vigtige links til de emner jeg omtalte, især om Ku Klux Klan. Lad mig indledningsvis vise billederne her fra novemberturen 2005 for at bringe klanlederen rundt til mange af de sorte venner, som I så i showet.


Introduktionen til showet:
Den skriftlige introduktion, som ikke blev delt ud til showet, kan I læse på mine hjemmesider her.
Definitionen på undertrykkelse og racisme, som vi almindeligvis bruger i USA, kan I læse her

I kan finde en yderligere uddybning om undertrykkelse her.
Da I sandsynligvis efter showet måtte spørge jer selv om hvor vidt I var blevet groft manipuleret, kan I jo også gå i dybden og granske teksten til showet for eventuelle unøjagtigheder - 1. del her og 2. del her. (Husk dog at teksten er gennemkontrolleret for unøjagtigheder af førende amerikanske professorer, da de ellers ikke ville kunne gøre showet obligatorisk for deres elever!)
Hele showet med dets 3000 billeder kan også genses her.
 

Hvis I vil køre med på mine turneer i USA:
Flere spurgte mig om dette. Jeg rejser normalt i Nov. og Feb. Send mig blot en mail kort før for at forhøre jer om muligheden. Det er lettere at komme med end I tror idet langt de fleste er optaget af uddannelse/arbejde på den tid af året. Det koster stort set ikke andet end flybilletten på ca. 3.100 kr, men jeg sætter dog pris på at I har lidt lommepenge med til mad på de dage, hvor jeg ikke holder foredrag og bespises af universiteterne.

Her kan I se billederne af den sorte fotomodel Rikke Marott, som var med mig sidste forår hos Ku Klux Klan og massemorderne. Læs hendes egen sjove beretning fra Politiken om besøget her. Eller se billederne fra turen med gymnasieeleven Bethina i November. Hun var bl.a. med hos mine venner i rap-gruppen "Outcasts" - dette års Grammyvinder - og hos Ku Klux Klan.
Her er billeder af andre, der tidligere har været med på turene: Bodyshops ejer Anitha Roddick, digteren Pia Tafdrup (som har været med tre gange) og den norske forfatter Eli Saether (som skrev en bestseller om turen).
Nogle spurgte mig om det er farligt at tage med. Jo, jeg har haft 3 ulykker gennem 30 års turne. Biler kan man ikke stole på, mennesker kan man altid have tillid til!
 

Mere om Ku Klux Klan:
Da I så lidt tvivlende ud under min snak om Ku Klux Klan, synes jeg I skal se mine klan-billeder. Hvis I ønsker at få hadet rigtigt ud af jeres hjerter, bør I også læse historien om mit venskab med Klanlederen Jeff Berry, som vil få jer til at tænke på Ku Klux Klan på en ny måde. Han er lige kommet ud af fængsel og jeg besøgte ham for første gang på fri fod, som I kan se her.
Dobbeltmorderen Raine nåede jeg vist kun lige at nævne. Hun er feminist, homoseksuel talsmand, kommende klanleder og ønsker at hjælpe de sorte. I kan se hende her. Jeg har netop sammen med Johannes Møllehave udgivet en bog, hvori jeg fortæller om al den ægte kærlighed og godhed jeg oplever i Ku Klux Klan.
Læs mit kapitel derfra her: "Om godhed".  
Eller læs min sorte ekskones beretning om hvordan hun som barn legede med klanmorderne kendt fra "Mississippi Burning."


Tro dog ikke på grundlag af det jeg sagde at klanfolkene er de rene engle. Læs f.eks. den dybere historie i mit årlige julebrev om hvordan en anden af mine klanvenner forsøgte at myrde Raine og hvordan hendes klanleder myrdede min bedste sorte vens kæreste og skød efter min egen ekskæreste med maskinpistol. Men også om hvordan jeg på trods af disse mine fordomme imod denne klanleder (og hans imod mig!) alligevel blev bedste venner med ham og nu er i gang med at ændre hele hans liv. At bekæmpe racisme handler jo om - kærligt og tålmodigt - at hjælpe mennesker med at bearbejde og erkende den smerte, som ligger bag racismen!
 

Om min egen racisme:
I slutningen af showet omtaler jeg min egen racisme - dog uden at definere den nærmere. Hvis I ønsker lidt mere indsigt i denne side af mig (og måske jer selv!) bør I læse min kronik om det i Politiken. Husk at der ikke er nogen værre racisme i hele verden end ens egen. Se også en video fra min debat med Dansk Folkeparti hvor jeg viser at min racisme er være end Dansk Folkepartis.
I en anden kronik i Politiken beskriver jeg danskernes racisme, der som sagt er langt mere ødelæggende og magtfuld end Ku Klux Klans. Eller læs en amerikansk elevs chokerede reaktion på danske gymnasieelevers racisme.
 

"Hvad kan jeg gøre?"
.....spurgte flere bagefter. Dette får man svar på i min efterfølgende racisme-workshop, som der desværre ikke er plads til i danske gymnasier. Grundideen i både showet og workshoppen om hvordan vi kan bearbejde vore egne skader kan I dog selv sætte jer ind i gennem Reevaluation Counseling. Når man således får løsnet knuderne op i sit eget sind, er det lettere at praktisere positiv tænkning og indlevende ikke-voldelig kommunikation overfor f.eks. indvandrere og muslimer. Start med Marshall Rosenbergs: "Ikkevoldelig kommunikation."
Har I først lært dette girafsprog kan I med lethed gøre jer til venner med både Ku Klux Klan, massemordere, Hizb-ut-Tahrir ......og endog jeres værste lærere!!!
Husk at det er af egoistiske grunde vi skal aflære vores racisme og få tillid til medmennesket - slet og ret fordi vi har en dyb interesse i selv at overleve i en voldelig verden!

"Du må have tillid til det bedste i mennesket og mistillid til det værste. Hvis ikke vil det værste få overhånd."
Jose Marti.
 

Var (dias)-showet for langt?
Ja, uden tvivl for nogle. Men I og jeres lærere bliver nok lidt stolte, når jeg fortæller hvorfor. Da jeg skulle lave den nuværende "millennium-udgave" af showet, lod jeg 20 af USA's førende professorer, sociologer, psykologer, workshop-counselers, sorte talsmænd, feminister osv. gå manuskriptet igennem for at undgå at der var fejl deri. De fleste af disse var fra Harvard universitetet, hvor jeg har haft flest forestillinger.
Men hver af dem havde deres favoritsætninger i showet, som de insisterede på ikke kunne ryge ud. Derfor endte jeg med en lang akademisk "Harvard-version" af showet, som jeg mest viser i USA's eliteuniversiteter i Harvard-Yale-Stanford-klassen og en noget kortere "kindergarten-version" som jeg viser i de tusinder af stats- og arbejderklasseuniversiter, hvor niveauet er meget lavere.

Den udgave, I så, var en nøjagtig oversættelse af Harvard-udgaven. Jeg har vist showet i 14 lande, men det eneste hvori jeg kan bruge Harvard-udgaven på gymnasieniveau er Danmark. Dette siger noget om uddannelsesniveauet herhjemme og elevernes forståelsesniveau og evne til indlevelse i et vanskeligt emne. Mange gymnasier ansætter mig sågar på pædagogisk dag til at være "babysitter" for 600 elever uden én lærers tilstedeværelse, mens lærerne i amerikanske highschools nærmest må stå og blokere hver udgangsdør for at deres umodne elever ikke skal løbe bort. Selv i danske folke- og efterskoler bruger jeg hyppigt "Harvard-versionen".
Så meget for PISA-undersøgelser og mediernes alarm over at danske elever falder bagud i internationale sammenligninger!
 

Musiklisten:
Send mig en mail hvis du ønsker at få den komplette musikliste. Mange af de 20 numre kan købes på cd.
 

Til jer der skal skrive stile om showet:
I nogle gymnasier skal eleverne skrive stile om showet og jeg vil naturligvis blive glad hvis I vil e-maile jeres stile til mig, så jeg kan se om der er noget jeg burde sige tydeligere i showet for at undgå misforståelser.

Her kan I se nogle af mine egne "stile" - trykt  i dagspressen - om parallellen mellem de sortes ghettoisering i USA og muslimernes i Danmark:
 

Kan vi løfte sløret for vore øjne?
(om diskriminationen mod tørklæder)


Vores sorte koalition
(om danskernes koalition med hadets kræfter)
 

Forsvar for Hizb-ut-Tahrir
(om politikernes skjulte anti-muslimske hetz)
 

De radikale på hadets korstog?
(om muslimske børns hadske ghettosprog)
 

Invitation til Louise Frevert
(til at tage på genopdragelsesrejse med mig i USA)
 

Vort eget Titanic
(om amerikanernes ghettoisering af de sorte og danskernes af muslimerne)

 

Fortsat kontakt:
Nedenunder kan I finde links til mine mange andre hjemmesider. Eller I kan se på min web-kalender hvor i landet jeres venner kan komme til at se Amerikanske Billeder.
 

De kærligste hilsner

Jacob Holdt
Gernersgade 63
1319 København K
Danmark
Tlf: +45 33 124412
Mobil: 20 32 44 12
E-mail: Jacob@Holdt.us
og
JacobHoldt@american-pictures.com
Facebook: Facebook.com/Jacob.Holdt

 Hvis mit e-mailsvar var for kort og ikke-fyldestgørende grundet travlhed, kan du finde uddybende materiale på mine 22.438 hjemmesider under:

www.american-pictures.com
 

Min kalender hvor du kan se om et af mine foredrag er i din omegn eller - hvis du ønsker at arrangere et - om jeg er ledig på en ønsket dato.
 

Liste over mine ca. 6.500 tidligere foredrag opdelt efter gymnasier, højskoler, AOF, navne på arrangører, lande osv. samt topscorerne indenfor de enkelte skoletyper.
 

Min bog Amerikanske Billeder sat op som verdens største online billedbog.
 

Mit lysbilledshow Amerikanske Billeder, som nu er digitaliseret, kan ses på Internettet her.
 

Mine artikler og kronikker gennem årene om alt fra racisme, Tibet, ulandshjælp, bibel- og oldtidshistorie, vold, spionage, byplanlægning osv.
 

Anmeldelser af mine forestillinger - dog kun fra amerikanske aviser. Efter 21 års turneer og 1500 foredrag i Danmark er showet Amerikanske Billeder endnu ikke blevet anmeldt i en dansk avis!
 

Mit fotogalleri - for forlag, tidsskrifter og museer, der ønsker at bruge mine billeder fra USA, Bolivia, Nepal, Guatemala, Nicaragua, Thailand, Haiti, Namibia og Kosovo.