Vores ferie i Syrien hos Fayez og Iria
Ligesom vi overalt i Syrien blev overvåget af Assad og Assad,
blev vi fra vi slog øjnene op hver morgen overvåget af Fayez og Iria.
Dog var det en noget mere kærlig overvågning ......som du kan se
hvis du driller dem lidt med musen.....eller går billederne herunder igennem.

 Desværre nåede vi på den korte tid ikke at se de to syriske byer, der er opkaldt efter Vibekes 71nde og 72nde tipoldemødre, Lattakia og Apamea.

 

Tak til Fayez og Iria for en vidunderlig ferie i Syrien. Aldrig har vi fået en så overdådig opvartning fra morgen til aften med så lækker mad. Følgelig var det svært at løsrive sig fra Damaskus' herligheder og få set resten af landet. Men her er en lille oversigt over de ting vi nåede at se:
Velkomst med fødselsdagslagkage  -  Saladin og gamle by  -  Umayyad moskeen  -  Påske i Seidnayya  -  Palmyra  -  Krak des Chevaliers  -  Døde byer  -  Simon søjlehelgen  -  Kirker og moskeer i Aleppo  -  Citadel og souq  -  Hos Fayez og i det danske institut  -  Sayyida Ruqayya moskeen  -
Azem paladset og Vibekes forstuvning  -  Fayez plejer Vibeke inden afgangEn særlig oplevelse var det også sammen med pilgrimme fra Iran
at besøge gravstederne i to af de største moskeer for vore fjerne slægtninge - Imam al-Hussain og Lady
Roquai'ya - martyrer for Shia muslimerne.

Til gengæld nåede vi at se den store borg, Krak des Chevaliers, som Vibekes 24nde tipoldefar, korsfareren William IV of Toulouse, fik bygget efter det første korstog.

Indeks over
alle billederne