Jacob Holdt - mine artikler:
 

 


Politiken Krystalnat 2007

 

Hvem tør kaste den første sten? af Jacob Holdt Svar på artiklen:

 

74 Kommentarer til “FV07: Holdt og homoseksuelle til forsvar for Asmaa”
 

 1. Niels Madsen, Hillerød den 10. Nov kl. 0:44:

  Vi tager endnu en runde Rune !

  Det er åbenbart Politken / Seidenfaden og dig selv meget magtpåliggende at Asmaa bliver valgt på Enh. listens liste.

  Det undrer ikke at Jacob Holdt går ind og forsvarer hende, hvis man ellers har fulgt med i hvad Jacob Holdt mener.

  Det næste bliver vel at Chr. Braad Thomsen skal trækkes ud af stalden.

  Eller at Seidenfaden skriver en ny leder, hvor han kan citere dig, Jacob Holdt og Chr Braad Thomsen.

  Politisk indvavl vil jeg kalde det.

  Som det tidligere er nævnt til bevistløshed er problemet ikke, at Asmaa stiller op i tørklæde og forvirrede og modstridende meldinger — og middelalderlige omgangsformer.

  Problemt er at hun stiller op for Enh. listen.

  At hun så tydeligvis først hen ad vejen får justeret sine synspunkter med Enh. listens program og hun flere gange må korrekses af Enh. listens ledelse– gør naturligvis kun sagen endnu mere absurd.

  Problemet er endvidere at hun kan bringe Enh. listens folketingsrepræsentation i fare.

  Enh. listen er iflg program og deres historie et marxistisk, socialistisk a-religiøst parti.
  Det harmonerer meget dårligt med Asmaa uanset hvordan man vender og drejer det.

  Enhedslisten der gerne påtager sig rollen som bedrevidende og gloriepudsende, når snakken kommer til indvandrere, skylder den undrende befolkning at forklare :

  HVORFOR DER ALDRIG HAR SIDDET EN INDVANDRER I FOLKETINGET FOR ENHEDSLISTEN !

  Hvis Enhedslistens nuværende ledelse mener at deres socialisme skal kombineres med dogmatisk islam– så skylder de at få ændret deres program og komme med nogen klare meldinger.

  Det der sker nu er simpelthen signalforvirring.

  Jeg synes ikke– modsat nogen, der mener at man skal stemme på Enh. listen for at sikre, at de opnår de magiske 2% — at det er nogen god idé.

  Efter al sandsynelighed vil det være stemmespild.
  Jeg vil så afgjort anbefale dem, der gerne vil af med Fogh/ Pia Allaincen at sætte deres kryds ved SF, Soc. dem eller de radikale.
  De opstiller iøvrigt alle udogmatiske indvandrerkandidater– og både Soc. dem og SF har klogeligt takket nej til Asmaas blanding af dogmatisk islam og socialisme.

  Jeg synes Asmaa skulle tage og danne et muslimsk parti– evt med de medløbere fra Enh. listen, Jacob Holdt og Chr. Braad Thomsen,der stædigt bakker hende op.

  Det ville være fair og demokratisk.

  Enhedslisten havde planlagt et valgcirkus med extrordinært landsmøde og urafstemning, der skulle have gelejdet Asmaa længere ned på listen.

  Som vi alle ved kan Asmaa takke Fogh for udskrivelsen af valget og hendes kandidatur var sikret.

  Enhedslisten er et utroværdigt parti i splid med sig selv– og et sådant parti har nok ikke de store chancer for at virke overbevisende på vælgerne.

 2. Claus Piculell, Odense den 10. Nov kl. 0:47:

  Godt, Rune og Jakob!
  På tide, at vi siger Holdt!
  bedste hilsener
  Claus P.

 3. Palle Andersen, Snekkersten den 10. Nov kl. 4:13:

  Jacob Holdt:

  #Jeg tilstår at jeg er i muslimernes sold.#

  Jamen så er det jo ligesom på plads !

  End of discussion.

 4. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 10. Nov kl. 9:36:

  Nu er Asmaa så allerede oppe på fire personlige stemmer: Rune, Tøger, Abdul Wahid og Jacob. Med sådanne støtter kan det ikke gå galt; hun bliver givetvis valget største stemmesluger.

  Selv synes jeg, at der skal mere til for at stemme på en kandidat, end at hun bærer tørklæde. En vis troværdighed, f.eks.

 5. christian larsen, wien den 10. Nov kl. 11:24:

  Kaere Hans Jørgen Lassen,

  Du har helt glemt Henrik Wagner og jeg! I oevrigt er kronikken ikke en opfordring til at stemme paa hende, og de ovenstaaende kommentarer (med undtagelse af Palle Andersen, der i det mindste melder klart ud om sin anti-islamistiske hoejre-sympati) baerer alle praeg af at have misforstaa budskabet fuldstaendigt.

  Jacob Holdt er, i mine oejne, og ikke kun p.g.a. af ovenstaaende kronik, en af de vigtigste danske (hvis man stadig kan kalde ham det) intellektuelle. Han bidrager med saa utrolig nytaenkende og grundlaeggende positive bidrag til debatten og gaar i dybden med sig selv og sine omgivelser. Han er inde paa nogle af de rigtige ting, hvis vi vil have bugt med racisme, undertrykkelse, ghettodannelse og fordomme. Han viser os ghettoen i vore hjerter.

  Jacob Holdt, bliv endelig ved med at goere os klogere!

  Efterhaanden vil det ogsaa vaere paa sin plads at rette en tak til Rune Engelbrecht Larsen. Tak Rune, fordi du saetter fokus paa emner med vigtig menneskelig relevans, der maaske ikke altid passer ind i den politiske mainstream. Keep up the work!

 6. Brian Fyhn, Vanløse den 10. Nov kl. 12:09:

  Hej

  Tak for den fulde gengivelse af Jacob Holdts artikel, billederne og teksten følges ad og er et sjældent pusterum i denne valgkamp.

  Der råbes så skingert fra alle sider om Astmaa at besindige stemmer knap høres.
  - de vestjyske sogne der formede Jacob - jeg selv med - de sogne er læremestre i resten af livet for principperne er de samme og de uudsagte ting findes overalt.

  I det vestjyske område jeg kommer fra, ville man ikke den dag i dag finde homoseksuelle gå hånd i hånd på gaden. At en muslimsk kvinde i det område ikke giver hånden som hilsen betyder ikke det mindste.

  Ingen kunne drømme om at hilse på en muslim som Astmaa eller nogen anden muslimsk kvinde i det hele taget.

 7. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 10. Nov kl. 12:10:

  Kære Christian!

  Nej, jeg havde ikke glemt hverken dig eller Henrik, men begrænsede blot udvalget af Asmaa-støtter til mere eller mindre fremtrædende mediepersonligheder. De har jo en vis indflydelse, hvad vi andre ikke har.

  Holdts budskab er ikke, at vi skal stemme på Asmaa, siger du, og det har du muligvis ret i. Men hvad er egentlig hans budskab? Jeg synes selv, at artiklen er en gang forvirret tågesnak.

  Det fremtræder nærmest, som om at man er racist, hvis man ikke hylder Asmaa, som om det er en forbrydelsen mod menneskeheden at anse hende som en lidet egnet folketingskandidat for Enhedslisten.

  Ja, rent ud sagt, så er det Jacob Holdt selv, som dermed er fyldt med fordomme.

  Han skriver:

  “For når en hel befolkning kan hidses op i hetz mod en kæk ung dansk piges forsøg på at komme i folketinget minder det ubehageligt om fortidens heksebrændinger og Dreyfusaffærer med insinuationerne om at hun står ”i ledtog med fremmede” magter og væsner.”

  Det er vildt fordrejet. En hel befolkning er ikke hidset op, der er ikke nogen hetz, jeg sidder f.eks. stille og roligt med min Darjeeling First Flush uden spor af ophidselse, og når Holdt trækker linjer til heksebrændinger, er han lige så langt ude som pastor Krarup, der sammenligner tørklædet med hagekorset. Hvad er det dog for et lavt niveau? Hvem har insinueret, at Asmaa står i ledtog med fremmede magter? Ingen. Men vi er nogle stykker, som ikke synes, at hun er en god kandidat for enhedslisten.

  “den massive racisme hun nu møder om at hendes plads er i ghettoen og ikke i folketinget”

  Det var lige godt satans! Her bruger Holdt det gamle trick at pådutte sine formente modstandere, noget som de aldrig har sagt. Hvem har hævdet, at Asmaas plads er i ghettoen?

  “venstrefløjens ”hvide flugt” fra Enhedslisten ”

  Holdt er racist. Han hævder, at det er, fordi visse personer er “hvide”, at de flygter fra Enhedslisten. Det er det ikke. Det er, fordi de har visse grunde (som man kan være enige eller uenige i) til at flygte.

  Holdt er utvivlsomt et meget rummeligt menneske, men han rummer så meget inde i hovedet, at det bliver til et frygteligt rod. Hans artikel er en gang miskmask, insinuationer og postulater.

  For øvrigt stammer Asmaas familie da vist ikke fra Saudiarabien, som han skriver. Ikke engang kendsgerningerne har han styr på.

 8. NIels Madsen, Hillerød den 10. Nov kl. 12:25:

  Det er jo glimrende at se Asmaa med tilhængere i en bøsseklub– men hvad skal vi egentlig bruge det til ?
  Det gør vel ikke alle bøsser til Enh. liste folk
  og Asmaa tilbedere ??

  Var bøsserne og de lesbiske måske ikke for nogen tid siden ved at vælge Louise Frevert til næstformand for deres organisation Bøsser og Lesbiskes landsforening ?
  Det gør dem vel ikke alle bøsser og lesbiske til tilhængere af Dansk Folkeparti ??

  Med andre ord:

  Bøsser og lesbiske er nok lige så forskellige rent politisk som alle mulige andre grupper–uanset sexuel orientereing.

  Kort og godt er det en omgang forvrøvlet sludder.

  Ideen med dette tiltag og andre omkring Asmaa er at vise, at hun er ikke så meget dogmatisk muslim så det gør noget.
  Og så er det jo at argumenterne bider sig selv i halen: Hvad skal så hendes udklædnings og hilsningsstunts til for ?
  Hvorfor har hun så behov for at tage på koranskole i det formørkede land Yemen ?

  Jacob Holdt og Chr Braad Thomsen og andre forvirrede venstreorienterede “intelektuelle” med islam sympatier burde vide:

  At fordi man kritiserer den dogamtiske del af Islam. Så er man ikke nødvendigvis indvandrerfjendsk, racistist eller medlem af Danak Folkeparti.

  Når man kritiserer en religion– så er man heller ikke racistisk.

  Racistisk er når man tager afstand fra mennesker pga deres hudfarve.

  Når man tager afstand fra Israels agressioner og besættelse af palestinensisk land, så er man ikke antisemitisk– eller racistisk, så er man modstander af en stats undertrykkelse af en anden nationalitet.

  Når Hanne Reintoft, Keld Albrechtsen og Villy Søvndal ikke vil promovere Asmaa så er de ikke racister eller muslimforskrækkede.
  Så siger de kun nej til Asmaas dyrkning af islam og hendes forvirrede modstridende meldinger.

  Jeg synes det er glimrende at Asmaa lader sig fotografere sammen med en transvestit–
  men det gør ikke Asmaa til en truet race i Danmark.
  Det indikerer vel heller ikke at alle transvestitter vil stemme på hende ??

  Fordi over 98 % af den danske befolkning ikke agter at stemme på Enhedslisten og derved sender dem ud i mørket–
  så er der ingen grund til at male fanden på væggen i melodramatiske vendinger som Jacob Holdt gør.

  “Venstrefløjens hvide flugt fra Enhedslisten pga af Asmaa”
  som han patetisk skriver.

  Kort og godt: Hvis ikke man accepterer Asmaa og Enh. listens sammenblanding af dogmatisk islam og Socialisme– og ex- blomsterbanets imam AW Pedersens støtte til hende.

  Så er man racist !

  DET ER SIMPELTHEN FOR LANGT UDE.

  Og har ikke noget som helst med intelektuel tænkning at gøre–

  DET ER KORT OG GODT EN OMGANG GEDIGEN VRØVL FULD AF FORDOMME !

  Og endnu engang vil jeg stille det spørgsmå, som ingen endnu har svaret på:

  Hvordan kan det i grunden være at Enh. listen, der vil gå for at være indvandrernes sande venner:

  ALDRIG INDTIL DENNE DATO HAR HAFT EN INDVANDRER I FORLKETINGET.

  Har Enh. listen været racister i alle diisse 13 år, indtil de så lyset og opstillede Asmaa ?
  Ja det har de,hvis man går ind for Jacob Holdts besynderlige logik.
  Jeg er ked af det Aaen, Rosenkratz- Theil, Gotlieb, Albrechtsen og hvad de ellers hed, dem der sad i folketinget for Enh. listen i denne skændige periode.

 9. Bjarke Talamona, Rom den 10. Nov kl. 13:24:

  Hvor er det pinligt at se hvordan danskerne er fyldt med had og manglende forståelse for andre kulture.

  Jeg mindes en dag på Nørrebro, hvor jeg drak kaffe med en afrikaner/dansker, Israeler og en muslim som er gift med en kvinde med tørklæde. Det var fascinerende at se, hvordan de talte helt frit og venskabeligt sammen.

  Det er noget danskerne kunne lærer noget af at være mere åbne over for andre kulture.

  Man bruger retorikken at tørklædet er kvindeundertrykkende. Men de eneste jeg ser som undertrykker Asmaa er danskerne, fordi hun ikke er som det homogene folkefærd.

  Hvis ikke man er fuldstændig som en ensartet dansker, er man ikke accepteret i det danske samfund. Integrering er et andet ord for opgivelse af sin egen kultur for at blive dansk.

  Muslimerne er nutidens forfulgte jøder i et meget fremmedfjendsk samfund som Danmark nu er blevet til.

  Danmark er ikke et land, jeg vil bo i længere.

 10. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 10. Nov kl. 13:31:

  Det her er ved at udvikle sig til en farce.

  Jacob Holdt promoverer Asmaa, ikke på grund af hendes personlige kvaliteter, politiske slagkraft eller synspunkter, men fordi han er forelsket i USA og er bøsse. For fanden, hvor er logikken?

  Transvestitter bliver inddraget som hjælpetropper i Asmaas kampagne, ikke fordi de er socialister, men fordi de elsker at klæde sig ud og lave sjov og ballade. Hvor er relevansen?

  Bøsser kan lide hinanden, men hvad har det med Asmaa og prisen på agurkesalat at gøre?

  Så er der Tøger, som er Gud i egen formening og bedste formening. Alt skal gå rigtigt til, altså rigtigt efter Tøgers lille katekismus. Ganske vist vil han ikke selv stemme på Asmaa, men alle vi andre, som heller ikke vil stemme på hende, er nogle skarn. Kant vender sig i grav.

  Sikke et gedemarked.

 11. Kristian Mikkelsen, Brabrand den 10. Nov kl. 13:40:

  “… hvis religiøs racisme er blevet en dansk værdi under VKO-regeringen”

  Jamen, det er jo netop det det er blevet.

  DFs projekt med at vende den store, frygtingydende verden ryggen er lykkedes. Se blot de skræmte kommentarer fra danskere ovenfor. De kunne ligesågodt bruge den afslørende indledning jeg har hørt så mange, mange gange fra hvide sydafrikanere: “I am not a racist, but…”

  Bjarke har fuldstændig ret. Når danskerne siger integration, mener de assimilation. Og det er meget betegnende at det næsten altid tager en udlandsdansker (eller nogle gange bare en EU parlamentariker, for himlens skyld!) at se tingene som de er.

 12. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 10. Nov kl. 13:42:

  Bjarke,

  den er altså for billig, at man skulle være fremmedfjendsk, fordi man synes, at Asmaa Abdol-Hamid er en dårlig folketingskandidat for Enhedslisten.

  Men i øvrigt vil jeg da give dig ret i, at det ville være befordrende for det menneskelige, hvis folk holdt op med at definere sig som muslimer, jøder, kristne, hinduer, og så videre. Altså bare var mennesker, individer, i stedet for proselytter af en eller anden religion.

 13. Niels Madsen, Hillerød den 10. Nov kl. 14:14:

  Og Talamona sidder i Rom og har det forkromede overblik–
  Danskere er racister og Fogh er en krigforbryder

  JA–og Italienere er kurrupte og underlagt mafiaen kunne man så svare.

  Og muslimerne er nutidens jøder.

  JA–Og jøderne er fremtidens muslimer kunne man så svare.

  Talamona optræder i diverese blogs og altid er hans firkantede budskaber de samme–

  han plejer som regel også at have nogen links til
  konspirationsteori hjemmesider–

  For selvfølgelig var det et jødisk komplot der stod bag terrorhandlingerne 9/11 i New York med det formål at sværte alverdens muslimer til.

  Det synspunkt har Asmaa dog trods alt forladt–

  Hun troede på det og agiterede for det indtil for 14 dage siden–

  Nogen af de Enhedsliste folk, der er sat til at holde øje med hende og lære hende hvordan hun skal optræde i de danske medier, har nok hvisket hende i øret at den teori er lidt for fantastisk til at ret mange danskere gider tage den alvorligt !

  Men Asmaa flipper videre i medierne med hendes popshow:

  Asmaa med klaphat

  Asmaa med bøsse

  Asmaa med transvestit.

  Og Asmaa bakket op af Politken / Sedenfaden/ Rune Engelb./ Jacob Holdt/ Chr Braad Thomsen / Talamona og andre fantaster.

  Jeg ser frem til den 13
  (er der mon en skjult okkult symbolik i dette tal ??)
  hvor vi får afgjort valget–

  Ja ! Hans Jørgen fra Anholt: Dette er så sandelig et gedemarked.

  Men selv gedenmarkeder lukker og slukker og folk trækker sig tilbage i spredte retninger

  for at drikke et glas, en kop the

  eller ryge en vandpibe med vennerne !

  Og det er da ik så ring endda !

 14. Bjarke Talamona, Rom den 10. Nov kl. 14:44:

  Det er direkte løgn! Og et pinligt forsøg på karaktermord.

  “For selvfølgelig var det et jødisk komplot der stod bag terrorhandlingerne 9/11 i New York med det formål at sværte alverdens muslimer til.”

  Jeg vil gerne have at du finder et indlæg skrevet af mig, hvor jeg forbinder jøder med 9/11.

  Er det virkelig sådan det er blevet i Danmark, at hvis ikke man mener det samme, skal man udsættes for hån,latterliggørelse og karaktermord som dette indlæg tydeligt lægger op til.

  Det er fint nok, du er uenig. Men hold det sagligt i stedet for det der manipulation!

 15. NIels Madsen, Hillerød den 10. Nov kl. 15:03:

  Kære Talamona–

  Ret skal naturligvis være ret:

  Det skulle da glæde mig , at du ikke støtter denne teori om 9/ 11 begivenhederne i New York som ellers er så pupulær i visse arabisk/ muslimske kredse.

  Du går altså ind for den officielle USA version af begivenhederne, at det var en samling forvirrede muslimske mennesker, der var belvet lovet evigt liv i paradiset, der stod bag ??

  Eller også har jeg flg forslag:

  Det var noget Bush og den ameriskanske regering, Dick Cheyny og CIA foranstaltede for at få lejlighed til at overfalde Afghanistan ??

 16. jan henrik wegener, højbjerg den 10. Nov kl. 15:05:

  Der er nok forskellige syn på under hvilke omstændigheder man med rette kan tale om “forfølgelse” eller blot “hetz”. Hvorfor ikke fortrinsvis at bruge disse begreber når der er tale om en fysisk trussel eller helt konkret nedværdigende behandling?
  Der forekommer nok af dette rundt i verden, også angreb på liv og legeme, ikke mindst i Mellemøsten m.v.
  I det konkrete tilfælde er der ikke tale om dette, hvilket selvfølgelig også ville være horribelt. Det er da ikke ensbetydende med at der kan være tale om et “krav” om en plads i Folketinget! Det er dog ingen “menneskeret” at blive valgt, som Rune vist selv har erfaret!
  Som vælgere skal vi snarere vælge politikere for landets skyld, eller vor egen, eller hvem eller hvad vi nu synes fortjener det.
  Ikke for at vise hvor “pæne” eller “fordomsfrie” vi eventuelt måtte synes vi selv er eller vil være!

 17. Bjarke Talamona, Rom den 10. Nov kl. 15:16:

  NIels Madsen, Hillerød

  Du har stadigvæk ikke fattet det. Dine karaktermord er pinlige.

  For det første handler denne tråd ikke om 9/11 men om Asmaa. Hold dig til emnet i stedet for at flytte fokus.

  For det andet. Hvad med at læs hvad jeg skriver i stedet for at spred løgne, som du gjorde før?

 18. NIels Madsen, Hillerød den 10. Nov kl. 15:33:

  Hej Talamona–

  Jeg er ikke ude på at spræde løgne om hverken dig eller andre i denne debat.

  Du og andre er altid velkommen til at svare på mine indlæg og jeg vil gerne rede misforståelser ud hvis der er nogen at rede ud.

  Når jeg nogen gange trækker tingene lidt kraftigt op og maler med den brede pensel er det såmænd bare for at få noget respons.

  Og jeg kan da sige, at jeg er fuldstændigt ligegald om denne tråd handler om Asmaa eller hvad. Du plejer ikke at holde dig tilbage i de tråde som du optræder i–
  så derfor vil jeg bede dig om ganske stille og simpelt at svar mig på, hvad din opfattelse er om 9/ 11 ??

  Dæmp retorikken Bjarke. Jeg sidder her — og du sidder der i Rom.
  Du bliver ikke mere overbevisende ved at du himler op og ruller med øjnene.

  Vi ved hvad Asmaas opfattelse var af 9/ 11 indtil for 14 dage siden og den skiftede– hvilket hun meddelte i et af de utallige interviews der foreligger med hende:
  Hun havde opgivet teorien om at det var jøderne, der foranstaltede 9/ 11 for at sværte alverdens muslimer til.

  Det er da fremskridt, vil jeg så absolut sige.

  Men måske tror hun stadig på at det var Bush selv og den amerikanske regering, der foranstaltede det, for at få lejlighed til at overfalde Teleban og Afghanistan.

  En teori der er meget populær i visse venstreorienterede kredse med hang til konspiration.

  En teori som jeg har dig mistænkt for at plædere for, da du svarer undvigende på mit spørgsmål.

  MEN:

  Oplys mig Bjarke:
  Hvad er din mening om 9/ 11 begivenhederne ??

 19. Bjarke Talamona, Rom den 10. Nov kl. 15:36:

  jan henrik wegener, højbjerg

  Det her handler om at muslimerne er forfulgt i Danmark. De bliver konstant udsat for hetz via medierne og politikerne. Se blot hvordan danskerne har reageret på Asmaa, fordi hun ikke er lige som vores alle sammens yndlingsmuslim Khader.

  Personligt bryder jeg mig ikke om Khader, fordi han har valgt en selvudslettende stil og fravalgt sin egen kultur for at lade sig assimilere.

  Han opføre sig mere dansk end jeg.

  Danskere er et yderst homogent folkefærd. Hvis ikke man opfører sig fuldstændigt som de andre danskere er man uden for samfundet.

  Dog har jeg bemærket, at folk med fremmed bagrund fra eksotiske lande som fx italien bliver meget værdsat af danskere også selvom de holder fast i deres kultur.

  Min far er Italiener. Han fungerede fint i det danske samfund uden at lade sig assimilere. Han er italiener med stort I og danskerne elskede at besøge ham og opleve hans eksotiske livstil. Mange kendte danskere var tit i hans hjem hvor der blev budt på italiensk mad. Har aldrig fået dansk mad af min far.

  Anderledes er det for en med et navn som Çamlıhemşin der kommer fra Tyrkiet. Det vil ikke falde i god jord blandt danskerne. Nej så skal de integreres. Væk med deres underlige kultur og ind med de danske værdier.

  Jeg er sikker på, at jeg ville blive mødt med åbne arme i lande som Iran, Syrien, Tyrkiet, Libanon end hvad en muslim oplever i Danmark.

  Jeg skammer mig over at være halv dansker!

 20. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 10. Nov kl. 15:53:

  Bjarke,

  den der forfølgelse af muslimer i Danmark, hvori består den? Hvad tænker du konkret på? Hvem er blevet forfulgt, og hvordan? Tænker på lynchninger a la Ku Klux Klans i USA? Eller hvad?

  Mener du, at Asmaa, i modsætning til andre politikere, skulle være totalt fredet, fordi hun er muslim og kvinde? Hvori består den hetz, som du mener har ramt hende?

  Jeg kan ikke selv få øje på nogen forfølgelse af muslimer eller nogen hetz mod Asmaa.

 21. Niels Madsen, Hillerød den 10. Nov kl. 16:02:

  Hej Bjarke–

  Du skal ikke skamme dig over noget som helst–
  du skal ikke skamme dig over din halve dansker– du skal ikke skamme dig over din halve italiner ( jeg skal udlade at komme med flere hentydninger til mafiosoland)

  Hvad skal vi bruge det gammeltestamentlige ord SKAM til ?

  Det glæder mig da at du trives i Italien, men derfor er Danmark da ikke så ringe endda.

  Og selvom Fogh har ført os ind i Iraq og Afghanistan, så er den danske befolkning ikke mere vildført end der nu er flertal i befolkningen for at vi opgiver disse engagementer.

  Og hvis man ellers kan stole på Khader så vil der også være flertal i det kommende folketing for at indlede en Iraq undersøgelse.
  En undersøgelse som Fogh/ Pia alliancen har nedstemt hvergang den kom på tale.
  Jeg vil naturligvis hilse en sådan undersøgelse mere end velkommen !

  Jeg mener heller ikke at vi allesammen skal være en stor grå masse med slips og jakkesæt til mændene og spadseredragter til kvinderne.

  Jeg synes det er ok — som jeg gentagne gange har skrevet i denne og andre debatter, at det er helt ok at gå i:
  Tørklæde, turban, tyrolerhat, strutskørt osv. osv.
  for min skyld må folk også gerne stille op til folketinget iført disse klædningsstykker–

  Jeg vil bare tillade mig at efterprøve kandidaternes troværdighed.
  Hvis deres troværdighed ikke er ok– jamen så vil jeg nok stemme på en anden kandidat ( der er jo nok at tage af– ikke sandt ?)

  Når jeg belutter mig for at stemme på et parti, så vil jeg gerne have at min stemme går til en kandidat jeg kan stole på– og ikke til en anden jeg ikke kan stole på fordi vedkommende iflg valgloven om tillægsmandater får overført min stemme.

  En stemme på den ræverøde murerkasketklæde Tue Torzen i Nordsjælland, vil gå til Asmaa hvis Enh. listen går hen og får 6 mandater.

  Det er der nu nok ikke nogen fare for, da Enh. listen på grund af DENNE SIGNALFORVIRRING næppe kommer i folketinget ved denne lejlighed.

 22. Bjarke Talamona, Rom den 10. Nov kl. 16:05:

  Hans Jørgen Lassen

  Nej du kan ikke få øjne på forfølgelsen, fordi du ikke selv er forfulgt eller taler med de forfulgte.

  Jeg har ofte hørt af folk med fremmed bagrund, hvordan de har det i Danmark. Det er ikke småting, som de bliver udsat for.

  Konstant møder de fremmedfjendske danskere. I bussen får de onde øjne. Hvis de går i byen bliver de ikke lukket ind, fordi de får af vide, at man skal have medlemskort, selvom jeg aldrig er blevet afkrævet det?

  De danske medier fokusere meget ensidigt på de “fremmede” som var de et stort problem for Danmark. Man ydmyger dem ved at håne deres profet. Men endnu værre ved at fremstille Muhammed med en selvmordsterrorist.

  Jeg laver fx heller ikke en sjov tegning af Pia Kjærsgaard og Flemming Rose med hagekors som sprøjter anti-muslimsk propaganda ud af en trykkemaskine.

 23. Nicki Nielsen, esbjerg den 10. Nov kl. 16:23:

  Jacob Holdt er dybt pinlig i sine generaliseringer og racisme. Han skrev:

  “Når jeg vender tilbage til de kirkesogne i Vest- og Sønderjylland, som formede mig og Asmaa i vores udsyn, kender ingen der en eneste homoseksuel i miles omkreds. Disse typiske venstrevælgere tvinger mao. homoseksuelle ligeså effektivt under jorden som i det Saudiarabien,”

  Holdt skriver at INGEN i vestjylland kender en homoseksuel i miles omkreds. Nu har jeg selv haft en vaskeægte homoseksuel som gæst til en af mine fester. Vi dumme og indavlede vestjyder var selvfølgelig fulde af beundring for dette mystiske fabeldyr som vi hidtil aldrig havde set (ifølge Jacob Holdt). Sikke en plat,fordummende og generaliserenede kommentar fra Jacob Holdt. Ikke overraskende er Rune Engelbrecht også en implicit støtte til ovenstående stødende kommentar.

 24. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 10. Nov kl. 16:23:

  Bjarke,

  med hensyn til Muhammed, så synes jeg nok, at problemet ligger på muslimernes side. Når man ophøjer en såre menneskelig købmand, som levede for 1400 år siden eller hvor meget det nu var, til ufejlbarligt orakel, ja, nærmest til en gud, og når man mener, at hvert eneste ord fra hans mund eller pen er den hellige sandhed, ja, så har man altså slået fornuften fra.

  Det har jeg svært ved at respektere.

 25. Kristian Mikkelsen, Brabrand den 10. Nov kl. 16:50:

  Underligt som den debat strøg af sporet…

  Men det er næsten symptomatisk. DF-dansken vil have ret! Og hvis han ikke kan forstå debatten, så drejer han den væk fra focus.

  Men tilbage.. Tror disse DFere da virkelig at Mazen, Ahmed, eller Fatme definerer sig udelukkende som ortodokse muslimer? Tror de ikke at det, de og deres forældre og deres børn allerhelst vil, er at leve i et samfund som behandler folk pænt, og giver folk så lige muligheder at alle kan bidrage til fælles bedste?

  Det er det nok flere mennesker i “Mafiosoland” (Niels Madsen i Hillerød: ved du overhovedet *noget* om Italien??) end i “Xenofobiland” har fattet. At folk er ret ens, i at de generelt vil det bedste for dem selv og deres.

  Men nægt folk et job, nægt dem respekt, nægt dem lige vilkår, og så må de jo reagere. I ungdommelig afmagt desværre ofte med kriminalitet.

  Hvis man ikke kan få øje på hetzen mod Asmaa, så vil jeg anbefale at læse Jakob Holdts indlæg ovenfor igen.

 26. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 10. Nov kl. 16:58:

  Kristian,

  med en hetz må man vel mene urimelige beskyldninger eller noget i den stil. Eller mener du noget andet med “hetz”?

  Hvilke urimelige, usandfærdige, vildt overdrevne beskyldninger er Asmaa blevet udsat for? Jakob Holdt nævner ikke nogen.

  Så hvilke beskyldninger tænker du på?

 27. Niels Madsen, Hillerød den 10. Nov kl. 17:08:

  Hej Bjarke.

  Jeg kan se at du vægrer dig mod at gå i dialog med mig.
  Du foretrækker at udslynge beskyldninger mod mig om, at jeg kalder dig en løgner.

  Som du vil se har jeg forsøgt at komme i dialog med dig.
  Jeg indrømmer gerne at jeg havde den opfattelse, at du var tilhænger af 9/ 11 konspirationsteorien om at jøderne stod bag for at sværte araberne og hvad så Bjarke ??

  Er det det eneste jeg skriver til dig ??

  Hvem er nu mest fordumsfuld–
  dig Bjarke, der fornærmet trækker dig tilbage og næster at kommunikere med mig–

  eller mig, der indrømmer en fejl– ??

  Oplys mig Bjarke– måske tager jeg mere fejl end som så !

  jeg synes dine attituder er for bekvemme– dem der stiller nærgående spørgsmål gide du ikke tale med .

 28. Bjarke Talamona, Rom den 10. Nov kl. 17:17:

  “De Konservatives leder kalder Enhedslistens tørklædeklædte folketingskandidat, Asmaa Abdol-Hamid, for »fundamentalistisk”
  http://politiken.dk/indland/article319102.ece

  ‘Skrid hjem hvor du kommer fra’
  http://politiken.dk/indland/article319525.ece

  Asmaa: DF skræmmer befolkningen med hagekors-udtalelser
  http://politiken.dk/indland/article286095.ece

  Hendes religiøse signaler generede Dansk Folkeparti så meget, at ytringsfriheden skulle tages fra hende.
  http://omnial.blogbar.dk/2007/09/25/kaare-r-skou-df-vil-tage-ytringsfriheden-fra-asmaa/

 29. Niels Madsen, Hillerød den 10. Nov kl. 17:31:

  Hej Kristian

  Når jeg snakker om “mafiosoland” så er der udelukkende for at matche Bjarke Talamono og gøre opmærksom på urimelighederne i hans argumenter.

  Han “skammer” sig over at vlære dansker, fordi vi har Pia Kjærsgård og Fogh har fået os i krig med Iraq og Afghanistan.

  Så spørger jeg ham ( han nægter at svare) skal man så ikke skamme sig over at være italiener fordi mafiaen råder der ?

  Jeg mener:
  Den ene urimelige påstand kan veje den anden op.

  Jeg kan uanset hvad du og Bjarke siger ikke gøre for at Pia K er kommet i folketinget og har fået den indflydelse hun har fået.
  Jeg har aldrig stemt på hende !

  Jeg kan heller ikke gøre for at Fogh har involveret os i Iraq krigen.
  Jeg har aldrig stemt på ham.
  Jeg har tværtimod stemt på et parti, der har i folketinget stemt imod at vi skulle engagere os i den krig.

  Og angående hetzen mod Asmaa så skal jeg citere Jacob Holdt for dig– hvis du ikke selv kan få øje på det :

  “Med venstrefløjens ”hvide flugt” fra Enhedslisten pga. Asmaa ”

  Jeg synes det er et ualmindeligt lallende og uigennemtænkt synspunkt at fremføre af Jacob Holdt.

  Fordi man ikke synes at ortodoks religion skal kombineres med venstreorienteret ideologi, så
  er man nærmest at betragte som racist.

  Jeg stemmer på et parti som allerede har indvandrer i folketinget med muslimsk baggrund– som har udsigt til at få flere indvandrere i folketinget med muslimsk baggrund.
  Men som nedtoner religionen, fordi de mener det er en privatsag.
  DEr er også kristne og ateister i det parti, men de nedtoner det, fordi religion ikke-religion er en privatsag.

  Jeg har gentagne gange sagt, at det er helt ok at Asmaa stiller op– hun gavner bare hverken sig selv og Enhedslisten ved at det sker på denne liste.
  Enhedslisten er ved at ryge ud af folketinget.

  Jeg siger også:
  Hvis Enhedslisten mener at islam skal kombineres med Enheslisten, så synes jeg det er ganske og aldeles ok.
  Så må man beslutte sig for dette på diverse landsmøder og ændre partiprogrammet– evt ændre navnet så det tydeligt fremgår.

  Jeg vil ikke stemme på en rød kandidat og få en religiøs person som jeg ikke har tillid til.

  Jeg arbejder dagligt i en institution hvor der næsten er 50% indvandrerbørn.
  Jeg lider ikke af berøringsangst overfor indvandrere.
  Omvendt ligger jeg heller ikke på maven for religiøse dogmer om påklæædning, valg af madvarer mm som i virkeligheden er socialt betinget.
  ET spørgsmål om at slutte cirklerne og være sig selv nok.
  Jeg går ind for integration– men det indebærer ikke at vi allesammen skal være en stor grå masse.
  Men det indebærer heller ikke vi skal klynge os til ældgamle religiøse dogmer og skælde andre ud som intolerante fordi de ( undskyld udtrykket) har en mere tolerant indgangsvinkel til religion og ikke- religion.

  Og fordi man tillader sig at have en kritisk indgangsvinkel til religion– det være hvad som helst– så behøver man ikke være racist.
  Så er man fritænker og det er noget ganske andet !

 30. jan henrik wegener, højbjerg den 10. Nov kl. 17:49:

  Om forfølgelse, lidt firkantet sagt, selvom jeg til dels gentager mig selv.
  Forfølgelse drejer sig for mig at se om at man bliver angrebet systematisk fysisk eller på sine rettigheder. Ud fra det virker det ikke korrekt at tale om “forfølgelse” i Danmark. Ikke af uskyldige
  (retsforfølgelse af forbrydere ikke medregnet!)
  Når jeg udtrykker det sådan er det fordi netop angreb på liv og lemmer er ret udbredt i verden idag. Det gælder ikke mindst lande i Mellemøsten og andre verdensdele. Egypten, Tyrkiet,Indonesien, Pakistan er eksempler på lande hvor mange er blevet slået ihjel af etniske og religiøse grunde.
  Men det er da rigtig nok at man heller ikke her i landet udelukkende diskuterer “pænt”.
  Det betyder ikke at man har “ret til” en plads i det politiske system, udelukkende fordi man er “minoritet”.
  P:S: Mine Forældre er fra to nordeuropæiske lande, bedsteforældre tre, men jeg regner mig ikke for særlig “eksotisk”.

 31. Patrick Reay Jehu, Rønne den 10. Nov kl. 17:57:

  Set fra udlandet af en englænder, som dog boede I DK fra begyndelsen af halvfjerdserne til begyndelsen af firserne (jeg bor ikke i Rønne, men låner min søns bosted, da Poltiken ikke accepterer engelske postnumre), har ret mange danskere, især hvis man bedømmer det fra det fleste ovenstående indlæg, et lignende syn på anderledes mennesker, som ret mange briter igennem halvtredserne, tresserne og begyndelsen af halvfjerdserne. Dengang oplevede vi en stærk immigration fra såkaldte ”farvede folk” fra steder som Indien, Pakistan og Vestindien.

  Ligesom i DK i dag, reagerede betydelige dele af befolkningen med frygt og bæven som reaktion mod disses ”fejlfarvede”, indvandring. Kort sagt, der var en ren racistisk reaktion, godt oppisket bl.a. af fremtrædende konservative politikere som Enoch Powell, og højre fløjen af samme parti, som godt kan beskrives som en koalition af de synspunkter, som Venstre, de Konservative, og DF har i dag. I dag er den DF-agtige fløj dog betydeligt svækket, fordi holdninger til immigranterne og især deres afkom er ændret gennemgående i Storbritannien er betydeligt lempet den dag i dag.

  Dette vil ikke sige, at racismen er afskaffet hos os i dag, og Jacob Holdts bemærkninger om det man kunne kalde ”den indre racistiske svinehund” gælder også hos os, ligesom i USA. Men alligevel, 1-2 generationer efter den oprindelige immigration af de grupper nævnt ovenpå i dette indlæg, frygter det store flertal her slet ikke i samme grad vores medborgere, som er børn og børnebørn af de oprindelige indvandrere, som er briter på lige fod som os andre, og ret mange ”hvide” har nære venner, eller har ligefrem giftet sig og fået børn sammen med dem. Ret få også bekymrer sig om det nogle muslimske kvinder eller andre, som vælger at have tørklæder på hovedet, eller bliver forarget fordi nogle nægter af give hånden. Jeg har endda fået mit pas kontrolleret mindst to gange af kvindelige immigrationsfolk iklædt det muslimske tørklæder på i Heathrow lufthavn.

  Ja, vi har haft dødelige terroristangreb udført af islamistiske terrorister, og ekstremistiske imamer, der spytter had fra deres prædikerstoler, men det har ikke ændret generelt ved befolkningens holdning til de muslimske borgere hos os. Med tiden kommer danskere også til at. Det der bekymrer mig mest herhjemme hvor jeg bor, er stadigvæk den brug, som magthaverne gøre af terrorismen for at indskrænke vores rettigheder til at udtrykker vores meninger, eller til ikke at blive i politiets varetægt uden at komme før retten efter kort tid. Og de Konservative prøvede at gøre brug af det de så som en frygt for immigration for at komme til magten ved sidste valg (Labour prøver at modsætte det med at snakke lignende sprog). Men stort set, som sagt accepterer mine medborgere den varietet af kulturer som blomstrer her, og er nu for det meste glade for det. Efter nogle år, måske, falder Danmark lidt mere til ro, med mindre jamren over udenlandske immigranter som man er vidne til med nogle af de indlæg man læser ovenpå og andetsteds på danske blogs.

 32. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 10. Nov kl. 18:10:

  Patrick,

  dine bemærkninger er måske ikke uden relevans, men de rammer nu alligevel ikke helt sagens kerne.

  Jeg ønsker ikke at smide hverken Asmaa eller andre af “fremmed” herkomst ud af Danmark, og det tror jeg heller ikke, at andre debattører her ønsker.

  Men jeg vil altså ikke stemme på hende eller det parti, hun stiller op for. Af adskillige grunde.

  Din og andres følgeslutning om, at når man ikke vil stemme på Asmaa, så er man racist, er ren demagogi og langt ude i hampen.

  Så skulle Tøger Seidenfaden også være racist, for han vil heller ikke stemme på hende, og han er da i hvert fald pletfri og politisk korrekt.

 33. Patrick Reay Jehu, Rønne den 10. Nov kl. 18:42:

  Hans-Jørgen Lassen,

  Jeg nævnte ikke Asmaa med et eneste ord. Jeg beskyldte hverken dig eller andre for at være racister, og endnu mindre har jeg beskyldt nogen for racisme pga. det parti de stemmer for, selv om DF, f.eks, at bedømme fra deres webside, forekommer mig som et klart racistisk parti.

  Det jeg taler om, også mht til Jacob Holdts efter min mening højst fornuftige bemærkinger, er den generelle stemning i DK ang. immigranter osv.

  Jeg or også ligeglad, om Asmaa bliver indvalgt til folketinget eller ej. Men nu du nævner hende det som slår mig, er den absurde hysteri om Asmaa, der tildyneladende hersker i Danmark, hvor man er optaget til en idiotisk grad af hendes tørklæde og af, at hun ikke giver hånden til mænd.

  Og alt det over en enkelt kvinde, som stiller op for et, realistisk set, ret marginalt parti (hvis synspunkter, jeg også deler til en vis grad), og som måske ryger helt ud af folketinget. Partiets nuværende vigtighed er kun, at de bliver evt. tungen på vægtskalaen mellem to blokke i Folketinget efter valget, men det er så godt som sikkert, at en evt koalition af S, SF og de Radikale, evt. sammen med Ny Alliance, ikke vil tage meget hensyn til ELs mærkesager.

 34. Jesper Jakobsen, Vejle den 10. Nov kl. 18:54:

  Ja og Jakob Holdt sidder den anden dag på DR2 og prøver at tale en KuKluxKlan formand til fornuft. Det er meget sympatisk, ligesom at det er sympatisk at han undskylder muslimers manglende humo-sympati med alt mulig kulturhalløj.

  Men det er også pladderhumanisme af værste skuffe - at bagatelisere og forsvare fundamentalisme er vejen til … fundamentalisme. Det har historien om noget vist.

 35. Bjarke Talamona, Rom den 10. Nov kl. 19:07:

  Jeg kan bedre lide Jonni Hansen, som jeg engang ringede til end de danske skabs racister.

  Han er i det mindste ærlig og står ved sine synspunkter. Jeg spurgte ham, hvad han ville gøre ved mig, hvis han kom til magten, da jeg er italiensk/dansk.

  Han spurgte, hvad farve jeg er?

  Jeg svarede, at jeg har rødt hår og blå øjne.
  “Nå ok så er der ingen problemer” sagde han.
  Spurgte om hvad hans syn på italienere er og han svarede at italienere er en blandet landhandel.
  Det er i det mindste ærlig snak.

  Sig det som det er. I kan ikke fordrage synet af Asmaa. Hendes tørklæde gør hende endnu mere utåelig, fordi hun ikke er lige som os andre.

 36. Patrick Reay Jehu, Rønne den 10. Nov kl. 19:15:

  Jacob Holdt undskylder ikke muslimers “manglende humo-sympati” som du skriver det, Jesper Jakobsen, men prøver at tager folk som de er i virkeligheden.

  Så skriver du:

  “Men det er også pladderhumanisme af værste skuffe - at bagatelisere og forsvare fundamentalisme er vejen til … fundamentalisme. Det har historien om noget vist.”

  Han hverken forsvarer eller bagatelliserer fundamentalisme, men prøver at komme ind på folk, der hvor de står, med deres bevidste eller ubevidste fordomme, for at prøve at formindske disse. Jeg ved ikke, hvor tit det lykkes ham, men jeg mener, det er forsøget værd. Kom så også, Jesper, med nogen documentation for dit påstand om historien i din sidste sætning.

 37. NIels ¨Madsen, Hillerød den 10. Nov kl. 19:31:

  Hej Bjarke — jeg må+ altså konstatere at du er uden for pædagogisk rækkevidde– du nægter at kommunikere med mig.
  Det må jeg så bare tage til efterretning.
  Det siger en hel del om dine argumenters holdbarhed.

  Det er da glimrende at du kan snakke med de danske nazister og som du foretrækker frem for “skabsracister.”

  Jeg håber du føler dig godt tilpads i Italien.
  Mærkeligt at du ikke skammer dig over at være halvt italiener, når man tænker på, at Italien også deltog i besættelsen af Iraq akkurat som Danmark og akkurat som Danmark kom de på bedre tanker, da folkestemningen vendte.
  Berlosconi må derfor i dine øjne være ligeså stor en krigsforbryder som Fogh og må stilles for den samme krigsforbryderdomstol, som du påtænker at Fogh, Bush og Blair skal for.

  Iøvrigt er der jo at sige, at selve udtrykket : Facisme stammer fra Italien– Og Mossulinis parti Facisterne lever i bedste velgående og er mig bekendt repræsenteret i det italienske parlament.

  Men jeg skærer ikke alle over en kam. Jeg tænker ikke i stereotyper.

  En af de største teateroplevelser jeg nogensinde har fået, var da jeg så
  ITALIENEREN Dario Fos stykke: En tilfældig anarkists hændelige død.

  Til din óg andres oplysning kan jeg nævne at jeg ikke væmmes ved at se piger i tørklæder.
  Jeg arbejder i en institution hvor knapt halvdelen af børnene er indvandrere.

  Og tørklædepiger er faktisk ikke en grå masse– de ligeså forskellige som andre børn.

  Og:

  Vi har tyrkere, kurdere, iraqere, turkmenere, Tjetjenere, Congolesere, polakker osv. osv.

  Mange religioner : Muslimer– af forkellig observans– kristne af forskellig observans — buddhister osv.
  Men jeg går ikke og spørger dem hvilken religion, de dyrker hjemme.

  Venskaber opstår på tværs af religioner , hudfarver, nationaliteter, sprog.

  Men det er nok spildte ord på dig, der sidder i Rom og har det store forkromede overblik over Danmark og som foretrækker at tale med nazisten Johnny fremfor “skabsracister”

 38. Frej Klem Thomsen, Kbh K den 10. Nov kl. 19:43:

  Endnu engang tak Rune. Det er så vigtigt at vi har personer som dig og Jakob Holdt (fantastisk artikel!) til at påpege hvor absurd situationen er blevet i Danmark de sidste par år.

  Dén hetz som Asmaa er blevet udsat for er vel nærmest uden fortilfælde i dansk politik. Og den drejer sig, desværre, netop aldrig om Asmaa som person eller Asmaa som politiker, men altid om Asmaa som muslim.

  Til de som vil have et nøgternt overblik over hvad Asmaa har været udsat for kan jeg anbefale følgende: http://www.faklen.dk/artikler/rsl07-01.php

  Håber sgu’ hun kommer ind.

 39. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 10. Nov kl. 19:56:

  Frej, du glemmer at nævne alle Asmaas fremragende kvaliteter.

  Som er ???

 40. Martin E. Haastrup, København NV den 10. Nov kl. 20:12:

  Hold da op for en gang selvhøjtidelige indebrændte udbrændte udspekulative pindehuggende ensidige livs-, menneske-, virkeligheds-og verdensfjerne intellektuelle absurde selvimodsigende abstraktions-smørerier - det er jo lige til at blive helt modløs af at læse!

  Hold da op for en masse arrig og uhyggelig ubehagelig vrede der gemmer sig bag de fleste indlæg her, det kan enhver da mærke når man læser, hvis man har bare en ganske almindelig sund menneskelig følelelses-sans i behold!

  Mon ikke Hans Jørgen Lassen, Anhol(d)t;Palle Andersen; Niels Madsen’s mfl. problem med Asmaa i virkeligheden er en skjult og forsmået misundelse over at de ikke selv tør gå med tørklæde??!

  Mon ikke D’herrer trænger til en længere pause fra blogdebatter o.l.?

  Sådan en gang gnavpotteagtige mavesure hættemåger selv - jeg ville da foreslå jer og især dig fra Anhol(d)t at komme lidt ud over din tilsyneladende ø-kuller og tage en glad og livlig tur på en bøssebar, eller hvad med at ringe til Peter Larsen og bede om en akut heftig og saftig humørpille i form af et besøg af Den Storbarmede og Livsomfavnende Erna Iversen, som mange vist endu husker og kender fra dengang med Otto Bisgaards “Under Uret”??!

  Livet er dejligt kære venner! Nyd det sålænge du har det! Alle mennesker, uanset tro, hudfarve, religion, hilsemetoder, påklædning osv osv er smukke og stærke! Vi er alle ret beset een stor familie! Vær glad, lysere tider venter forude for de som har et frit og åbent sind - vil man sidde og gnave i gamle sure udtørrede afpillede benstumper af arrigskab og forsmåelse, well then, det kan ingen forhindre - men lad dog lige være at tørre det af på Rune Engelbreth, Asmaa Abdohl Hamid, eller det utrolig flotte menneske Jakob Holdt! Venligst! Tak!

  Prøv dog lige at stoppe de der evindelige selvmål og personhetzende samfunds-kontraproduktive obstruktioner - hva?! Tak.

  Det er da ikke EL der skal forklare noget, de viser jo netop at de tør, hvor andre fornægter.

  Når jeg læser de fleste indlæg her på denne blog, du godeste, jeg ser nærmest hagekors for mit indre blik og hører lyd af Stalinstisk-agtige støvletramp i det fjerne.

  Minder mig om små 3-årige patttebørn der skriger skingert op, hvis ikke lige de får deres vilje i ét og alt og alle ikke partout nu og her makker ret og underordner sig deres vilje og i arrigskab kvaser sin leverpostejsmad mellem fingrene og tværer den ud i hovedet på den første og bedste.

  Jeg mener ikke noget nedladende med det her, folk er i sin gode ret til at have de opfattelser de nu engang har, men at fremture på den absurde abstrakte og ekstreme måde som det bliver gjort her (igen, suk..også her..) fremkalder altså bare en naturlig sund modreaktion af noget i henretning af: “Jamen kære ven, hvem har dog pisset sådan på din sukkermad??!” Du er jo for langt ude!

  Hvad med at komme lidt sukker i skeen??! Hvad med at se lidt lysere på tingene??! Hvad med at prøve at tænke lidt positivt??!

  Hvis man følger med på Modkraft.dk vil man se at de fleste, der i mere eller mindre indigneret hysterisk arrigskab vælger at smække med døren og daffe fra EL, tror, at det at TRUE med at skride kan bruges som noget fornuftigt argument mod Asmaas kandidatopstilling. Og det gælder også folk af muslimsk herkomst.

  Det siger jo intet om Asmaa, men mest om dem selv, at de vælger fornærmet og indigneret at salutere Els røde saloner på den måde.

  Jamen så smut dog - og bliv væk, eller find et andet sted at udgyde gyllen, det har da intet med ægte socialisme eller sund sand solidaritetsfølelse at gøre, at opføre sig på den måde overfor sine partipolitiske menneske-kammarater.

  Som sagt, d’herrers problem med Asamaa bunder i virkeligheden nok i en skjult forsmåethed over at de ikke selv offentligt tør gå med tørklæde - eller også i at de endnu ikke har turdet eller formået at smide deres egen så effektivt forsøgt skjulte hættebeklædning.

  Tak Rune, for at du bragte Jakobs dybt hjertvarme og visdomsfyldte menneskeforstående indlæg her i sin helhed - det kan også findes på Modkraft.dk, dog uden billeder.

  Dyb respekt til Jakob Holdts seriøse mangeårige dokumentationsarbejde, foredragsarbejde, workshops, lærebøger osv osv om hvad racisme er og hvad det ikke er.

  Vi har alle meget at lære endnu, også jeg - og gudskelov for det - tænk hvis vi nåede det punkt hvor det hele var færdigt og vi vidste alt - hvor ville det dog blive kedeligt - dødt.

  Det hovmod der tror det sidste, at vi nu ved alt, står afgjort for fald - og det er vist det som sker nu med VKO’s sandsynlige snarlige fald - måske får vi omsider endelig smidt dem tilbage i historiebøgerne, hvor de hører til, der laver de ikke så mange ulykker - og lykkedes det ikke i første hug, så gør det det nok i det næste!

  Jeg glæder mig ihvertfald, uanset valgets udfald, over at opleve at stemningen for alvor er ved at vende i DK og at folk uanset hvem de er og hvor de kommer fra generelt er ved at finde tilbage til en god sund demokratisk solidarisk selvværdsfølelse igen - uanset de hadske kommentarer er vi altså alle værdifulde og smukke indeni og har ret til at bidrage til fællesskabet og samfundet som vi nu bedst evner det, hver især.

  Der er ingen rigtig eller forkert måde, enhver fugl må synge med sit næb - mangfoldighed fryder - forandring fryder!

  Der er ikke nogen der er vigtigere eller har mere ret til at deltage end andre - vi er alle lige, som mennesker.

  Der er ikke andre regler og begrænsinger end dem man selv skaber for sig selv, murer sig inde i som et selvskabt fængsel - men jeg indrømmer, at det kan være fristende at lade sig lamme til modløshed af visse rabiate tilsyneladende indebrændte udbrændte typers udgydelser, men fortvivl ikke, for disse siger jo mere ofte om disses indre habitus end det gør om dem, de så gerne tværer deres verbale intellektuelle absurd abstrakte leverpostejsmadder ud i hovedet på.

  Der er et godt husgeråd:”Tag ikke dig selv, dine meninger og livet så fandens alvorligt/selv-højtideligt, så kunne det være du fik det lidt bedre med dig selv og andre”

  Tak til EL for sit store mod med at opstille Asmaa og tak til Asmaa for at hun bliver ved. De voldsomme og helt ekstreme reaktioner på hendes opstilling, både indenfor og udenfor listen viser utvetydigt at det er det helt rigtige at gøre nu.

  Fortsat god valgkamp og god weekend til alle.

  Venlig Hilsen

 41. Norbert Berg, Lund den 10. Nov kl. 20:19:

  Lidt valganalyse, tak. Hvor mange invandrede efter 1980 er “frihetlige socialister” - med eller uden tørklæde?? -De som ellers går ind for tørklæde anser at atheismen er det værste der finnes, t.o.m. værre end judaism og kristendom.Dessuden: Hvis man vil markere politiske synpunkter istedet for religiøse - er det så ikke bedre at t.eks demonstrativt ikke give hånd til Pia - selvom hun er kvinde - istedet for at ikke give hånd til Tøger?? Brug
  hånden, helt enkelt!!

 42. Niels Madsen, Hillerød den 10. Nov kl. 20:38:

  Hej Martin

  Tak for dit indlæg– det er et af de mere fantasifulde.

  I virkeligheden er jeg misundelig på Asmaa fordi jeg ikke selv tør gå med tørklæde.

  Det er jo en noget af en påstand.

  Hvis du ellers gad læse mine indlæg igennem, så ville du se, at jeg på intet tidspunkt har talt imod at Asmaa går med tørklæde , har specielle madvaner og hilsningsformer.
  AT hun også udsender besynderlige signaler og er en medieflipper– er naturligvis hendes eget valg.

  Hvis jeg havde noget imod tørklæder så skulle jeg jo nok vælge mig et andet arbejde end at være på en istuitution hvor der er knap 50 % indvandrerbørn– incl indvandrerbørn fra muslimske hjem — med og uden tørklæde.

  Jeg tror nok, at hvis jeg havde de fordomme som du beskriver– så ville jeg vælge et andet arbejde–

  Eller blive tranvistit, hvis det er det , du antyder.

  Fælles for alle forsvarerne af Enh. listens opstilling af Asmaa er, at de nægter at svare på flg enkle spørgsmål:

  HVORDAN KAN DET VÆRE AT DER ALDRIG HAR SIDDET EN INDVANDRER I FOLKETINGET FOR ENH. LISTEN ?

  For et parti, der gerne vil gå for at være det mest indvandrervenlige i dette land– og som tillader sig at pudse glorien og være “hellige” ( undskyld udtrykket) på andres vegne.

  Ligeledes undgår man behændigt at forholde sig til at der rent faktisk er indvandrere med muslimsk baggrund, som bliver chikaneret, fordi de vil droppe religionen. Bliver chikaneret så meget, at de må ty til at lave deres eget netværk for frafaldne muslimer.

  Nej det er så synd for Asmaa og hendes tørkllæde– og alle vi andre er så intolerante.

  For mig må det være sådan at der må være religionfrihed i et land– det indebærer ret til at dyrke sin religion– og ret til at melde sig ud af sit trossamfund uden fare for at blive chikaneret.

  Og endnu engang: Asmaa må hjertens gerne stille op.
  Jeg synes bare ikke det passer sammen med Enh. listen.

  Hun burde alvorligt oveveje at danne et muslimsk parti– hvis hun er socilalist– så et muslimsk/ socialistisk parti.

  Det vil være at spille med åbne kort.

  Som det er nu så giver det signalforvirring.

  Og et parti der virker utroværdigt og signalforvirrende har ikke mange chancer ved vælgerne, hvilket man da også ser af Enh. listens vigende opbakning.

 43. christian larsen, wien den 10. Nov kl. 21:11:

  “Hun burde alvorligt oveveje at danne et muslimsk parti– hvis hun er socilalist– så et muslimsk/ socialistisk parti.”

  Det er helt utroligt saa svaert Niels Madsen kan have ved at forstaa at man kan vaere muslim PRIVAT og socialist POLITISK. Hvad fanden er problemet?

  Skal en afrikaner, der maaske gaar med traditionel afrikansk klaededragt, saa ogsaa danne et afrikansk/socialistisk parti hvis han vil have lov til at stille op som folketingskandidat?

 44. Karsten Aaen, Kolding den 10. Nov kl. 21:23:

  Må jeg stilfærdigt erindre om at direktøren for Star Tour rejser altså er konservativ og bøsse.

  Interessant er det også at der lige er lavet en undersøgelse af homoseksuelle’s politiske ståsted, som viser, at ca. 16-20% af de homoseksuelle ville stemme på — Venstre…

  Mht. indvandrer elever mm. og skolerne er det min klare opfattelse at selv velmenende lærere (ikke alle lærere, men nogle) ikke mener, at indvandrere skal i gymnasiet, men på teknisk skole eller til nød handelsskolen - også selvom de får bedre karakterer end de danske elever.
  Når dette kobles sammen med en undersøgelse en amerikansk antropolog, Laura Gilliam, har lavet og som påviser at danske lærere nægter at tale åbent med deres elever om den virkelighed de oplever, kan det vel næppe undre nogen, at eleverne ikke klarer sig specielt godt i skolen.
  Lærerne insisterer stadig på at lade som on at alle har lige chancer i det danske samfund, selom indvandrerbørnenes erfaringer er nogle andre.

  Åbenbart er der mange både på venstrefløjen, men især uden for den, som ikke aner, at man altså godt kan være religiøs og socialist, også kristen, jødisk eller muslimsk socialist.

  Ceslem ötic (?) som opstiller for SF, fortæller at da hun tog til sit 1. landsmøde i SF var hun alt for fint klædt på, idet hun havde jakkesæt på (tror jeg det var?) hvor de andre gik i cowboyjeans og fodformede sko.

  Jakob Holds artikel og reaktionen på denne er meget typisk for danskerne synes jeg. I stedet for at forholde os til kritikken og vurdere om der er noget korrekt i den, buser vi ud med ‘jamen, der er da også noget galt i Tyskland, i USA, i England eller Langt-bortistan’.

  Må jeg desuden minde om at Asmaa i et interview til en avis (sorry, har glemt hvilken) har udtalt at hun simpelthen æælsker brun sovs og kartofler… Mon ikke hun er en anelse for godt integreret?? (ironoi anvendt ;) )

 45. Kristian Mikkelsen, Brabrand den 10. Nov kl. 21:24:

  “HVORDAN KAN DET VÆRE AT DER ALDRIG HAR SIDDET EN INDVANDRER I FOLKETINGET FOR ENH. LISTEN ?”

  Så lad dog VÆRE med at skrive alt i store bogstaver. Det stempler dig som dårligt formuleret & gør kun dine besynderlige indlæg endnu sværere at læse.

  Svaret kunne eventuelt være, at Enh. kun har været i folketinget i 13 år. Og aldrig med ret mange mandater.

  “Ligeledes undgår man behændigt at forholde sig til at der rent faktisk er indvandrere med muslimsk baggrund, som bliver chikaneret, fordi de vil droppe religionen”

  Ja, og vi undgår også behændigt at snakke om hvordan Cepos ved tankens kraft får lettelser i marginalskatten til at redde velfærdsstaten. For det har heller ikke noget at gøre med den igangværende debat!
  Men sådan er debatformen jo i Xenofobiland.

 46. NIels Madsen, Hillerød den 10. Nov kl. 21:59:

  Hej Kristian–

  tak for dit svar.
  Når jeg skriver mit spørgsmål om enhedslistens manglende indvandrere i folketinget– så er det fordi jeg har stillet det så mange gange uden at få svar, at jeg ligesom ville sætte lidt trumf på og det virkede jo.

  Dit svar er dog ikke rigtigt noget man kan bruge til noget: For hvis Enh. listen var så indvandrervenlige som de påstår de er , så havde der naturligvis forlængst siddet en indvandrer for Enh. listen i folketinget.

  Men jeg forlanger ingenting af Enh. listen– jeg gider bare ikke høre på al deres “hellige” snak og gloriepudsning.

  Sandheden er jo at alle partier– med DF som en markant undtagelse har indvandrere stillet op til folketinget– også nogen med muslimsk baggrund-
  Og rent faktisk sidder der allerede 3 af slagsen i folketinget.

  Så jeg synes lige Enh. listen skulle dæmpe deres selvforherligelse.

  Cepos har intet med denne debat at gøre men det har islam og den måde som islam praktiseres her i landet.
  Og den måde man behandler frafaldne muslimer.

  Jeg har såmænd selv stemt på Enhedslisten. Jeg har deltaget i landsmøder– og delt ufatteligt meget papir ud for dem.

  Så hold op med dine primitive antydninger af , at jeg tilhører den yderste højrefløj.

  Selvom jeg da gladeligt vil indrømme, at jeg ikke vil stemme på liste Ø denne gagn.
  Jeg vil foretrække et parti til venstre for midten, der med garanti kommer in– og som har indvandrerkandidater– også dem med dwen religion, du foretrækker- dog utilslørede — uden tørklæder.

 47. Martin E. Haastrup, København NV den 10. Nov kl. 22:45:

  Kære Niels Madsen

  Du minder mig om en jeg diskuterede med på Modkraft.dk - ligegyldigt hvilke argumenter jeg/man kom op med - kørte grammofonen bestandig tilbage i den samme retoriske ensforminge rille:
  alle besvarelser blev besvaret med krav om svar på nye eller samme spørgsmål.

  Du viser så tydeligt selv at du overhovedet ikke har forholdt til mit eller andres indlæg, du tager ganske enkelt ikke tingene ind i dig, før du vender tilbage til din gamle rille om at vil have ret, ubetinget ret og at du lig den jeg diskuterede med på Modkraft.dk har meget svært ved at tåle at ikke at få ret, eller andre har en anden opfattelse end du.

  Du nægter at stille dig solidarisk med Asmaas socialistiske kamp for grundlæggende menneskerettigheder og det siger mere om dig Karl Marx fra Historierød end det gør om Asmaa. Det er dig der har et problem og forhudsforsnævret syn på hvad socialisme er, hvad det ikke er, og hvad de burde være.

  Hvorfor svarer du ikke selv på dit højtråbende spørgsmål??! Jeg ved sgu da ikke hvorfor EL ikke har haft nogen religiøse udlændinge i salaten før og hvad så??!

  Men på dit og andres tilsyneladende ex-medlemsskab af EL eller venstrefløjens socialistiske antireligiøse dogme-retorik kan jeg komme op med et meget godt svar på dit skingre evindeligt gentagne spørgsmål:

  FORDI SÅDAN NOGEN SOM DIG OG UTALLIGE ANDRE SÅKALDT “SOLIDARISKE KAMMARATER” VISER SIG I VIRKELIGHEDEN AT VÆRE ARGE ANTISOCIALE OG RELIGIOFOBE DYBT INTOLERANTE OG ALTDOMINERENDE MODSTANDERE AF AT NOGENSOMHELST MED ET ANDET (her evt religiøst) UDGANGSPUNKT FOR SOCIALISTISK TÆNKNING OG FØLING OG HANDLING END DU SELV KAN KOMME TIL ORDE OG JO GØR ALT FOR AT SKRÆMME DEM VÆK OG HOLDE DEM TOTALT UDENFOR INDFLYDELSE!!!

  Fik du den!? - Eller skal jeg gentage??!

  Jeg jubler over at begreber som “Revolution og socialisme kan ikke eksporteres” - socialisme og solidaritet handler om at støtte og stille sig solidarisk med enhver
  der kæmper mod undertrykkere - uanset udgangspunktet!

  Jeg jubler over at opleve hvordan den danske venstrefløj nu, med Asmaas opstilling for EL spreder den fastgroede intellektualiserede religio-fobe beton-socialistisme for alle vinde og lader nyt liv og solidarisk livskraft få indtog - omsider!

  Rummelighed kære venner!

  Der er blevet kastet med verbale og absurde socialistiske selv-imodsigende anti-religiøse stennok nu mod de som prøver at gøre et sobert stykke arbejde med at forstætte kampen for menneskerettigheder!

  Religion ER Revolution (Se mit indlæg af samme navn på Modkraft.dk)

  Det er nok nu! Skam at kampen for menneskerettigheder skal starte indenfor den fløj der selv mener at den står for overholdelsen af samme!

  Men, so be it! En rose ser jeg skyde!
  Op ad den mugne formørkede muld!
  Farvel og tak til de som for egen vinding så hårdnakket prøver at obstruere og nægter sine kammarater en ærlig skuld.

  Dine nedgørende og hånlige kommentarer kan du køre af på en anden kære Niels Madsen - på mig preller de af!

  Afskyeligt at opleve hvordan du og andre “tolerante” fremturer i din/jeres ret til at kritisere og obstruere og ødelægge - forlkldt racisme, gu er det!

  Jeg siger ikke du er afskyelig eller ond, jeg siger at din retorik, dit socialist og solidaritetsbegreb er stagneret! Og at den form for stagnation er lig med DØD og således bliver ond excercitium når den så bastandisk som det er tilfældet her med tilfældet Asmaa søges omsat til evig uforanderlig praksis - punktum.

  Det er så sandt som Jakob Holdt siger det:”Vi har alle en rem af huden - fordi vi er opdraget til det” - Vi er opdraget til at tænke sådan: Muslimer og andre religiøse fanatikere er anden-rangsmennesker - religion er “Opium for folket” og bør bekæmpes for enhver pris og de der åndssvage misbrugte dogmer, der blot siger det samme om de folk, der bruger dem, som de selv siger om det historiske misbrug af religion.

  Asmaa er kommet for at blive og sådan er det bare og sådan bliver det bare.

  Så kan man køre rundt og sidde fast i sine absurde intellektualiserede tilsyneladende tolerante men i virkeligheden dybt religio-fobe og fremmedfjendske forestillinger og kontraproduktive diskriminrende absurde selvimodsigende intetsigende udhulede tomme intellektuelle endeløst analyserende “konstruktive kritikker” sålænge man vil - det viser blot at Asmaas opstilling rammer hovedet på op til flere søm på een gang!

  Bingo! Værsgod! Den sidder lige i øjet!

  Få bjælkerne ud kære venner, istedet for at have så allerhelvedes travlt med andres småkviste! Tak!

  Fortsat god deplat!

 48. NIels Madsen, Hillerød den 11. Nov kl. 0:48:

  Hej Chr Larsen Wien

  Som jeg tidligere har skrevet mener jeg næppe at Asmaas religion kan siges at være privat når den stilles til skue 24 timer i døgnet.
  Hendes tøj er ikke kun tøj– men et symbol på hendes “hellighed” og hendes religion.

  Og ja jeg mener, at det ville tjene hende og Enhedslisten bedst, hvis hun dannede sit eget parti– eller hun og hendes støtter overtog magten i Enh. listen og smed “gammelmarxisterne” ud

  Og nej en afrikaner, der bærer en afrikansk klædedragt der ikke symboliserer en eller anden religion behøver ikke danne sit eget parti.

  Og sen hippier der insisterer på at gå med pandebånd og heldragt er sikkert også velkomne i Enh. listen.

  Ligesåvel som dem der går i slips heller ikke behøver at danne slipsedrengepartiet.

  Som situationen er nu med sammenstød mellem religion ( sjovt nok kun islam) og ikke- religion i Enh. listen giver det kun anledning til kiv og ævl og strid.

  Og et parti i strid mig sig selv har næppe den store vælgertiltrlækning, hvilket da også ses på den dalende tilslutning i meningsmålingerne, der truer med at sende Enhedslisten under spærregrænsen.

 49. NIels Madsen, Hillerød den 11. Nov kl. 1:00:

  Hej Martin–

  Jeg har læst dit indlæg med interesse selvom jeg er ved at kløjs i dit ordskvalder af og til.

  Det der tydeligvis er skrevet for at vise din intellektuelle overlegenhed , vil jeg undlade at kommentere.

  Og henvisninger til andre blogs på andre hjemmesider gider jeg simpelthen ikke at beskæftige mig med.

  Hvis du vil fortælle mig noget– så skriv det her på almindelig dansk.

  Hvis jeg var så fremmedfjendsk– indvandrerfobisk og religofobisk — og xenofobisk (guddødemig !)som du og andre påstår så ville jeg jo nok søge mig et andet arbejde end på en institution der har knap 50% indvandrerbørn.

  Jeg tager skam ikke kun afstand fra extrem- muslimer. Jeg tager også afstand fra extrem- kristne ala de sorte præstefætre.

  Jeg mener i det hele taget, at religion ikke skal skille folk ad.

  Og ja– jeg er ateist– selvom jeg foretrækker at kalde mig fritænker.

  Jeg tager ikke afstand fra religion som sådan , hvis det dyrkes uden at andre mennesker skal belemres med det.
  Eller tvinges til at rette ind efter det.

  Jeg forlanger kun, at der skal være mulighed for at forlade en religon uden at blive chikaneret.

  Og jeg må indrømme at jeg har svært ved at tage en person som ex-blom,sterbvarnet AW Pedersen alvorlig.

  En mand der har væltet sig i fri sex– drugs and rock and roll og så ser lyset og vil have vi skal mene han er hellig og en sutoritet.

  DEt minder mig lidt for meget om Evangelist folkene, der i det små ganske vist– har gjort Gørløse og Omegn usikker.

  Tak for i aften– jeg vender gerne tilbvage imorgen med flere svar, hvis du har relevante kommentarer skrevet på almindelig dansk !

 50. Kristian Mikkelsen, Brabrand den 11. Nov kl. 2:40:

  En appel til at holde sig til temaet er vist omsonst :-)

  Men det er jo ret simpelt… Hvis Asmaa kan overbevise sin vælgerforening om at det giver mening at opstille hende, så bliver hun kandidat. Og muligvis valgt ind, hvis vælgerne er enige.

  Hvis det hun viser i parlamentet ikke stemmer med det hun sagde under valgkampen, så må hun prøve at forklare sig for vælgerforening & vælgere til næste valg. Hvad der kommer udover det, er irrelevant.

  Hvis altså ikke lige vi befandt os i Xenofobiland, hvor en intellektuel logisk tilgang får “jeg er ikke racist, men..”-pædagogmedhjælpere til at klynke over at han ikke forstår debatten. Som ikke handler om religion, men om at sige fra overfor hetz og diskrimination.

 51. christian larsen, wien den 11. Nov kl. 4:39:

  Niels Madsen skriver:

  “Jeg mener i det hele taget, at religion ikke skal skille folk ad.”

  Saa er det da mere end pudsigt at du i jeg ved snart ikke hvor mange indlaeg har brugt Asmaa’s religion som “skiller” i forhold til hvor vidt hun hoerer til paa venstrefloejen eller ej.

  For en gangs skyld skrev du en fornuftig saetning, maaske skulle du proeve lige at laese den een gang til:

  “Jeg mener i det hele taget, at religion ikke skal skille folk ad.”

  Der er vi enige!

 52. NIels Madsen, HIllerød den 11. Nov kl. 11:17:

  Hej Kristian

  En forudsætning for at du kan tages alvorlig i debatten er at du har forstået hvordan Asmaa er stillet op.

  Det er ikke hendes vælgerforening som du skriver, der har stillet hende op.

  Opstillingen i Enh. listen foregår ved at man afholder en urafstemning blandt samtlige medlemmerne af Enh. listen.

  Fordi Enh. listen kommer ind i folketinget på tillægsmandater, så kan man sige ret præcist :
  Hvis vi få 6 mandater ind — jamen så kommer Asmaa ind, da hun er nr 6 på den samlede landsliste i Enhedslisten.

  Og hvis du ellers havde fulgt med , så ville du vide, at Enh. listens Hovedbestyrelse med et mindre flertal rent faktisk havde indkaldt til et ekstraordinært landsmøde, der skulle beslutte om der skulle være en ny urafstemning fordi der var mange af Enh. listens medlemmer, der gerne så hende flyttet længere ned på listen– således at “faren” for at hun blev valgt blev reduceret.

  Dette valgcirkus nåede ikke at finde sted.

  Fogh gav hende en hjælpende hånd ( undskyld udtrykket) så Enh. listen kom til at hænge på Asmaa som nr 6 på listen.

  Nu kan hun give en hjæpende hånd ( undskyld udtrykket) til Fogh ved at Enh. listen i deres signalforvirring overhovedet ikke bliver valgt og halvdelen af Enh. listens mandater vil pga valgteknik gå til Fogh / Pia Alliancen.

  TEgneren Roald Als har fattet pointen og har idag lavet en udmærket satire tegning i 2 sektion af Politiken–

  Nu må vi da ikke håbe den udløser en ny national krise og nedkalder imam AW Pedersens fatva over Politken og Roald Alses syndige hovede !

  PS : og så har du fundet et flot ord: Xenofobi– det betyder angst for fremmede har jeg set på google–

  Igen Kristian : Hvis jeg led af dette, så ville jeg jo nok ikke arbejde på en institution,hvor vi har op imod 50 % indvandrerbørn, vel ?

  Det sidste du skriver forstår jeg ikke– forklar dig– har du en fobi overfor pædagogmedhjælpere ?

  Et godt råd Kristian: Argumenter !
  – istedet for at sætte etiketter på folk eller skyde dem ting i skoene som du dybest set ikke ved om der er belæg for.

 53. Niels Madsen, HIllerød den 11. Nov kl. 11:30:

  Hej Christian Larsen Wien

  Du udlægger næsten som en skriftklog min teksk
  og plukker en enkelt sætning ud, som du erklærer dig enig i.

  Det er for billigt– og jeg vil sige til dig som til Kristian:

  Argumenter !

  Lad være med at skyde folk noget i skoene der ikke er belæg for.

  Jeg prøver igen:

  For mig er denne Asmaa sag en spørgsmål om religion og hvor meget i forgrunden den skal stå– i forhold til den politik man vil føre.

  DEt handler ikke om diskrimination– hvis det gjorde det ville jeg jo nok finde et andet parti at stemme på end det parti jeg stemmer på, som modsat Enh. listen allerede har en indvandrer i folketinget– og som modsat Enh. listen har udsigt til at få flere indvandrere i folketinget !

  DEt handler om Religion:

  Jeg og rigtigt mange af Enh. listens egne medlemmer og vælgere bryder sig ganske enkelt ikke om Asmaas sammenblanding af middelalderlig religon med socialistisk politik.

  Og det hjælper ikke ret meget at hun i det store mediecirkus optræder med klaphat, bøsse og transvestit !

  Så enkelt er det.

  Jeg mener Enh. listen efter dette valg må gøre op med sig selv, hvad de vil:

  ER det ok — selvom vores partiprogram siger noget andet– at vores kandidater fremtræder med religionen så at sige “uden på tøjet”
  eller skal vi fortsat holde på, at religion er en privatsag ?

 54. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 11. Nov kl. 12:06:

  Jeg skal gerne vedkende mig, at jeg diskriminerer. At diskriminere betyder at skelne, og jeg skelner.

  F.eks. skelner jeg mellem stærkt religiøse kandidater og kandidater, som enten ikke har nogen religion eller ikke blander den ind deres offentlige fremtræden.

  Jeg skelner også mellem mennesker, som har en afslappet indstilling til forholdet mellem kønnene, og mennesker, som er mere eller mindre kønsforskrækkede.

  Jeg skelner mellem politikere, som går ind for monarkiet, og politikere, som synes, at den institution er uforenelig med demokratiet.

  Jeg skelner mellem folk, der udtaler sig klart og utvetydigt, og folk, der prøver at smyge sig udenom.

  Og så videre.

  Så skelner jeg også mellem folk, der fremfører klare argumenter for, at Asmaa ville være en fremragende repræsentant i Folketinget for Enhedslisten og dens supportere, og på den anden side folk, der bare mistænkeliggør og dynger skældsord på dem, der stiller sig tvivlende over for hendes kvaliteter som venstrefløjsrepræsentant.

  Ingen her har endnu gjort rede for, hvori Asmaas kvaliteter måtte bestå, heller ikke Tøger eller Rune. De og deres fans affærdiger blot alle anderledes tænkende med etiketter som intolerante, fremmedfjendske, racistiske, xenofobiske, religiofobe.

  Lige det sidste vil jeg også godt selv vedkende mig. Jeg synes, religion er noget skidt; jeg kan ikke se forskel på tro og overtro. Det er jo uhyggeligt, hvad folk tror på. Der er dem, der mener, at fordi romerne korsfæstede Jesus for 2000 år siden, så er vi, eller i hvert fald de troende, sikret syndsforladelse og det evige liv. Og så er der dem, der tror, at det er syndigt som kvinde at lade mænd se sit hår og at berøre mænds hånd. Vor herre bevares!

 55. Martin E. Haastrup, København NV den 11. Nov kl. 12:31:

  Hvad bilder du dig ind at skrive sådan et frækt, arrogant og ubehøvlet svar Karl Madsen?!?

  Du opfører dig som en selvoppustet hysterisk tyran der tror du har ret til at negligere og pisse på alle indlægs indhold der ikke lige passer dig!

  Er det her almindeligt dansk nok for Deres Højvelbårenhed??! Æler SGA jar pinne de helt uud sår sæl sådan en entælegtuæl unnerleen en zom do ka finne ud a a læze de??!

  Du er bare fuld af undvigemanøvrer og manipulationer og svinske giftigheder overfor dine meddbattører og det, Hr. Madsen viser og bekræfter jo blot igen at alt hvad der udfordrer dit menneskesyn det nægter du pure at forholde dig til og DET ER DIT PROBLEM!!!

  Du vræler op om at Bjarke Talmoa ikke vil i dialog med dig - det er sgo da DIG der ikke vil dialog Hr. Madsen! Det har du lige igen bevist med dit sidste svar til mig. Det er DIG DER LUKKER AF!

  Det er dig og dine såkaldte soldidariske kammarater som nu vælger at stikke næsen indigneret i sky og skride fra EL, der skaber den splittelse og ødelæggelse i EL, som du samidig sidder som et andet offer og beklager i dine indlæg og prøver her og i andre sammenhænge for Gud og alverden at få til at se ud som skulle have nogetsomhelst at skaffe med Asmaa.

  Det er jo løgn! Lodret løgn!

  Jeg hopper ikke på dine offerspil Hr. Madsen - du skider selv i egen rede, så enkelt kan det siges - så kom ikke her og bed andre om at tørre dig i bagen!

  Jeg er ikke din mor. Asmaa er ikke ansat i EL til at tørre dig bagi! Det må du selv!

  Hvad med om du og dine “kammarater” begyndte at vise noget solidarisk respekt for Asmaas arbejde istedet?

  Hvad med om du og dine “kammarater” begyndte at tage ansvar for dine/jeres holdninger og handlinger istedet for at tørre det af på mig, andre bloggere her eller Asmaa??!

  Hvis du og dine “rettroende” socialistiske “kammarater” evnede at få fingeren ud og byde konen med kluden om hovedet og andre nye kræfter med et andet udgangspunkt for såkaldt socialistisk solidarisk kamp for menneskerettigheder end du er vant til velkommen og formåede at vise den solidaritet og respekt og “kammaratlighed” som du og dine “tolerante” ansatte venner i diverse institutioner præker og vræler så højt op om, så havde der slet ikke været nogen splittelse i listen!

  Du vil ikke at religion skal skille folk ad??! Hvorfor pokker har du så så travlt med at udråbe Asmaa som syndebuk for dine egne handlinger og holdninger??! Hvorfor skrider du så??!

  Det er sg da ikke Asmaa der er en muslimsk religiøs fundamentalist! Det er da dig og dine “Kammarater” der er det! Du og dine “kammarater” har da ikke en sGid at lade Asmaa høre mht. det at være ortodoks fundamentalist - du er ikke hak bedre selv - du er faktisk værre - når du ikke kan få det som du vil have det, så ikke alene skrider du fra EL, du gør også hvad du kan for at bagvaske og smadre og ødelægge fuldstændig det parti du selv siger du har tilhørt, det parti som nu med Asmaas opstilling viser mere mod og retskaffenhed og solidaritet med undertrykte befolkningsgrupper i landet, på trods af de i forvejen er så trængte som de er!

  Hvad bilder du dig ind at pisse på dit gamle parti og dine gamle partifæller på den måde??! Hvem tror du lige du er??! Gud selv??!

  Er du rigtig klog Deres Højvelbårenhed??! Hvad bilder du dig ind??!

  Fordi du ikke kan få din vilje og bestemme over EL, og os andre, så skal alle svines til, inklusive Rune Engelbreth, Jakob Holdt og alle der ikke siger ja og amen til Hr. Madsens offer-vrælerier om at EL nu “belemrer” dig med en kvinde hvis påklædning Hr. Madsen finder upassende.

  Din selvimodsigende arrogance og dit sidste hånlige svar, endnu en gang til mig og dine meddebattørerer viser blot hvor dybt i mudderet du selv er sunket.

  Det skriger jo til himlen for Dem Deres Højvelbårenhed Hr. Madsen!

  Og jeg håber du føler dig rigtig godt og grundigt “belemret” med det her indlæg, men det vil du nok benægte, fordi du kan og VIL jo ikke forholde dig til nogen eller noget der har en anden opfattelse end du selv!

  Lidt moden og voksen selvkritik og selvindsigt er jo fremmedord for dig Hr. Madsen.

  Og så dit totalt ude i skoven udvandede argument om at du da er åååh så tolerant og solidarisk og ikke-fremmedfjendsk som er ansat i institution med 50% indvandrer børn??!

  Du har bare ikke fattet et klap af Jakob Holdts og vores andres forsøg på at spejle dig: Hvis det at være ansat i en institution pludselig som et trylleslag skulle gøre alle og enhver til solidariske anti-racister, så kunne jeg ligeså godt sige at fordi en eller anden var ansat i fængslet som fangevogter ville det være lig med at vedkommende er alle fangers svar på deres bønner.

  Dit ansættelsesforhold kan overhovedet ikke bruges som noget bevis eller skalkeskjul for dine diskriminerende og antisociale tendenser, det tjener blot til at holde livsløgnen om dig selv i live og ikke en pind andet.

  Hvad rager dit ansættelsesforhold mig og den her rabat??!

  Hvordan skulle dit ansættelsesforhold kunne sige noget relevant der peger i gunstig retning mht. dine skruppelløse forfølgelser og inkvisatoriske arrogante fordømmelsesmetoder af Asmaa??!

  Du tror at fordi du ikke pisser på brættet i din instititution, så skulle det retfærdiggøre at du skider dit parti og dine politiske fæller op og ned ad ryggen.

  Dit solidaritetsbegreb og socialisme-begreb er stagneret Hr. Madsen og det er dit problem, ikke EL’s, ikke Jakob Holdts, Rune Engelbreth, mit, eller Asmaas eller andre bloggere her!

  Det er dig og dine “kammarater” der i værste antisolidariske ånd, nu hvor lokummet brænder for EL allermest, vælger at skride og pisse på det parti og de mennesker du siger du har været en del af.

  Det er dig og dine kammarater der har skabt splid og ødelæggelse og gudhjælpemig bliver ved i een lang uendelighed at spille indignerede selvopustede martyrer, som en anden Skria Skærskår og pege fingre ad Asmaa, fordi DU og dine “kammarater” nægter at se ind i dig/jer selv - Fordi du og dine “Kammarater” nægter at arbejde med dig/jer selv og udvide dit/jeres socialisme-begreb til at omfatte blandt andet Asmaas, fordi du og dine “kammarater” nægter at tage ansvar for dine/jeres holdninger og handlinger -

  Eller er det her heller ikke godt nok “almindeligt dansk” til dig, Deres Virkelig Solidariske Ægte og fromme Socialistiske Højvelbårenhed?

  Eller er det her overhovedet ikke “relevant” for Dem Hr. Madsen??!

  Kender du det udtryk der hedder:”Som man råber i skoven får man svar?”
  Siger det dig noget? Er det mon muligt for dig at begynde at indse at du har råbt tilstrækkeligt nok op om nu at Asmaa skulle på nogen måde være ansvarlig for DINE HOLDNINGER OG DINE HANDLINGER, i din arrogante og tyranniske vræleriske offerindignation om samme??!

  ELs beslutning og Asmaas arbejde er da langt vigtigere end din selvforskyldte og selvvalgte småindignerede tyranniske offermentalitet.

  Du må bare lære at acceptere og tage ansvar for dine egne holdninger og handlinger istedet for at bestandig fremture og ødelægge Hr. Madsen, længere er den såmænd ikke.

  Punktum.

 56. Karen M. Larsen, Væggerløse den 11. Nov kl. 13:59:

  Det tragisk-komiske ved Jacob Holdts forsvar for Asmaa og hans påståede antihomofobiske holdning er, at han optræder som ambassadør for www.engodsag.dk , der bl.a. formidler økonomisk støtte til Agape, der arbejder med at få homoseksuelle “helbredt” for deres seksualitet eller i det mindste til at leve i cølibat.

  Læs mere herom på http://www.teologinet.dk/blog/index.php/karen/2007/05/01/
  lotte_heise_jacob_holdt_og_engodsag_dk

 57. erik larsen, kbh sv den 11. Nov kl. 15:13:

  Nu nævner jacob holst mona sheik. Var selv tilstede da hun blev fordrevet af drv. Det var en ynk at høre disse elitære phd-tyngede selvsmagere med speciale i frisind og udsyn bruge df-retorik. Det var hin dag jeg konstaterede at det såkaldte danske frisind nok var en saga. Mere end ti gange svarede hun, at hun ikke har noget imod bøsser eller går ind for dødsstraf. Men den kreative klasse konstaterede at det var glat retorik…….siden kom turen til Sherin khankan….hykleri

 58. Henrik Mølgaard, Sønderborg den 11. Nov kl. 17:24:

  LOL.

  Fantastisk indlæg Martin kommer med. Sagligt og agumenterende, holder sig til emnet, klart formuleret og overskueligt.

  Som Hans Jørgen Lassen ganske rigtigt sagde:

  “Så skelner jeg også mellem folk, der fremfører klare argumenter for, at Asmaa ville være en fremragende repræsentant i Folketinget for Enhedslisten og dens supportere, og på den anden side folk, der bare mistænkeliggør og dynger skældsord på dem, der stiller sig tvivlende over for hendes kvaliteter som venstrefløjsrepræsentant”

 59. Frej Klem Thomsen, Kbh K den 11. Nov kl. 18:45:

  Det er da pudsigt at folk påstår at de ikke kan finde argumenterne for at Asmaa skal opstilles. De er da ellers til at få øje på:
  1) Hun er en karismatisk og smuk ung kvinde. Det er selvfølgelig ikke det vigtigste for en politiker, men omvendt skader det heller ikke.
  2) Hun har i flere år arbejdet hårdt og energisk i kommunalpolitik. Det har givet hende erfaring og demonstreret hendes talent.
  3) Hun har medietække og erfaring fra sin tid i DR.
  4) Hun er begavet, velformuleret og erklæret tilhænger af Øs partiprogram.
  5) Og sidst, men ikke mindst: Hun er, ufrivilligt, blevet symbol for en af venstrefløjens mærkesager - nemlig at der i DK også skal være plads til det muslimske mindretal.

  Det betyder selvfølgelig ikke at hun er Øs bedste kandidat. Der er mange rutinerede og dygtige kræfter i Enhedslisten. Men hun blev af medlemmerne prioriteret som nummer 6, på baggrund af ovennævnte kvalifikationer.

  Dét, som der til gengæld næsten altid mangler når Asmaa diskuteres, er saglige argumenter for hvorfor hun ikke skulle opstilles. Det handler altid om diskriminerende mistænkeliggørelse (”Kan vi stole på at hun mener det når hun siger at…”), religiøs intolerance (”Hun må ikke gå med tørklæde!”) eller decideret islamofobi (”Alle muslimer er onde! Asmaa er muslim! QED!”).

  På en måde er det trist at debatten har været så vanskelig. Men omvendt så er det da på tide at venstrefløjen bliver reflekterede omkring forskellen mellem på den ene side at arbejde for politisk støtte af religion og på den anden side at støtte religiøse menneskers arbejde for venstreorienteret politik. Om ikke andet så kan diskussionen måske få os så langt.

 60. NIels Madsen, Hillerød den 11. Nov kl. 23:55:

  Hej Martin–

  jeg synes nu ikke at dine kommentarer lader mine meget tilbage.
  Tak skal du ellers have–

  Når jeg nævner at jeg arbejder i en institution
  med knap 50% indvandrerbørn så er det såmænd bare for at sige at hvis jeg led af fremmedangt så var det nok ikke det sted jeg skulle arbejde vel !
  Men det gør mig naturligvis ikke immun overfro saglige argumenter

  Så kom da med nogel saglige argumenter.

  Dæmp da din vrede mand– det virker lidet overbevisende på mig.

  Hvis du ellers gad læse mine indlæg istedet for at være forudindtaget– så ville du se, at jeg ikke på nogen måde nægter Asmaa retten til at stille op.

  Jeg synes bare ikke det passer sammen med Enh. listen. Hvis Enh. listen synes det passer– jamen så er det ok med mig.
  Det får mig bare ikke til at stemme på dem– uanset om det så koster dem deres folketingsrepræsentation.

  Jeg er ATEIST mand– jeg bryder mig ikke om at religion i ASmaa udgaven– bakket op af ex-hippien Imam AW Pedersen skal blandes sammen med sosialisme.

  Hvor er din tolerence henne ??

  Stem da i guds og Allahs navn på hende– men undlad venligst at kalde mig ting der ikke er belæg for.

  Hvis jeg er racist– så er de over 98 % af Dnamarks befolkning der ikke stemmer på Enh. listen racister– så er Hanne REintoft, Keld Albrechtsen, Villy Søvndal racister.

  Så er alle Enh. listens folketingsmedlemmer og ledelser i 13 år racister– fordi

  DER ALDRIG HAR SIDFDET EN INDVANDRER I FOLKETINGET FOR ENH. LIATEN INDTIL DATO.

  Du er simpelthen for langt ude mand !

  Fri mig for dine gloriepudsende bedrevidende synspunkter !

  Kom ned på jorden og lad os kommunikere sammen som voksne og intilligente mennesker.

 61. Charlotte Mathiassen, København den 12. Nov kl. 10:38:

  Som så mange andre diskussioner synes jeg den om Asmaa er løbet af sporet. For mig og mange jeg taler med handler det ikke om at hetse Asmaa eller krydsforhøre hende om dette og hint. Jeg synes hun er en ualmindeligt provokerende person, som jeg heller ikke ville give min stemme hvis hun var ateistisk dansker. Hun har heller ikke på noget tidspunkt vist politisk tæft og forstand så alene af den grund begriber jeg ikke hvorfor EL har opstillet hende. Det vigtigste for mig er dog at protestere overfor El at I i den grad er gået galt i byen at mange af jeres kernevælgere ikke længere kan stemme på jer. Jeg vil simpelthen aldrig give min stemme til en, der går rundt som en levende reklamesøjle for en autoritær, kvindeundertrykkende og intolerant religion. Asmaa må selvfølgelig vælge den ideologi hun har lyst til - Batman, Allah eller Marx - men hun hører simpelthen ikke til i et venstrefløjsparti. Tværtimod vil jeg (og jeg er som sagt ikke alene) gøre hvad jeg kan for at kæmpe mod at hendes og lignende ideologier nogen sinde får ben at gå på i Danmark. Vi skylder simpelthen de kommende generationer af danskere at de får chance for at vokse op i et ligeså religionsfrit land som vi har haft det store held at gøre, hvor kvinder og mænd frit kan leve det liv de har lyst til og ingen mullaher, præster eller andre chefideologer har det mindste at skulle have sagt overfor os. EL bør opstille de kandidater der ikke kun i ord men også i handling og livsstil lever op til disse idealer. Ellers blir I som opstillingen af en Asmaa har vist utroværdige. Og det er jeg meget ked af

 62. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 12. Nov kl. 12:51:

  Frej, undtalelsesvis præsenteres der argumenter for Asmaa i stedet for blot skældsord og forbandelse mod dem, som ikke hylder hende. Og det er trods alt et lille fremskridt, men …

  “1) Hun er en karismatisk og smuk ung kvinde.”
  At hun er ung og kvinde er vist nok rigtigt. Resten kan diskuteres, og især kan relevans af hendes skønhed eller det modsatte diskuteres. Enhedslisten plejer i øvrigt ikke at udvælge deres kandidater, kvindelige eller mandlige, efter skønhed.

  “2) Hun har i flere år arbejdet hårdt og energisk i kommunalpolitik. Det har givet hende erfaring og demonstreret hendes talent.”

  Dette talent har ikke glimret i valgkampen. Hendes uklare udtalelser tyder snarere på manglende talent. At hun i hint berømte Politiken-interview ikke kunne bringe det over sine læber at sige klart nej til dødsstraf, demonstrerer hverken erfaring eller talent.

  “3) Hun har medietække og erfaring fra sin tid i DR.”

  Medietække ved jeg ikke rigtig, hvad betyder. Tænker du på, at alle bliver charmeret ved synet af Asmaa? Hvis det er det, du mener, så tager du fejl. Du forveksler vel ikke medietække med “tækkelighed”?

  “4) Hun er begavet, velformuleret og erklæret tilhænger af Øs partiprogram.”

  Begavelsen fejler muligvis ikke noget, dog er det temmelig usmart, som før nævnt, at udsende disse uklare meldinger, og den bemærkning kan også gå på det velformulerede. Hun er bestemt ikke velformuleret, men formentlig ikke på grund af manglende beherskelse af sproget, snarere på grund af uklar tankegang og almindelig forvirring.

  “Erklæret tilhænger” - tjah, når hun altså lige kan huske, hvad partiprogrammet går ud på. Det har knebet gevaldigt; hun har i den forbindelse været en smule tungnem, men det går da afgjort fremad. Nu mangler hun bare lige at huske, at Enhedslisten ikke går ind for monarkiet, som hun på et tidspunkt troede. Det skal nok komme alt sammen. Den, der ager med stude, kommmer også med.

  “5) Og sidst, men ikke mindst: Hun er, ufrivilligt, blevet symbol for en af venstrefløjens mærkesager - nemlig at der i DK også skal være plads til det muslimske mindretal.”

  Det er da vist ikke ufrivilligt, men meget bevidst. Og logikken er i øvrigt temmelig tynd. Hvad har plads til det muslimske mindretal at gøre med opstillingen af Asmaa for Enhedslisten?
  Får det muslimske mindretal mere plads af den grund? Mangler det muslimske mindretal plads?

  Eller mener du, at vi der førhen stemte på Enhedslisten, fordi den kom nærmest vore forestillinger om et socialistisk samlingsparti, nu skal stemme på den, fordi muslimerne dermed får et talerør i folketinget?

 63. Frej Klem Thomsen, Kbh K den 12. Nov kl. 14:23:

  @Hans Jørgen Lassen:
  Hej Hans.

  Jeg er enig med dig i at tonen i diskussionen om Asmaa alt for ofte er ulidelig. Men jeg synes faktisk at det oftest er den anden vej. Jeg kan ikke personligt huske en folketingskandidat som har været udsat for så voldsomme, uberettigede personangreb, i så lang tid, og fra så mange retninger. Det betyder jo ikke at man ikke kan diskutere Asmaas kandidatur. Hun skal jo netop behandles lige som alle de andre kandidater som Ø opstiller. Men det er utroligt hvad hun har været udsat for af mistænkeliggørelse, fordrejninger og deciderede injurier.

  Men lad os endelig holde tonen sober. Jeg er ikke enig i din analyse af min analyse. Jeg synes du dømmer hende lovlig hårdt, og undervurderer hvor massivt et pres hun har været udsat for i medierne. Dén Politiken-historie du refererer til er et godt eksempel: Asmaa blev, for 117. gang spurgt om sin holdning til dødsstraf, og svarede irriteret ved at spørge journalisten hvorfor lige hun altid skulle tage stilling til det. Det blev så udlagt som at hun ikke ville sige fra. På trods af at hun har gjort lige præcis dét i mange sammenhænge.

  Jeg synes også overordnet et kravene til hende har været urimelige. Vi forlanger ikke normalt af andre politikere at de skal være så gennemført ukontroversielle som mange insisterer på af Asmaa. Hvis Thorning skulle være så fuldstændig immun for kritik af sin person, sine synspunkter og sine udtalelser som det ofte kræves af Asmaa, så kunne hun heller ikke opstilles for A. Men det er ligesom at det pludselig er legitimt at sætte tærskelen så højt - fordi der er tale om en muslimsk kvinde som går med tørklæde. Det er ikke en forskelsbehandling som jeg kan acceptere.

  Hvis du tidligere har stemt Enhedslisten, så synes jeg du skal fortsætte med det. For ét af de vigtigste projekter for socialismen var jo netop at fokusere på menneskets fællesskab, snarere end de ideologiske-religiøse skel som tilsyneladende deler os. I den optik er Asmaa, udover sine personlige kvaliteter (som vi altså er uenige om), også kommet til at blive et symbol. Ikke på at muslimer skal have et talerør i folketinget. Men på at det ikke behøver at være éns muslimske identitet som afgør hvem man er politisk. Dét synes jeg faktisk er en vigtig pointe i dagens Danmark.

 64. NIels Madsen, Hillerød den 12. Nov kl. 14:25:

  Hej Martin — jeg har fået en åbenbaing– nu ved jeg hvad det er dine indlæg minder mig om.

  Du udslynger jo fatvaer.
  Måske skulle du gå i praktik ved den omvendte ex-hippie AW Pedersen– du går utvivlsomt en stor fremtid i møde som svovlprædikant.

  Jeg vil her citere hvilke forbandelser du nedkalder over mit syndige hovede:

  Jeg er ( citat Martin):

  Fræk, arrogant , ubehøvlet,–
  jeg betjener mig af undvigemanøvrer, manipulationer og løgne’
  svinske giftigheder,
  jeg skaber splittelse og ødelæggelse i Enh. listen –
  Asmaa er ikke ansat i Enh. listen til at tørre mig bagi
  – Hvem tror jeg at jeg er : Gud selv ?
  – jeg er en muslimsk fundamentalistisk religiøs
  – jeg betjner mig af : skruppelløse forfølgelser og inkvisatoriske arrogante fordømmelsesmetoder af Asmaa!
  — jeg skider mit parti og mine politiske fæller op og ned ad ryggen.
  — jeg og mine “kammarater” nægter at tage ansvar for mine/deres holdninger og handlinger

  Og:

  – Du tiltale mig i et forskruet sprog og kalder mig bla:
  Deres Virkelig Solidariske Ægte og fromme Socialistiske Højvelbårenhed.

  Jeg får besynderlige spørgsmål ala:

  Er det mon muligt for dig at begynde at indse at du har råbt tilstrækkeligt nok op om nu at Asmaa skulle på nogen måde være ansvarlig for DINE HOLDNINGER OG DINE HANDLINGER, i din arrogante og tyranniske vræleriske offerindignation om samme??!

  Og du slutter af med:

  ELs beslutning og Asmaas arbejde er da langt vigtigere end din selvforskyldte og selvvalgte småindignerede tyranniske offermentalitet.
  Punktum.

  Alt det ovenstående er citater fra din fatwa.

  Sandelig Martin–
  der er virkelig gået en svovlprædikant tabt idag.

  Kom tilbage når du har lært at formulere dig på
  en måde der fremmer almindelig kommunikation !

 65. L Frederiksen, København den 12. Nov kl. 14:31:

  Enhedslisten…….Danmarks ny religiøse parti……Stem Ø for religiØs….

  ØØØhhhhhh….hvad var det lige, der skete for partiet Enhedslisten..?

  …ja, jeg synes godt nok, det er noget af en bet for mange vælgere efter det gode arbejde, som partiet tidligere har præsteret. Det var ikke lige den bagudskuende retning, jeg havde fået indtryk af, at Enhedslisten stod for.

  Og specielt er det smadder ærgeligt, at Asmaa ikke har følt så megen solidaritet med sit ny parti, at hun har trukket sig for at skabe sit eget parti. Det forekommer mig, at denne kandidat er ret egofokuseret i forhold til den mere flade struktur, som partiet repræsenterer.

  Jeg ønsker for partiet, det vil koncentrere sig på en opsplitning efter valget.

  Fordi jeg som vælger synes det er bagud skuende og vildt, vildt underligt, at partiet Enhedslisten støtter op om religiøs tildækning af kvindelig naturlighed og patriakalets ejendomsret over kvindeligheden.

  Men det viser bare, hvor langt der er igen før mænd og kvinder kan begynde at føle bare en snert af individualitet fri fra præstevælde, imamvælde, pavevælde….og “hvad farmand siger er altid det rigtige” mentalitet…..

  ja, man skal virkelig som vælger forstå at sætte sit “X” med omtanke.

 66. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 12. Nov kl. 14:42:

  Frej,
  din beskrivelse af Politiken-interviewet er simpelt hen forkert; du kan ikke selv have læst det.

  Interviewer:
  “Men kan du svare ja eller nej til, om du er imod dødsstraf?”

  Asmaa:
  »Jeg synes ikke, at verden er så firkantet, at jeg bare kan svare ja eller nej på det spørgsmål.”

  Den kan et nøgternt menneske som dig da vist dårligt bortforklare.

 67. Martin E. Haastrup, København NV den 12. Nov kl. 14:42:

  Kære Charlotte Mathiasen

  Du ville kunne gøre dig selv en stor tjeneste hvis du skrev JEG bliver/føler mig provokeret af A.A.H.

  Dette er DIN reaktion og siger derfor kun noget om DIG - jeg mener altså ikke noget nedsættende med det overfor dig, eller nogen anden for den sags skyld - men vi er altså nødt til at forstå, hver især og begynde at arbejde lidt med vores egne fejlopfattelser og forestillinger - som du også, som så mange andre gør dig selv til offer for i din opfattelse af A.A.H.

  Du gør dig selv til offer for en masse fordomme om A.A.H som kun du kan ændre - A.A.H vil jo ikke dig noget ondt.

  At du bliver provokeret bare af hendes person, har at gøre med dig og ikke Asmaa.

  Prøv på at forstå det Jakob Holdt siger med at vi alle er blevet hjernevasket, af medier og gud ved hvad, politikere, Naturvidenskab til at skære alle muslimer over een generel kam og stemple alle “tørklædekoner” eller hvor vi nu hænger vores hat for at slippe for at ændre os sev og udvise tolerance og respekt overfor anderledes-tænkende, anderledes udseende.

  Når jeg læser dit indlæg kan jeg mærke så meget vrede og arrigskab, bitterhed og frygt stråle ud af det - og jeg kan godt forstå du må føle det som ubehagligt og at den nemmeste og mest umiddelbare løsning må være at prøve at bekæmpe Asmaa og “hendes lige” - men kære Charlotte, disse følelser er DINE og fortæller KUN noget om dig selv - at du føler dig så provokeret over Asmaa fortæller KUN noget om hvordan du opfatter, hvordan dine internaliserede fordomme fortæller dig, og lyver for dig om at Asmaa og hendes lige er “fjenden” og bør bekæmpes for enhver pris.

  Jeg kan kun opfordre dig, ikke tvinge, kun opfordre til at prøve at øve dig i at gøre dig fri af de fejlopfattelser du har omkring Asmaa (Jeg siger ikke at du er dum, eller mener dette nedladende eller at du ikke har ret til at have dine opfattelser - jeg prøver at hjælpe dig fri, som hjælp til selvhjælp - så du kunne frigøre dig selv for den knugende angst du føler mht. Asmaa og hendes skjulte motiver - jeg er IKKE på nogen måde ude på at latterliggøre dig eller se ned på dig eller dømme dig!)

  En god øvelse i at konfrontere sig med sine fejlopfattelser er at konfrontre sig direkte med dem. Feks. begynde at virkelig kigge på “tørklædekonerne” og øve sig i at mærke hvilke forstillinger der kommer op i en. Kommer der en masse negative forestillinger op, hvilket jo er lidelse for en selv, hvilket jo gør en selv til offer for ens egne fordomme - så kan man begynde at arbejde med at få disse ændret - ved at modsige dem, udfordre dem inde i sig selv: Man kunne feks starte med at spørge sig selv: Jamen, dette menneske har overhovedet ikke generet mig overhovedet, og har lige så meget ret til at være her som jeg selv - hvordan kommer den negative forestilling i stand inde i mig om at den person er en trussel, eller kan være det??

  Det næste skridt er at bevidst i handling udfordre sine negative forestillinger og prøve at skabe sig en positiv oplevelse med den “kutteklædte” kone eller hvad det nu man fryter og har negative forestillinger om - ved feks. at prøve at smile, trække vejret dybt og “giv slip” i sine negative forestillinger - prøve at at berolige sig selv og sige: “Dette menneske, denne kone med tørklæde er blot et anderledes menneske end jeg selv og har ikke truet mig perosnlig på nogen måde, jeg nægter at lade mig gøre til offer på nogen måde for mine egne negative forestillinger og fordomme - uanset hvad jeg har hørt andre eller medier fortælle om nogen af disse “koner” vil jeg nu se på Asmaa som den hun er og ikke som den andre/medier/poltikere..osv har fortalt mig at hun SKAL være - jeg vil ikke længere lade mig gøre til frygtsommeligt og bekymret offer for andres negative forestillinger og fordomme om “kvinder i tørklæde” - jeg vil se på og opfatte Asmaa som hun ER.

  Det kan godt være du ikke får et smil retur fra en eller anden “Kutteklædt” kone i første omgang - det kan godt være du skal blive ved længe før du får skabt dig en oplevelse der kan begynde at udviske og frigøre dig fra dine negative forestillinger om Asmaa eller andre “af hendes lige” - men jeg garanterer dig at du med tidn, hvid du bliver stædigt ved at tænke ratonelt før du RE-agerer og blot bliver kastet rundt som en anden skibbruden på dine følelsers piskende hav, at du før eller siden gradvis vil komme til at kunne gøre dig fri og kunne berolige dig selv mht. “Den Muslimske trussel” osv osv.

  Jeg siger ikke at du (eller andre) ikke må være kritisk indstillet, at du (andre) skal begynde at opføre sig naive tossegode tåber og falde enhver om halsen med tørklæde - min pointe er at jeg kan læse af dit indlæg kære Charlotte at du “føler dig ualmindelig provokeret” af Asmaa - og at du gør dig selv til offer for dine voldsomme følelsesmæssige reaktioner, som netop viser at du har brug for at komme til terms med virkeligheden, istedet for at lade dig gøre til offer for andres og dermed dine internliserede fordomme - du gør dig selv til offer ved at skyde ansvaret for din “ualmindelige provokerede tilstand/reaktion” ved at sige : Jeg synes HUN ER ualmindelig provokerende - allerede der har du lukket døren for dig selv - og er ude i en over-reaktion - fordi virkeligheden er at bare synet af et andet menneske som man slet ikke kender personlig eller har noget personligt forhold til ALDRIG ville kunne fremkalde en så “ualmindlig provokeret” reaktion - ergo at din reaktion fortæller at du har et problem og ikke Asmaa - du ser ikke Asmaa, du ser alle dine fordomme og IGEN jeg understreger skarpt at dette IKKE udtrykkelig IKKE er ment nedsættende som nogen DOM over dig.

  Jeg mener det godt kære Charlotte - det er meget meget spændende at arbejde med sine negative fordomme om “muslimer og deres lige” - det er en fantastisk følelse når man pludseli lykkes at opleve:”Heyyy, jeg kan mærke at jeg ikke mere er så bange for dem - heyyy, jeg kan mærke at jeg ikke mere føler mig så truet af dem, af deres blotte tilstedeværelse - heyyy jeg kan mærke at jeg nu ser på den enkelte person og forholder mig til selve personen og ikke alle de nedarvede, mediemanipulerede, osv osv fordomme og forestillinger jeg har haft - det er en lettelse!

  Der er virkelig tale om en befrielse, ikke en naiv tossegodhed, at kunne gøre sig fri af fordomme - du slipper for en masse besvær og kan forholde dig mere nøgternt til de indviduelle “muslimer og deres lige” - du vil ikke længere være et offer for dine egne “ualmindeligt provokerede” vrang-forestillinger og fejlopfattelser - du vil lære at skelne mellem de som er noget for dig og lade resten være - du vil ikke længere have behov for at lade dig “ualmindeligt provokere” til offer for mediestyrede propaganda o.lign. du vil blive istand til at foretage dine egne bedømmelser på et sikkert, nøgternt, ærligt grundlag - du vil ikke længere behøve at skulle bruge så meget energi rent følelsesmæssigt på at føle dig truet af “dem” - du vil vide at du kan føle dig tryg og sikker uanset hvem af “dem” som måtte komme med ubehagelige udtalelser og SELV lide af fordomme - du vil lære at kunne skelne og ryste det af dig og ikke føle dig nødsaget til at overreagere og dermed gøre dig til offer fordi nogen, enkelte af “dem” er forkert på den.

  Prøv at lægge mærke til at vi jo heller ikke aldrig ville udelukke og fordømme alle etniske danskere fordi nogen har en og giver udtryk for en fejlopfattelse, der kradser i øresneglen - hvad er der sker indeni os når vi , hver især kommer til at slå alle muslimer over een kam fordi en af “dem” siger noget der får øresneglen til at slå alarm?

  Disse undersøgelser er måske lidt krævende, men på sigt, jeg garanterer dig, som Jakob Holdt og andre også kommer ind på, bærer lønnen i sig selv på sigt.

  Altså at du bliver ualmindelig provokeret af AAH bare fordi hun er den hun er som person, uasnet om hun var etnisk dansker eller ej, er altså DIN RE-AKTION og fastholder DIG i en offerrole som du ikke behøver at lade dig fange i hvis du ikke ønsker det (Igen: Jeg mener udtrykkeligt IKKE noget nedsættende med det)

  Jo mere du nægter at prøve at gå ind i dine egne indre problematikker, jo værre og jo sværere gør du det bare for dig selv - sådan er det for alle! Hvis vi, hver især nægter at arbejde med vores negative forestillinger og fjendebilleder og bliver ved at fremture og hævde at de bare kan finde sig et andet sted og “hold dig væk” - skaber vi et helvede på jord, først og fremmest for os selv - vi spærrer os selv inde i et selvskabt fængsel med usynlige tremmer.

  Vi behøver ikke leve i frygt mere!

  Du behøver ikke lade dig ualmindeligt provokere af Asmaa mere og lade dig gøre til et offer, lade dig spærre inde i et fængsel med usynlige tremmer kære Charlotte.

  Jeg håber at du kan bruge noget af det her til at komme videre med dig selv med - det er en indre såvel som ydre rejse - at øve sig at tage ansvar for sine egne holdninger og handlinger, at blive/gøre sig rummelig indeni, så stor indeni at man kan sige beroligende til sig selv:”Nå her er en person som vd sin blotte tilstedeværelse uden overhovdet at have noget forhold til mig, eller have gjort mig noget personligt, truet mig el. lign - som gør at min antipati rejser sig som en agressivmur indeni mig og forstyrrer mig, bringer mig ud af min ligevægt, skræmmer mig, får mig til at føle mig truet uden at der er nogen ydre REEL grund?

  At kunne blive så stor og rummelig indeni at man i en sådan situation kan starte med at sige til sig selv: “Martin! Der er IKKE noget YDRE som TRUER dig her! Ergo må din voldsomme “ualmindeligt provokerede RE-aktion” have noget at gøre med dig selv og dine egne forestillinger/fortid/fordomme/fantasier osv osv - og så have åndsnærværelse nok til at enten at gå videre og frigøre sig fra “fortryllelsen” den følelsesmæssige “fortryllelse”=lammelse, forstening…og skifte fokus - ELLER roligt prøve at gå ind i det, som skitseret ovenfor, prøve at spørge ind til sig hvad det handler om, hvad det er for egenskaber ved personen osv osv - og ad den vej nå frem til afklaring og evne til selv-beroligelse - genoprettelse af den indre balance…

  Det er et uhyre spændende arbejde at få indsigt i sig selv og gradvis som man øver sig, opleve at blive bedre og bedre til at frigøre sig og nægte at lade sig gøre til offer for “indre akut tilfrysning”/Lammelse på en negativ måde, der får hele ALARM-beredeskabet op i en - det er SÅÅÅ RESSORCEKRÆVENDE at skulle VÆRE PÅ VAGT overfor “enhver Potentiel trussel” hele tiden, man brænder sig selv ud på den måde, ødelægger sit eget liv, ødelægger chancen for at virkelig NYDE livet og føle glæde og positive opbyggende tanker og følelser…

  Alt dette blot ment som en venlig kommentar og et personligt positivt oplysende bidrag af erfaringer til debatten og til dig kære Charlotte.

  Fortsat god dag!

  Venlig Hilsen

  PS jeg gad altså ikke læse korrektur, men valgte at skriv frit fra hjertet og hjernen, så tilgiv eventuelle stavefejl osv - eller spørg hvis man ikke forstår - kun åbne og seriøse saglige kommentarer imødekommes.

 68. L. Frederiksen, København den 12. Nov kl. 15:39:

  Nej, der er jo IKKE noget at være bange for.

  For mig at se kan der ligge et problem i, at vigtige politiske emner - som Enhedslisten tidligere har arbejdet for kom til folkestyrets bekendtskab i meget bred betydning fra Folketingets talerstol - fremover kan få et skær af mindre betydningsfuldhed….og henad det konspiratoriske, når/hvis disse emner kommer frem efter valget og Asmaa bliver valgt ind.

  Dette mener jeg er et tilbageskridt for os alle.
  Fordi Enhedslisten også var vigtig for vores folkestyre.
  Så vi skal arbejde meget mere opad bakke nu og kæmpe meget mere for at bringe information frem, for vi skal jo gerne have vore soldater hjem fra Afghanistan, vi har Iraq krigen og grundlovssagen, vi har CIA overflyvningerne og Bilderberg logerne, og..ja…….og med et religiØst parti som afsender for spørgsmålene….bliver partiet simpelthen for emotionelt fokuseret og ikke længere objektivt….
  og det går så gu ikke for så vigtige sager…..

 69. Frej Klem Thomsen, Kbh K den 12. Nov kl. 15:51:

  @Hans:
  Jeg synes bestemt ikke vi skal bortforklare. Men det er nu værd at kaste lidt lys over hvad der skete alligevel:
  http://politiken.dk/indland/article288001.ece

  Jeg synes faktisk Blok Thomsens oprindelige artikel var groft manipulerende.

 70. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 12. Nov kl. 16:16:

  Kære Frej!

  Vi kommer nok ikke videre, men det er jo heller ikke noget problem. Du stemmer på Asmaa af forskellige grunde. Jeg stemmer ikke på Enhedslisten denne gang, fordi Asmaa er opstillet.

  Religion er mig inderligt imod. Jeg mener rent ud, at folk må have en brist (åh, hvem har ikke det?), når de kan lade sig styre af ældgamle skrifter og formørkede profeter. Men det er ikke kun på grund af Asmaas religion, at jeg ikke vil stemme på hende, nej, der er adskillige andre ting, som vejer mindst lige så tungt eller tungere. Men jeg gider ikke gentage mig selv længere.

  Ja, ja, ja. “Und doch, die Hundeblumen blühen noch - auch in der Regenpfütze.” Dog måske ikke lige på denne årstid.

 71. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 12. Nov kl. 20:37:

  Kære Martin!

  Kender du det, at en myg drøner rundt i penthouset?

  Det er for så vidt i orden om dagen, men man tænker jo videre frem. Når man, træt af dagens møje og i bevidstheden om, at nu har man dog givet sin beskedne skærv til, at dette kapitalistiske samfund går sin skæve gang, overvejer at tage et par timer på øjet - så er der en myg, der svirrer rundt.

  Men nu fik jeg den!

 72. Elsebeth Jacobsen, Valby den 13. Nov kl. 0:48:

  Hvad Asmaa Abdol-Hamid end går og siger til Politiken, går hun i brechen for organisationer i Danmark og en motstandsbevægelse i Irak, som mener, at homoseksuelle fortjener dødsstraf

  Da jeg først begynte å delta i arrangementer for homofilerettigheter på 1980-tallet, oppdaget jeg at for noen av organisatorene var det aldri tilstrekkelig å kjempe for like rettigheter for homofile. Tvert imot var det alltid en overflod av paroler for andre saker samt foredragsholdere fra øvrige ”undertrykkede” minoriteter. Tanken bak dette var at homofile bare utgjør en del av en progressiv allianse med andre grupper. At denne storslåtte ”alliansen” aldri ble gjensidig var knapt noen hindring for homofiles antatte ledere. For deres primære lojalitet var klart ikke til homofiles rettigheter og velferd, men til et noe nymarxistisk tankesett som ikke hadde stort med virkeligheten å gjøre. Det tankesettet betraktet vestlig kapitalisme som fienden (selv om flere og flere store selskaper stilte helseforsikring og andre goder til rådighet for homofile ansattes partnere) og oppfattet andre ”underkuede” minoriteter som kamerater (selv om fiendtligheten mot homofile i noen av disse grupper var skyhøy).

  Jeg tenkte på alt dette når jeg hørte om den siste utviklingen i karrieren til Asmaa Abdol-Hamid, som nå stiller til valg som folketingskandidat. Damen som nekter å håndhilse på menn, som har uttalt seg for jihadistene i Irak, som var frontfigur for foreningene som politianmeldte Jyllands-Posten i karikatursaken og som står i spissen av forsøket på å gjøre hijab til en alminnelig del av den danske hverdagen, har høstet ros hos noen av Københavns mest profilerte homofile. Ifølge Anders Hjort har tre ”politiske bannerførere for homoseksuelles rettigheder” nemlig meddelt at de ønsker å se Abdol-Hamid i Folketinget. ”Det er vigtigt at få sat marginalisering på den politiske dagsorden,” hevder en av disse ”bannerførere”, som kaller seg Djuna Barnes. Dette kommer i kjølvannet av at Abdol-Hamid har forfektet (Politiken, 23.9) at hun synes det er greit å være homofil.

  Barnes sin retorikk om ”marginalisering” gjenkjenner jeg fra 80- og 90-tallet, da homoledere stadig insisterte på behovet for solidaritet mellom de ”marginaliserte”.Denne gangen er praten om solidaritet enda mer idiotisk en den var da – for den ”marginaliserte” minoriteten som Abdol-Hamid tilhører deler nå engang en tro som utvetydig erklærer at homofile må henrettes. Hva Abdol-Hamid enn sa til Politiken, har hun stilt seg i bresjen for organisasjoner i Danmark, og en motstandbevegelse i Irak, som mener at homoseksuelle fortjener dødsstraff, punktum.

  Det er kort sagt noe her som ikke stemmer. Dersom Abdol-Hamid kan avvise ortodoks koransk lære om homofile, hvorfor må hun da bruke hijab, som koranen ikke krever? Når man i tillegg regner med hennes mange selvmotsigelser og usannheter, som Lars Hedegaard dokumenterte i april i år, er det vanskelig å si med overbevisning at hun er en ekte homovenn. Det gir i hvert fall ingen mening å si at man tror på homofiles rettigheter, eller på demokratiske rettigheter generelt sett, samtidig som ens meninger og forbindelser og klesdrakt vitner om et vaklende forhold til den frie verdens grunnleggende prinsipper.

  Men det er nettopp ”den frie verden” som kanskje er nøkkelbegrepet her. Selv i 2007, 18 år etter fallet av Berlin-muren og 6 år etter 11.9, er det helt sedvanlig i politisk korrekte miljøer, også blant ”politiske bannerførere for homoseksuelles rettigheder”, å anse begrepet ”den frie verden” som en vits, å mene at kapitalisme er det verste ondet på kloden og å betrakte alle som kjemper mot Vesten (selv i jihadens navn) som allierte. Opererer man med et slik verdensbilde, er det bare logisk å gi ens tilslutning til en kandidat som viser tegn på å være islamist, eller som i hvert fall omgås svært mange islamister – selv om man som homofil blir ansett av islamister som avskum. Vi lever i en tid når en homofil som knytter bånd med de som forakter ham kalles ”fremskrittsvennlig” i visse kretser – og en homse som kritiserer slik samarbeid stemples som ”reaksjonær”. Vender mange danske homoseksuelle seg til disse villedede ”bannerførerne” for råd om stemmegivning? Man kan kun håpe at svaret er nei.

 73. Carsten Hansen, København SV den 13. Nov kl. 17:05:

  Elsebeth Jacobsens reference til 80’erne får mig til at tænke på AIDS-epidemiens udbrud i USA i starten af 80’erne, blandt andet beskrevet i Randy Shilts’ (journalist ved San Francisco Chronicle) bog ’And the band played on’ fra 1987, som jeg læste for nogle måneder siden.

  Folk, først og fremmest bøsser, begyndte at dø af en ny sygdom, som ingen kendte til. Der var flere teorier om hvad, der slog immunforsvaret ned, f.eks. nitritinhalatorer (poppers), men efterhånden som forskerne ved de forskellige sundhedsinstanser (CDC, Centers for Disease Control, først og fremmest) fik interviewet patienterne, blev det klart for dem, at der var en stærk korrellation mellem antallet af sexpartnere (tusindvis for nogle) og risikoen at få AIDS (som først hed GRID, Gay-Related Immune Deficiency). Så tidligt som 1½ måned efter den først publicering om den nye sygdom (5. juni 1981) foreslog Don Francis (CDC-veteran fra det første Ebola-udbrud i 1976 og udviklingen af den første Hepatitis-B vaccine), at det var en sexuelt overført virus, måske endda en retrovirus. Denne teori blev kraftigt bestyrket, da Pasteur-instituttet i Paris opdagede HIV-virussen i februar 1983 (LAV blev den kaldt), og naturligvis senere bekræftet.

  Der er selvfølgelig flere årsager til, at epidemien gik så galt som den gjorde, blandt andet at der var nedskæringer på det føderale sundhedsbudget, og at folk ikke interesserede sig for, at det var bøsser, der døde, men i den nærværende diskussion er det visse dele af miljøets egen reaktion, som er interessant.

  Der var et stærkt, åbent, homoseksuelt miljø i San Francisco i starten af 80’erne, opbygget gennem 70’ernes seksuelle frigørelse. I New York var miljøet mindre åbent, men dog udbredt. Politisk aktive i disse miljøer som Bill Kraus fra San Francisco (assistent til kongresmedlem Philip Burton) og andre fremtrædende som Larry Kramer (Oscar- og Pulitzer-nomineret forfatter) fik, på grund af sygdommen, hurtigt opbygget kontakter med folk som Don Francis (som de også kendte fra Hepatitis-B-udviklingstiden), og de blev derfor ligeledes hurtigt overbevist om, at det var den ubeskyttede sex, der var det helt store problem.
  Men i stedet for at acceptere dette blev dele af det homosexuelle miljø bare forargede og anklagede Bill Kraus, Larry Kramer, Randy Shilts og ligesindede for at være ’seksuelle fascister’, fordi de påpegede, at man burde være mere forsigtig med sex, specielt den ubeskyttede. Selvom alle vidste, at de var bøsser og havde kæmpet bravt for homoseksuelles rettigheder.

  Så det korte af det lange er, at ja der kan gå enormt meget partipolitik i det, der egentlig bare burde være en ikke-partipolitisk bevægelse for en gruppes helt naturlige rettigheder. Om så antallet af diagnoser af Kaposi’s Sarkom, Pneumocystis, Toxoplasmose og Cryptosporidium og dødstallene mangedobles hvert år.
  Derfor kan jeg ikke blive imponeret over, at Asmaa får støtte fra visse homoseksuelle, men mange af dem, der skulle fortælle dem, om hvordan der dengang blev fejlet, er jo også døde i dag.

  De ’seksuelle fascister’ Bill Kraus og Randy Shilts døde af AIDS i 1986 henholdsvis 1994. Randy Shilts blev først bekendt med sin sygdom, efter han havde afsluttet ’And the band played on’. Larry Kramer lever som HIV-positiv.

 74. Hans Jørgen Lassen, Anholt den 13. Nov kl. 18:04:

  Elsebeth:

  “Det er kort sagt noe her som ikke stemmer. Dersom Abdol-Hamid kan avvise ortodoks koransk lære om homofile, hvorfor må hun da bruke hijab, som koranen ikke krever?”

  Nu er Islam i dens forskellige afskygninger jo ikke alene bygget på profeten Muhammeds ord, men også på senere fortolkninger, udbygninger, supplementer og tilpasninger. Så hvis man som muslim ikke kan finde en grimasse, der kan passe, lige netop i koranen, så kan man nok finde den i en eller anden senere tradition; der er nok at tage af, hvis man har hang til den slags.

  Herved adskiller Islam sig vist hverken fra jødedommen eller kristendommen. Sidstnævnte religion f.eks. har jo ikke meget at gøre med, hvad Jesus i sin tid sagde og gjorde, men er et produkt som efterhånden er konstrueret og udviklet af blandt andre den kvindefjendske Paulus (Jesus var efter alt at dømme glad for kvindeligt selskab, hvad man jo godt kan forstå), samt mange andre. Den danske (krarupske) version har specielt Luther et særligt ansvar for.

 Se også Asmaas hjemmeside: www.asmaa.dk

og støttesiden www.givdengasasmaa.dk

 


 Copyright © 2007 Jacob Holdt;
 

Tilbage til oversigt over mine artikler