Jacob Holdt - mine artikler:
 

 

 

Indlæg i Politiken 30. september 2011
under Socialdemokratiets, de Radikales og SF's forhandlinger om at danne ny regering
Nu er chancen der for at skabe det vi ikke har haft før, et integrationsministerium. Hidtil har vi haft et udsmidningsministerium - en nødvendig politiopgave, som dog intet havde med integration at gøre og ikke behøvede en minister.

Skal integrationen af Danmark lykkes må vi have et ministerium ledet af en karismatisk, imødekommende og udadvendt politiker som f.eks. Manu Sareen, der konstant er på farten i ny- og gammeldanske ghettoer.

Dels for at sende et signal til nydanskerne om at de nu er ønskede og dels for at undervise gammeldanskerne om at det er til gensidig glæde at integrere sig og kun kan ske hvis vi åbner vore sociale netværk og hjerter op for dem, som hidtil har følt sig udelukkede.Integration er en tovejsproces, kan vi lære af amerikanernes aktive imødekommende holdning overfor indvandrere. Denne giver dem selv øget tryghed, da den gør deres indvandreres og muslimers kriminalitet 3,5 gange så lav som deres egen.

Omvendt er denne eksploderet i bandekrig og vold i Danmark under VKO’s konfrontationspolitik uden noget der blot lignede forsøg på integration af landet.


10 års fjendtlig tænkning overfor indvandrere er blevet så dybt internaliseret ikke mindst af vore indvandrerdrenge, at de med deres knuste identitetsfølelser klarer sig lige så dårligt i Pisa-undersøgelser som sorte amerikanske drenge.
Uden tro på eget selvværd og fremtid udvikler de samme uro i skolen og samme fjendtlige anti-hvide/danske holdninger og parallelsamfund.
Dette øger yderligere danskernes undvigende adfærd og frygt overfor dem – racismens ødelæggende onde cirkel.
 

En ny regering kan for min skyld fortsætte en nok så stram indvandringspolitik. Men den må gøre op med VKO’s stramme mistænkeliggørelsespolitik overfor vore indvandrere og deres danskfødte børn under afstandtagende etiketter som "udlændingepolitik" og "2.-g’ere". USA laver ikke som os Pisa-undersøgelser over dem vi kalder 2. -g’ere.

Disse regnes slet og ret for amerikanere – og tilegner sig derfor på kort tid "amerikanske værdier".
Hvis vi vil bevare og videregive vore "danske værdier", må den ny regering ligesom USA’s give indføds- og stemmeret til alle, der er født i Danmark og gøre indfødsretsprøven så let at selv en DF’er kan klare den.
Det skader aldrig at få en dansker for meget. Det er langt farligere gennem mistillid at skabe yderligere "udanske" parallelsamfund.

Så på med arbejdstøjet, gammel- og nydanskerne, og lad os få rettet op på 10 års ødelæggende angreb på integrationen med kompetenceflugt, konkurrenceforringelse, vold og sporadisk terror som følge.

Vi skal til at arbejde med vores indre tænkning og ubevidste fjendebilleder.
Det kan vi kun ved at oprette et dygtigt integrationsministerium, og med undervisning, workshops og iderige initiativer kan vi gøre os håb om at løsne så meget op i vore forhærdede hjerter, at alle der bor i Danmark kan føle sig bare lidt elskede - også de DF’ere og HT’ere (Hizb-ut-Tahrir), der alt for ofte ikke gjorde det i splittelsens tabte årti.
 

 


 
Copyright © 2011 Jacob Holdt;
 

Tilbage til oversigt over mine artikler