Jacob Holdt - mine artikler:
 

 

 

 

Lad os hellere reformere skatten
…..i de andre landeAf Jacob Holdt, foredragsholder om velfærdsstaten i 370 amerikanske universiteter

 

Jeg forstår ikke hvorfor alle partier halser efter et par skattedemagogiske partier. Når Danmark i de senere år har mødt udfordringer udefra, plejer vi at ville lave de andre lande om. Vi belærer alle om vores Flex-security model og affærdiger arrogant udlandets kritik af vores racisme med forsøg på at få disse lande til at indføre samme racisme. Så hvorfor falder vi nu på knæ for andre landes ubrugelige skattesystemer frem for på vanlig vis at gå ud og gøre alle folkeslag til vore disciple?
Frem for at arbejde mere end vore familier ønsker, hvorfor så ikke i stedet fortælle vore hårdtarbejdende konkurrenter i f.eks. USA, at hvis de fordoblede deres skatter fra deres nuværende 26% til vores niveau, ville de få ligeså mange penge til rådighed.

Når alle nødvendige regninger i et samfund er betalt – over skatten eller privat - ved vi danskere jo godt at vi har flest penge til overs. Vi bruger f.eks. 5 gange så mange penge til lange ferierejser i fjerne lande som amerikanerne, der ofte tvinges til at arbejde i deres 1-2 ugers ferie for at betale alle regningerne. Tusinder af højt beskattede skandinaver druknede i tsunamien, men kun 13 amerikanere, skønt afstanden til denne ferieluksus er den samme fra USA og Skandinavien. Overalt i verdens fjerneste ferieområder er vi vant til at møde 40-50 danske turister for hver amerikaner. Hvis amerikanerne fik et sundhedssystem som Danmarks, ville de både leve længere og få råd til dobbelt så meget militær. Så mange penge har vi til overs efter at have betalt skat til vores offentlige sundhedssystem at en million danskere oveni køber yderligere private sundhedsforsikringer. Når amerikanerne har betalt deres sygesikringer føler de sig som den røvede kun efterladt med en mønt til bussen hjem. Samtidig har vi råd til at give 15 gange så meget i ulandsbistand som amerikanerne.


Eller for at sige det på en anden måde, som nærmer sig sagens kerne. Mens vore indvandrere ustandseligt kan holde ferie og bygge huse – ja, brødføde hele landsbyer – i deres hjemlande efter at have betalt deres skat i Danmark – ser jeg indvandrerne i USA knokle for at holde skindet på næsen - hyppigt uden råd til kontakt med deres kulturelle rødder (hvilket muligvis fremmer integrationen).


Så glem alt om at vi danskere vil opgive al denne luksus og gøre os reelt ligeså fattige som amerikanerne blot for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Det vi bør satse på er oplysning overfor udlændinge om at de her i vores skatteparadis – modsat USA – vil få ligeså mange penge og ferietid til overs – f.eks. til hyppigt at flygte fra det virkelige problem, danskernes racisme - som vi selv bruger på at flygte fra klimaet. 
Jo, klimaet ville rigtignok få det lidt bedre af mere grøn beskatning for at modvirke, at vi danskere med vores globetrotteri ødelægger vor lavt skattede klode totalt ……netop ved at have klodens højeste skat!

Se hvorfor pengene ligger bedst i borgernes lomme vha. høj beskatning i www.holdt.us/from/wasting/our/money .

 

 


 
Copyright © 2009 Jacob Holdt;
 

Tilbage til oversigt over mine artikler