Mine Tv-udsendelser med Søren Pind

Vi blev udvalgt af DR pga. vores fælles kærlighed til landet.
Se også mine fotos fra turene.

 


Fra første rejse 16-30. september 2012 forud for præsidentvalget :
 

1. udsendelse

Afrejse fra København, Vietnam- og 2. verdenskrigsmonumenter i Washington, besøg hos hvid forstadsfamilie i Maryland og min gamle gangster ven Alphonso i Baltimores ghetto. Søren tager mig modvilligt til republikansk pengeindsamling i Washington, men til min store overraskelse er det mine egne tidligere allierede.

2. udsendelse

Søren tager mig til hårdtslående politidirektør og rige venner i finansverdenen - der viser sig at kende mig. Jeg tager Søren til gudstjeneste i Harlem, til middag hos min veninde Lela Taylor i ghettoen og inviterer ham til overnatning i en lejr for hjemløse. Men vil han?

3. udsendelse

Søren inviterer mig til at skyde for første gang siden jeg blev smidt ud af Livgarden for at nægte at skyde. Jeg inviterer ham på besøg hos muslimske indvandrere i Detroit til en debat om assimilation/integration og viser ham de hvides mislykkede integration med ghettoens vrede sorte. I Memphis møder vi min sorte medarbejder Tony Harris og jeg tager Søren ud at blaffe på Highway 61 ned til en blues klub i Mississippis delta.


Fra anden rejse 7. jan-2.feb 2013 om udvalgte emner:
 

4. udsendelse - Latinoernes USA

I Texas introducerer jeg Søren til nogle latinoer og både jeg og en af dem overrasker Søren. Han tager mig til Homeland Security, der skal forhindre illegale immigranter over grænsen til Mexico. Jeg besøger ghettoiserede latinoer i Los Angeles og bekymrer mig overfor den optimistiske Søren over deres voksende parallelsamfunds udfordringer for den amerikanske velfærdsstat.  

5. udsendelse - In God they trust

Søren tager mig til interview på højreorienteret religiøs radiostation i Houston, jeg tager Søren til snak med demonstranter uden for abortklinik i Texas og abortlæge i skudsikker vest. Søren tager mig i USA's største kirke, hvor han fejlagtigt tror at der ikke kommer mange af mine fattige venner.

6. udsendelse - The war on drugs

Jeg får lægeordineret marihuana - ikke fordi jeg fejler noget udover "stress af at rejse med en højreorienteret dansk politiker". Vi besøger organisation, der vil afkriminalisere alle stoffer og en stofmisbruger, der stod tæt på rockstjernen Jim Morrison og har mistet mange venner til narkoen. Jeg ryger med Los Angeles' hjemløse på Skidrow og slæber senere den modstræbende Søren med ned i sølet. Og dog?

7. udsendelse - Amerikanerne og deres våben

Vi besøger fanatiske medlemmer af våbenlobbyen i Virginia og ser sammen med dem Obamas tale om at få en ny våbenlov. Siden mødes vi med politichef og brandchef, der oplevede skolemassakren i Newtown, CT, tæt på og har et følelsesmæssigt stærkt møde med præsten, der begravede ofrene.

8. udsendelse - Pengenes magt

Vi mødes med Naser Khader i hans højreorienterede tænketank i Washington og en mere venstreorienteret ildsjæl, der viser os rundt til de forskellige lobby virksomheder og bl.a. fortalte os at det var mine Amerikanske Billeder i hendes universitet, der vakte hende politisk. Siden er vi til frokost hos Anne Grethe Rasmussen og Søren slæber os til præsident Reagan's og Bush' tidligere stabschef.

9. udsendelse - Pind vs. Holdt

Her får vi begge lov til at lufte vores forskellige livssyn. Jeg slæber Søren med hos en af USA's største venstreorienterede filantroper, Resnick-familien, der har sponsoreret talrige af de universitetsbygninger jeg har forelæst i. Her får jeg Søren tvangsindlagt til mit 4-timers foredrag "Om at sige ja til dem vi har fordomme over for" sammen med inviterede venner. Søren derimod slæber mig rundt til mindestederne for sin helt, præsident Reagan, hvor han har fundet et særligt Reagan-citat vi kan enes om og således får vores endelige forsoning.

10. udsendelse - Vores debat om USA's sundhedssystem

Til Folkemødet på Bornholm har Lægemiddelforeningen arrangeret debat mellem os. Går Søren mon ind for sine partifællers danske skattebetalte sygesikringssystem eller sine ideologiske republikanske åndsfællers privatfinansierede system?

 

 Andre videooptagelser