Tekniske detaljer vedr.

Undertrykkelsens RødderIde til omslag på pdf

 

Til litterære agenter og forlag:

 

Tekniske detaljer om den foreslåede coffee table book

 

Jeg besluttede at bruge layoutet af min gamle bog, "Amerikanske Billeder" (du kan downloade den her tilsammenligning), da den aldrig blev udgivet i Amerika, men blev trykt hos Nørhaven og solgt af mig selv til mine forelæsninger på amerikanske universiteter.


Mit danske trykkeri har givet mig dette tilbud om at trykke den for ca. 32 DKr pr. bog for 10.000 eksemplarer. Kvaliteten på blankt fotopapir vil svare til min gamle bog, som du kan bladre i her.


Jeg har selv sat billederne op i InDesign til en bog på 24 x 20,2 cm. De små fotos og teksten ville dog se bedre ud, hvis den bliver udvidet med 2 cm i hver retning som her i den seneste layout på 26 x 22 cm eller som min tidligere Steidl kunstfotobog og diverse museumskataloger som f.eks. dette fra MOMA Louisiana.


Mit galleri V1 i København - som har solgt mange af mine fotos som kunst og lavet museumsudstillinger overhele Europa - fik ideen til at kombinere min gamle politiske bog med en kunstfotobog, hvor de bedste fotos er forstørret. Dette kræver mere plads, så kombineret med de tilføjede kapitler om mit arbejde med hvide hadgrupper, Rockefeller osv. er den nye bog indtil videre blevet 450 sider.


En forlægger vil senere beslutte, hvilke sider og kapitler der skal medtages, alternativt layout eller andre fotos fra mit arkiv. Og størrelsen af bogen bestemmes naturligvis af den billigste pris og det billigste oplag for det blanke papir af høj kvalitet, hyldeplads i boghandlere osv.


Et forlag vil måske gerne få en anerkendt nutidig sort forfatter eller kunstner til at skrive et forord (som f.eks. Arthur Jafa, hvis kunst blev inspireret af Amerikanske Billeder).

Jeg har vist nok lysbilledshows til at vide, at i hvert fald i Amerika er mine billeder kontroversielle for mange, hvis de ikke kombineres med teksten. Ikke mindst for de bedrestillede sorte, sådan som Arthur Jaffa skriver. Så et forord af en solidarisk, men kritisk (Black Lives Matter) aktivist kunne også overvejes.Vigtigt! Alternative fotos og layout af bogen

Jeg har selv lavet layoutet og valgt billederne til bogen. Andre - f.eks. mine kuratorer i forskellige lande - ville sandsynligvis have valgt andre fotos eller endda have omdesignet hele mit layout i InDesign.
Her er nogle af de andre billeder, jeg kunne have brugt. De første tre cifre i deres navne XXX- henviser til de sider i bogen, hvor de kunne være brugt:

Alternativer til den første del af bogen

Alternativer til anden del af bogen

Hjælp mig ved at foreslå bedre billeder eller måske endda et bedre layout.
 Opdateringer om personerne i bogen

 
I modsætning til de fleste fotografer har jeg altid holdt kontakten med de mennesker, som jeg begyndte at fotografere for 50 år siden. På den måde kunne jeg i mine senere foredrag præsentere deres livshistorier - alt for ofte fra barndom til død - og på den måde vise et vigtigt aspekt af amerikansk historie. Som det vil fremgå af denne bog, betyder "undertrykkelsens rødder" derfor også de psykologiske ar fra barndommen, ofte i form af seksuelt misbrug, som senere i livet så udmøntet i destruktive mønstre.


Jeg havde håbet at få plads til mange flere af disse opdateringer i denne bog, men har valgt at lave links til de fleste af dem på min hjemmeside. Mange steder under billederne eller teksten har jeg planer om at indsætte links - måske som #update-15 eller en stregkode - så læseren med det samme kan se, hvad der senere er sket med personerne, som her med Renee Yates på side 412.
 

På samme måde har jeg under sangene og interviewene links til videoerne af dem, så læseren straks kan lytte til dem på mobile enheder. Her er indekset.
Det er også læserens kontrol med, at jeg citerer folk rigtigt, f.eks. når seriemordere taler om alle de sorte, de har myrdet.

Jeg ser frem til at diskutere alle disse ting med min forlægger. Lige nu håber jeg, at bogen kan blive udgivet hurtigt, mens Black Lives Matter og kritisk raceteori bliver debatteret.Kærlig hilsen


Jacob Holdt

 


Tilbage til dansk oversigt