Bogen  


International bestseller
 

Bogen baseret på multi-media showet blev en international bestseller. 

Bogens omslag

Læs bogen på engelsk her

Eller følg hvordan arbejdet går på min nye bog, "Roots of oppression"


I Skandinavien blev den solgt i et antal svarende til 3 millioner eksemplarer i USA. I Tyskland var det den længst kørende udenlandske bog på bestsellerlisten nogensinde. 

Med sin personlige og fængslende tone finder mange antropologi, sociologi og statskundskabsprofessorer den uvurderlig som hjælpemiddel til at "livagtiggøre" undervisningen af deres studenter. 

Højdepunkter i bogen
I denne illustrerede odyssé af 800 fotos, hovedparten i farve, beskriver Jacob Holdt sine oplevelser i Wounded Knee oprøret, med narkomaner i "skydegallerier", og i ghettoerne med mødre på socialhjælp. 

Han viser også venskaberne han formede med transvestitter og transseksuelle; volden og mordene han var vidne til; hans egen arrestation af FBI; og hans overraskende møder med de modsatte yderpunkter i det amerikanske samfund, inklusive Rockefeller- og Kennedyfamilien. 
 

Bomuldsplukker i shack

En moderne Jacob Riis 
Bogen er en magtfuld påmindelse om at fattigdommen og de umenneskelige livsbetingelser, som blev så åndfuldt afsløret nøjagtig hundrede år før af en anden dansker, Jacob A. Riis, i hans klassiske værk "Hvordan den anden halvdel lever," fortsat eksisterer.

Læs bogen på engelsk her

eller hent pdf-filen her

Noter til den ny udgave fra 2011Min nyeste bog "Om at sige ja"

42 år efter den gamle "Amerikanske Billeder" har jeg skrevet en ny erindringsbog om hvad der motiverede mig til at skrive den gamle. Her har jeg samlet kapitlerne med uddybende links til de ting jeg beskriver deri.

Eller blad igennem den som Flipbog her.

Se også billederne fra "Om at sige ja"


 


  - andre emner herunder:

Uddrag  om volden som Holdt overværede i underklassen

Uddrag om at blaffe med nogle af Holdts oplevelser

Hvor bogen kan købes

Noter til den ny udgave fra 2011

Hele teksten af den tidligere bog kan læses her

Anmeldelser af bogen i USA

Anmeldelser af bogen i Danmark
 


 This page in English

Copyright © 1997
AMERICAN PICTURES; All rights reserved.  

  Logo 
 
 

"At kunne dømme så hårdt og klart og dog ikke dømme noget enkelt menneske fra muligheden for at kunne elskes og kunne leve et andet liv, det er hvad der gør denne bog enestående både i billede og tekst"  Thomas Bredsdorff i Politiken 
 
 
 
 
 


 "...enestående, ...rystende, ...brænder sig ind i bevidstheden... Man må virkelig håbe at Jacob Holdts billeder finder vej til det USA, de skildrer"  Jørgen Flindt Pedersen i Ny Politik 

 

 

 

 

"Det er en fantastisk og helt utraditionel rejsebog, der indtrængende og brutalt skildrer et samfundssystem, der i sin yderste konsekvens er menneskefjendsk"  Paul Raa i Berlingske Tidende

    Introduktion
Showet
Bogen
AnmeldelserBookning Fotogalleri
Racisme Artikler Lyd og video
Kontakt og kalender
Jacob HoldtKontakt og kalender