I efteråret 2015 kørte Weekendavisen en langvarig hetz imod mig med det tydelige formål at begå et overlagt karaktermord på mig i medierne. Dette lykkedes da også gennem de sensationelle overskrifter om "Jacob Holdts løgne", som de fik manipuleret op i den politiske højrefløjs aviser, i så høj grad at nye bookninger af mine foredrag straks faldt. Som jeg her vil vise var det hele baseret på grundløse anklager, manipulationer og direkte Trump-agtige løgne fra avisen side.

 

Weekendavisen laver "fake news"Jeg har endnu ikke forstået årsagen der lå bag, men Weekendavisen vil sikkert påstå at jeg virkelig havde ført mine læsere bag lyset med mine "løgne i Amerikanske Billeder" - en bog som på det tidspunkt forlængst var udsolgt og som avisen - skønt bogen var international bestseller - som den eneste større danske avis ikke gad at anmelde i sin tid. Tilmed en bog, som i 30 år er blevet brugt i undervisningen i USAs førende universiteter - uden at disse med deres kritiske akademiske blik nogen sinde har slået ned på en eneste fejl i bogen.

Ikke mindre end 12 sider brugte Weekendavisen på at stemple bogen som usand baseret på kun to små sætninger deri. Selv om de fleste læsere måske ikke orkede at kæmpe sig gennem de lange nørdede artikler var hovedformålet da også først og fremmest at frempovokere overskrifter i Berlingskes andre aviser, BT og Berlingske Tidende som "Dansk forfatter indrømmer snyd" og "Louisiana dropper (Jacob Holdt) materiale efter løgnehistorie" og "Jacob Holdt fanget i ny løgn", som jeg næsten dagligt siden er blevet konfronteret med - selv af hjemløse på gaden med "Hej, Jacob, jeg hører at du lyver." Og danske skolebørn konfronteres straks med løgnene, når de slår op på Wikipedia, hvor den samme manipulerende fløj fortsætter Weekendavisens løgne. 


 

Lad mig derfor her vise hvordan det tværtimod er Weekendavisen selv, der lyver og manipulerer med sandheden i de to sætninger, de slår ned på i bogen. Men indledende sige at jeg selv holdt Weekendavisen fordi jeg med dens dybe research syntes at det var den eneste avis herhjemme, der nærmer sig min amerikanske avis gennem 45 år, New York Times. Jeg har derfor tidligere lavet store reklamer for Weekendavisen, som det ses i denne annonce. Derfor fatter jeg ikke at avisen i dette tilfælde svigtede og vil længere nede prøve at komme med min fortolkning af hetzen. Thi ingen nulevende dansk forfatter har sikkert nogensinde fået hele 12 siders omtale i WA's bogtillæg - af en gammel og for længst udsolgt bog. Er jeg virkelig så stor og betydningsfuld en forfatter?  :-) Her er avisens "afsløringer"  baseret på tre små sætninger i min ellers omfangsrige rejsebog, som ellers er fyldt med bevisbilleder for stort set alt det jeg oplevede som ung vagabond. Tre sætninger, som Weekendavisen slog ned på og blæste op som løgne - også ved  i hvert tilfælde manipulerende at føre mig selv bag lyset, som jeg vil fortælle om i mine mere omfangsrige baggrundsforklaringer. Døm selv:

1. Postulatet om at jeg ikke var i Wounded Knee?

Weekendavisens påstand om at jeg ikke var tilstede under indianeroprøret i Wounded Knee og ikke oplevede "flyvende kugler".

2. Løgnen om den 137-årige eksslave Charles Smith

Avisen kom med en fuldstændig opdigtet påstand om at jeg havde vidst at Charles Smith løj om sin alder og at jeg alligevel fortsatte med at berette om det i Amerikanske Billeder i årevis som en sandhed. Her fortæller jeg om HVORFOR jeg umuligt kunne have vidst det.
Dette blev til min værste sag, da WA fik manipuleret overskrifter frem i dagspressen om at "Louisiana var blevet nødt til at trække Jacob Holdts materiale tilbage". Dvs. i læsernes opfattelse fik de det i overskrifterne til at lyde som om hele min succesudstilling fra 5 år før var suspekt, skønt det hele handlede om noget undervisningsmateriale, som Louisiana havde lavet uden min viden og som de slet ikke brugte mere
.

3. Løgnen om at jeg ikke havde lavet et hospital i Afrika

Samt om at jeg skulle have beriget mig selv ved ulovligt at føre fondspenge til USA, hvilket var fuldstændig opdigtet fra WAs side. Tjek selv her regnskaberne fra fonden.
Og hvad har et hospital i det hele taget med et bogtillæg at gøre? Eller handler det hele i virkeligheden om værdikrig og ikke om en gammel for længst udsolgt bog?  :-)

En bog som jeg derfor nu har genudgivet - MED WEEKENDAVISENS RETTELSER AF DE TO SMÅ SÆTNINGER - for at alle kan se om de ændrer noget som helst ved bogens sandhedsværdi.
Så køb endelig Weekendavisens nu gennemredigerede "politisk korrekte"
nye udgave af Amerikanske Billeder :-)


4. Brev til Søren Willemoes om de andre ting han ikke troede på i bogen

Søren nægtede at tro på mine historier om Bob Dylan, om drukturen med Ted Kennedy, om mine møder med John Wayne, Ronald Reagan og præsident Nixons datter. Her leverer jeg mine baggrundsbeviser for historierne i min bog. Men også om de få steder hvor jeg rent faktisk har leveret løgne i bogen og hvordan jeg efter mange år fandt ud af det.

5. Andre forfalskninger og manipulationer i Weekendavisens hetz.

Jeg vil når jeg får gravet mere gammelt kildemateriale frem også modbevise de andre angreb i WA og samtidig i resten af det Berlingske hus. Lad mig blot lige nu vise endnu et eksempel på hvordan en vigtig person manipulerede så det overfor den uvidende læser så ud som det var mig der fortalte usandheder. Nemlig dette ganske korte læserbrev i WA af koldkrigeren Martin Kryhl Jensen, ligegyldigt hvis det ikke var blevet brugt som hovedkilde for et tilsvarende angreb på min karakter i Wikipedia. Det har fået antallet af mine foredrag til at rasle ned lige siden og er altså også et trussel for hele mit levebrød.  Bemærk; desværre er det utrolig let for både Weekendavisen - og siden Trump - at fremture med let fattelige, sloganagtige "fake news" og løgne, mens det kræver - som vi også ved fra New York Times - lange, detaljerede og dybdegående artikler at modbevise disse.
Jeg håber alligevel at mine læsere vil tage sig tid til at gå i dybden med mine svar på disse sider.