Introduktion 
Fra vagabondering til international bestseller og multimediesuccesVagabond år

Efter at være ankommet i USA med kun 40 $ på et kort besøg, endte den unge danske præstesøn, Jacob Holdt, med at blive i over 5 år og at blaffe mere end
200.000 km i Nord Amerika.. 

To gange om ugen solgte han blodplasma for at være i stand til at kunne købe film. Han boede i mere end 400 hjem - fra de fattigste landarbejdere til USA's rigeste familier såsom Rockefellerne. De gav ham ikke blot deres gæstfrihed og menneskelige varme, men også deres fortsatte venskab til den dag i dag. 
 

  Hjemløs udenfor bank i New York

Han var med i indianernes blodige oprør i Wounded Knee, fulgte kriminelle i ghettoerne under deres overfald, sneg sig indenfor i sydens slavelejre og infiltrerede hemmelige Ku Klux Klan møder såvel som den republikanske præsidentkampagnes hovedkvarter. 

Mens han arbejdede med at organisere fængselsfanger så han to af sine bedste venner blive snigmyrdet. Da han vendte tilbage til Danmark var 12 af hans venner blevet myrdet (i årene siden hen er så mange af hans venner blevet myrdet at han for længst har opgivet at holde tal på dem). 
 

  Mor i New Jersey på socialhjælp


(Multimedie)-showet i Europa
 
Tilbage i Danmark satte han billederne, han havde taget, sammen i et multimedie-show ved navn Amerikanske Billeder. Hans "show" blev straks et tilløbsstykke og med hjælp af adskillige sorte amerikanske venner blev det vist i 14 lande på 7 sprog mellem 1976-82. 

Overskuddet blev brugt til humanitær hjælp til støtte for kampen mod apartheid ved at donere skoler og landbrugsmaskiner til landene og befrielsesgrupperne i Sydafrikas frontliniestater.

Showet i Amerika 
I 1982 flyttede showet til Amerika, hvor Jacob Holdt siden har vist det 1200 gange i over
600 universiteter, high schools, byråd, kirker, osv. 
Showet er fortløbende blevet opdateret og en fjerdedel af billederne stammer nu fra 90'erne.

I hans seneste version fra1997 arbejdede Holdt tæt sammen med førende universitetsfolk, psykologer og workshop ledere i både USA og Europa for bedst at kunne inkorporere universelle temaer omkring undertrykkelse. 

Følgelig er showet nu blevet den ideelle tankevækkende "opvarmning" til hjemlige og internationale konventer om fred, etniske konflikter, menneskerettigheder, ulandspsykologi (forholdet mellem bistandsmodtager- og giver), sociologi etc. 

 


 

Andre sider under denne menu

Fremtidsplaner og fortsat opdatering

Min ikkevoldelige tilgang til fotografering   
   
Sponsorerne af min fotografering

Amerikanske Billeders Afrikafond

Fundatsen for vores Afrika arbejde

Fondspapirer med regnskaber

Oversigt over fondets arbejde

Strækninger jeg har blaffet   
      
Kort over hjem jeg boede i
   

   

This page in English
 

Copyright © 1997 AMERICAN PICTURES; All rights reserved.