Jacob Holdt:
Mine foredrag 


 

Amerikanske Billeder


Et diasshow, som tryllebinder alle fra 8. klasse til 80 år. Nu opdateret og for første gang i digital udgave.

Omtale for medierne:
I 5 år blaffede Jacob Holdt i USA og skildrede de hvides marginalisering af de sorte i ghettoer, da disse søgte fra undertrykkelse i syd mod frihed og ligeværdighed i nord. I den nye udgave af showet viser han den forværrede racisme siden – bl.a. i rystende beretninger om sine venner blandt hvide massemordere, i Ku Klux Klan samt de mange sorte venner, han fotograferede i 70'erne, der i dag er fængslede og myrdede.  

Alligevel viser han at danskernes racisme i dag overgår amerikanernes (bl.a. gennem fraværet af amerikanernes skyldfølelse). Showet viser os på den ene side et skræmmende spejlbillede af den knuste selvværdsfølelse, håbløshed og deraf følgende vold og bandekrige, som langvarig negativ tænkning overfor udelukkede medborgere medfører - i USA med de indfødte sorte som målgruppe - f.eks. når vi ikke vil lade vore børn gå i skole med dem eller undlader at blande os socialt med ”de andre”.
Men også amerikanernes opmuntrende og lærerige eksempel på hvor hurtigt og ikke-voldeligt man kan integrere indvandrere og muslimer ved omvendt at tænke positivt og imødekommende overfor dem, hvorved deres vold bliver 3,5 gange så lav som amerikanernes.


Tekniske krav:

Da dette show bruger indspillet lyd og musik, kommer jeg de fleste steder kørende med egne højtalere og forstærker og en meget kraftig video projektor til større sale. Arrangøren bedes stille et par borde oven på hinanden, der hvor der skal projiceres fra. Samt et meget stort lysbilledlærred, der er mindst 4 meter bredt for publikums på 100, 6 meter bredt for op til 200 og ca. 8 meter bredt for endnu større forsamlinger. Lærreder kan lejes af mig for ca. 750 kr., men de er i en elendig forfatning og kan ikke længere stå alene, men skal stå op af en væg. Bemærk, de er 4x4 m hver og kan altså ikke stå i lokaler, hvor der er mindre end 4 meter til loftet. I gymnastiksale og haller står de typisk på 1,5 m høje ben stillet op på tre borde for at alle tilskuere kan se underteksterne for neden hen over hovedet på folk foran.Copyright ©
2007 AMERICAN PICTURES; All rights reserved. 

     
 
 

 

 
 
 
 
 
 
  

    Introduktion
Showet
Bogen
AnmeldelserBookning Fotogalleri
Racisme Artikler Lyd og video
Kontakt og kalender
Jacob HoldtKontakt og kalender