Jacob Holdt:
Mine foredrag 
 

 

Kan vi elske Ku Klux Klan?

Hvad har Ku Klux Klan med dansk integration af muslimer at gøre? Jacob Holdt har i flere år infiltreret de største klangrupper i USA, hjulpet den værste klanleder ud af livstidsfængsel, gjort sig til ven med en anden klanleder, som myrdede hans egne sorte venner. Alligevel påtager han sig i billeder og ord at overbevise om at danskernes racisme i dag er værre end Ku Klux Klans. Provokerende, ja, men foredraget er blevet et hit netop fordi det udfordrer og problematiserer vores måde at tænke om hinanden på.
Bemærk: Dette foredrag indgår i forkortet form i mit foredrag "Om at sige ja og integrere os med de andre"
 

En reaktion fra DR-medarbejder, som så det på DR-kursus:

Fra: Bjørn T. S. DR Nyheder
Sendt: 10. juni 2010 23:21
Til: Kursusarrangør Charlotte Borg, DR Nyheder
Emne: Fra den rå virkelighed

Hej Charlotte,

Kort efter kurset hentede jeg min datter på 16 på efterskole i Tølløse. Hun sukkede over, at hun skulle op i engelsk og kom til at sige, at hun skulle forberede en opgave om ku klux klan. Så kan det nok være at munden ikke stod stille på undertegnede - det var Jacob Holdt, Jacob Holdt, Jacob Holdt.... da vi havde kørt i sådan cirka 30 minutter opstod en lille kunstpause, hvorefter hun sagde: "Faaar - kunne du ikke tænke dig at spørge til hvordan jeg havde det?"
Herefter var der en patriark der blev meget forlegen.
I går ringer hun så, jublende glad: FAR!! Jeg har fået 12 i engelsk - og de blev ved med at spørge ind til Jacob Holdt!
Hilsen Bjørn
 


 

Tekniske krav:

Da jeg af miljømæssige årsager altid prøver at bruge offentlig transport til dette og mine andre PowerPoint foredrag, bedes arrangøren ca. en halv time før have stillet en video projektor og et lærred op. Lærredet bør stå/hænge så højt oppe at alle i salen kan se bunden af videobilledet hen over hovedet af publikum foran. Er der mere end 50 tilskuere bør der også være mikrofon.

Tilbage til mine andre foredrag

 Copyright © 2011 Jacob Holdt; All rights reserved. 

     
 
 

 

 
 
 
 
 
 
  

    Introduktion
Showet
Bogen
AnmeldelserBookning Fotogalleri
Racisme Artikler Lyd og video
Kontakt og kalender
Jacob HoldtKontakt og kalender