Jacob Holdt
- mine familierødder 

Mine børns forfædre 
Jeg har hidtil fundet næsten 10,000 direkte aner til mine børn, Daniel and Lalou. I dette stamtræ kan du klikke dig næsten 3,500 år tilbage i historien til faraoer og ypperstepræster i Ægyptens Anden Mellemperiode. Klik på de sidste navne på hver gren for at bevæge dig frem eller tilbage i historien/slægten.
Daniel og Lalous store Internet stamtræ 

Familie indeks 
Eller klik dig igennem Daniels og Lalou's 3,182 Skandinaviske forfædre lavet på en betaudgave af mit foretrukne slægtsprogram, det nye WinFamily 6.
For en fuldstændig opgørelse over vores 9,472 familiemedlemmer - med datoer og fødsels- og dødssteder - se Daniel og Lalous ane-rapport 

Royale linier 
For slægtsforskere er disse de letteste at gå til. Alligevel kan de være ret spændende, da de gør os i stand til at komme uhyre langt tilbage i tiden og tvinger én til at tage et nærmere kig på hvad man lærte - eller hyppigere - ikke lærte i skolen. 
Daniel og Lalou har indtil videre 987 konger, 98 faraoer, 115 kejsere og 11 russiske storhertuger som deres direkte tipoldeforældre. På disse sider kan du se hvordan de er beslægtede med dem. (De fleste, som jeg har fundet efter at jeg lavede disse web-sider i 1997, er ikke med, ligesom jeg advarer om mange fejl, som jeg siden har korrigeret på computeren).

Ved at klikke på deres navne, ryger du lige til deres plads i vores stamtræ, hvorfra du kan klikke dig ned til vores familie i dag - og et eller andet sted måske finde mulige forgreninger til din egen familie.....

Kejsere i de romerske, Hellige Romerske og byzantinske kejserdømmer 

Faraoer og ypperstepræster i det gamle Ægypten


Judæas, Israels, Mitannis og Hittiternes konger


Konger i det klassiske Persien


Storhertuger og zarer i Rusland og Novgorod
 


Danske konger
 


Svenske konger


Norske konger
 

Engelske og irske konger
 


Burgundiets, Bretagnes og frankernes konger


Ungarske, polske og andre konger


Konger i Armenien og Iberien (Georgien)


Borgere i Romerriget - 37 forfædre - i blandt dem Julius Cæsar og Markus Antonius 

Kongelige og guder i græsk og romersk mytologi
3 guder, 7 konger og adskillige helte fra Homers "Illiaden" - sådan som vore rigtigt levende forfædre hævdede at nedstamme fra dem

Fire kendte amerikanere
For mine amerikanske venner medtager jeg vores slægtskab til : George Washington, Thomas Jefferson, Franklin D. Rosevelt og ....nuvel..... Walt Disney!

Kendte nordiske politikere og forfattere
Hvordan mine børn er beslægtet med bl. a. Grundtvig, Steen Steensen Blicher, Sigrid Undset, "Tordenskjold" Niels Ebbesen, Absalon osv

Adelige linier 
Bag de mange kongelige linier gemmer sig naturligvis endnu flere adelige. Da jeg forskede i svenske aner i 1500-tallet, fandt jeg til min forbavselse at 11 af dem var døde på samme dag. Da jeg fandt ud af at de blev henrettet af Christian II i det Stockholmske blodbad, opdagede jeg deres adelighed og kunne føre deres linier ned til de tidlige svenske konger. Over halvdelen af individerne i vores stamtræ er nu tidlig dansk og svensk adel fra 1000-1500 og en tredjedel tidlig europæisk adel fra 600-1200. Du kan finde dem med store bogstaver i forfædre indekset under navne som STURE, TROLLE, GYLDENSTIERNA, OXENSTIERNA etc. 

Bondelinier 
Disse udgør den største udfordring, da jeg måtte grave alting op selv i kirkebøger, folketællinger osv. under mange besøg i danske, norske og mormonske arkiver. På den norske side har jeg eftersporet to grene tilbage til år 1500 og fandt faktisk frem til mine børns levende 12. grandkusiner, der stadig arbejdede med deres køer på en fjeldside nær Voss - 500 år efter at vi "mistede" forbindelsen med hinanden. Det var en vidunderlig familiegenforening!

Den ældste bonde, jeg har kunnet finde i Danmark, er Grumme fra 1390. Han boede 15 km fra hvor jeg voksede op i Vestjylland og var noget af en oprører. Det blev han alvorligt straffet for af dronning Margrete.
Vores nuværende dronning Margrethe II er mine børns 24. grandkusine, men vi har endnu ikke været inviteret til familiegenforening på Amalienborg!

Vil du udveksle slægtsforskningsoplysninger kan du kontakte mig :  
Jacob Holdt

 

- andre emner herunder:

Mit arbejde for CARE - om bl. a. Boliviashowet.

Mine kronikker og artikler

Min familie

Andre skriverier om massemordere o.a. til venner i USA

Blafning - oversigt over de 206.000 km jeg har blaffet


  This page in English

Copyright © 1997
AMERICAN PICTURES; All rights reserved. 
Design lavet af site-seeing  

 
    Introduktion
Showet
Bogen
Fotogalleri
Anmeldelser
Bookning
Racisme
Kalender
Jacob Holdt
Hjem