Jeg har måske nok skrevet en heldig bestsellerbog - med en hjælpende kritisk hånd af Kirsten Thorup og Jette Drewsen - men jeg er ikke nogen god forfatter.

Succes - en lang hård klatring

Alligevel elsker jeg at skrive - som en slags flugt fra verdens problemer - eller i den vildfarelse at disse kan løses fra min bærbare computer. Det var den samme vrangforestilling som bragte mig på barrikaderne foran de amerikanske, sovjetiske og sydafrikanske ambassader i min ungdom - at der sikkert var nogen "der ovre" som lyttede!

Mine skoleopgaver og stile
Fra folkeskolen over gymnasiet til studenterkursus.

Mine dagbøger
fra skoletiden
 

Artikler i danske blade
De fleste af mine skriverier er i danske aviser. De smøres dog kun når jeg bliver gal i hovedet over et eller andet.

Mit største projekt - en ny verdenshistorie !

Mit langtidsprojekt er at fortælle hele verdenshistorien for min egen datter, men udelukkende baseret på de personer, som er hendes dokumenterede forfædre. Kan det lade sig gøre? Se selv....

Julebreve
Men det, jeg har haft det sjovest med igennem de sidste 27 år, er at skrive et årligt julebrev (ofte 40 sider langt) til mine gamle skolekammerater om mine oplevelser igennem året. 

Til mine amerikanske venner sender jeg derimod tit lange e-mails for at undgå så megen unødvendig skovhugst. 
Her er nogle eksempler på e-mails som handler om Danmark og, tror jeg, også har interesse for danskere: 

"Om at se undertrykkere som ofre" 
Ved at samle en blaffende massemorder op og selv at blaffe med en jødisk kæreste, føres jeg ad mystiske omveje til en af de allerstørste bødler, der personligt gav nakkeskuddet til uskyldige børn og stødte dem i massegrave
......et brev om en af de underligste dage i mit liv. Det bør absolut læses af andre.

"Et forsøg på at få livet i lidt balance ......med amerikanerne"
En e-mail om europæisk kontra amerikansk økologi. Da jeg bor i USA halvdelen af året har jeg ikke kunnet undgå at bemærke hvordan amerikanerne er sakket bagud i miljøbevidsthed. Så jeg skrev dette for at fortælle mine venner om de enorme fremskridt jeg ser på de europæiske supermarkedshylder. Send den gerne til dine egne amerikanske venner for at hjælpe med at sprede den økologiske tankegang. (på engelsk)
 

Hjemløs kvinde på Wall Street
 

Om velfærdsstaten: "Om at slås for længere ferier..... eller om hvordan kvinderne tvang et helt land i knæ"
Med den vugge-til-grav utryghed amerikanerne lever i - den institutionaliserede og voksende ulighed og kriminaliteten den skaber - er der ikke noget at sige til at nogle søger efter alternativer.
I denne e-mail fortæller jeg amerikanske venner om et alternativ: - hvordan danskerne elsker velfærdsstatens tryghed så meget, at de til tider lukker hele deres land for at kæmpe for endnu mere velfærd. Ikke underligt når man hører hvordan den tillader dem ugers - ja endog et år lange - og betalte ferier rundt i hele verden - mens flere og flere amerikanere må arbejde "som slaver" i deres 1-2 ugers ferie for at få indtægterne til at slå til. (på engelsk)

Ulandsarbejde og racisme
Danskerne er verdens mest gavmilde givere af ulandshjælp - for tiden mere end 7 gange så meget per indbygger som amerikanerne. Jeg er selv igennem
CARE dybt involveret i bistandsarbejde. Alligevel er jeg stærkt kritisk overfor den racisme, der ofte udvises i måden vi giver bistand til udviklingslandene på og opridser her en alternativ måde at gøre det på.
 

 


 

- andre emner herunder:

Mit arbejde for CARE - om bl. a. Boliviashowet.

Slægtsforskning - mine rødder 4000 år tilbage i tiden.

Mine kronikker og artikler  

Mine skoleopgaver

Mine breve

Andre skriverier om massemordere o.a. til venner i USA

Min familie - uden præsentation af kæledyr

At blaffe - oversigt over de 206.000 km jeg har blaffet

Mine forretningsrådgivere

Min barndom - kort fortalt

Min virtuelle kirkegård - mindested for afdøde venner

Min verdenshistorie - skrevet til min datter

Min samling af e-mail jokes

   

  This page in English
 

Copyright © 1997 AMERICAN PICTURES; All rights reserved.