- mine favoritlinks
 
 

www.nytimes.com:
Jeg kan ikke klare mig uden den daglige læsning af New York Times - verdens bedste avis - hvis ledere jeg næsten altid er enig med. Jeg abonnerer på dens daglige e-mail-orientering og er i reglen på dens hjemmeside både morgen, middag og sen nat. Mine foretrukne skribenter er Bush-haderne Paul Krugman, Maureen Dowd og Bob Herbert samt den provokerende Thomas Friedman. Jeg vil snart hellere opgive godnatsex end min godnatlæsning med dem.

www.politiken.dk:
Når jeg har for travlt i udlandet til at læse N.Y.Times’ lange reportager, bruger jeg tit Politikens superkorte artikler til at få et hurtigt overblik over en kompliceret politisk udvikling som for eksempel Enron-skandalen i USA. 

www.kritiskemuslimer.dk:
Da jeg sidder i bestyrelsen for Kritiske Muslimer bruger jeg tit dette websted for at orientere mig om vore møder – ikke mindst fordi jeg selv er foreningens webmaster. På grund af mine mange rejser er jeg dog altid bagud med at opdatere hjemmesiden. Efter at jeg ved en fejl kom til at sætte en fællesbøn sammen med Sherin Khankan til den hellige treenighed ind på hjemmesiden om vores fælles prædiken i domkirken, bliver vores forening nu også hyppigt af cybermuslimer kaldt for "kristne muslimer".

www.religion.dk:
Som aktivt medlem af Jødisk/kristent/muslimsk Forum følger jeg også diskussionerne grundigt på Kristelig Dagblads særdeles fine religionsside.

www.splcenter.org:
Da jeg arbejder aktivt sammen med flere af de største Ku Klux Klan-grupper i USA er det vigtigt at bevare overblikket over deres aktiviteter for ikke selv at forsumpe helt. Til dette bruger jeg Southern Poverty Law Centers hjemmeside. Lederen Morris Dees - en af mine gamle anti-racistiske venner - har over 100 mand ansat til at følge og retsforfølge mine mange klanvenners gøren og laden. Hyppigt forsøger jeg at mægle imellem dem når jeg synes han går for vidt såsom i fængslingen af min klanlederven, Jeff Berry.

www.americanknights.com:
Under mit arbejde med at få Klan-lederen Jeff Berry ud af fængsel (se omtalen på mine hjemmesider) besluttede vi i samråd med hans sorte sagfører os for at lukke gruppens hjemmeside. Siden har Jeff Berry indvilget i at lade mig overtage den som klanens officielle nye webmaster. Så nu har I min garanti for at der intet racistisk eller anti-semitisk kommer på hjemmesiderne! Det kan være lidt besværligt når jeg er på rejse i Syriens ørken og der får en opringning fra hans kæreste om straks at tage hendes telefonnummer af hjemmesiden fordi hun har smidt ham ud.

www.rc.org:
I mine racisme workshops i amerikanske universiteter er jeg stærkt inspireret af en tænkning og teknik, der hedder co-counseling, som handler om hvordan vi heler vores barndomsskader. På gruppens hjemmeside finder jeg hyppigt ny inspiration til f.eks. mit arbejde med kriminelle, Ku Klux Klan osv.

www.cyndislist.com:
Da jeg lavede slægtsforskning til mit store stamtræ på 10.000 forfædre benyttede jeg tit Cyndis omfattende oversigt over gode slægtssteder på nettet.

www.humanisme.dk:
Min ven Rune Engelbreth Larsen, formand for Minoritetspartiet, har lavet en særdeles fin hjemmeside. Først og fremmest nyder jeg at læse hans egne artikler.

www.clausmikkelsen.dk:
Claus Mikkelsen er en anden god ven, hvis kronikker om Islam jeg sætter stor pris på.

www.soerenespersen.dk:
Søren Espersen fra Dansk Folkeparti er også en god ven, hvis modspil jeg sætter megen pris på. Vi har e-mailet med hinanden lige siden vores debat om racisme.

www.dragsdahl.dk:
Jørgen Dragsdahl var personen, som først fik mig til at interessere mig for racisme og 5 år senere gjorde mig kendt. Læs mere om ham her.

www.arnehansen.net:
Jeg behøver sjældent at bruge Arne Hansens hjemmeside her, da han dagligt sender alverdens artikler fra indvandrerdebatten til mig per e-mail.

www.care.dk:
I min fritid laver jeg frivilligt arbejde for ulandsorganisationen CARE i mange fattige lande og holder bagefter foredrag om rejserne. En af rejserne var sammen med prins Joachim, som jeg lavede en drillende fanside for, der i lang tid lå som nummer et i Google-søgninger på ”prins Joachim”.

www.magenta.nl/crosspoint:
Jeg arbejder dagligt med racisme, men synes at de fleste hjemmesider om racisme er for overfladiske eller direkte hadske overfor andre racister uden at omtale endsige bearbejde den langt værre racisme i os selv. Men ok, dette er en god oversigt over de bedste sider. Mine egne hjemmesider er omtalt under oversigten for USA.

www.zentropa.dk:
Da jeg har arbejdet lidt sammen med Lars von Trier på tre af hans film, synes jeg også lige at jeg vil nævne Zentropas sjove hjemmesider.  Efter et af mine foredrag for Zentropas ansatte lovede et par af deres webdesignere at hjælpe mig med at gøre mine egne hjemmesider mere festlige, men foreløbig er det ikke blevet til noget at grine af. Derimod ønsker Lars nu at filmatisere ”Amerikanske Billeder – som komedie!”

www.vestfilm.dk:
En af mine gode venner fra min tid sammen med teatergruppen Solvognen, filminstruktøren Nils Vest, sidder jeg hyppigt og udveksler hjemmesideteknik med.  Bemærk hvordan man kan vandre rundt i hans verden i Christiania og klikke sig ind gennem underlige døre og vinduer til man pludselig står i hans egne stuer.

www.tafdrup.com:
Digteren Pia Tafdrup har tre gange kørt med mig på mine turneer i USA og på turene skrevet nogle af sine flotteste digte. Når hun kørte bilen sad hun og skrev digte på knæet ved rattet... mens hun satte hun mig til at læse alle sine tidligere digtsamlinger bag i bilen. Som "hævn" satte jeg hende aften efter aften til at sælge MINE bøger for mig under mine foredrag i universiteterne. Som mennesketyper er vi dybt forskellige og dog bedste venner. I mange år har jeg været hendes personlige IT-konsulent ... og kvitterer ved at lave en yderst drillende venneside om hende på mine egne hjemmesider.
 
www.anitaroddick.com:
Anita Roddick, aktivisten og grundlæggeren af det verdensomspændende kosmetikfirma, The Body Shop, er også en af de mange, som jeg har haft med i bilen på mine slumrejser i USA. I hendes bøger og på hendes hjemmeside beskriver denne ellers vidt berejste dame sit møde med mine fattige sorte venner som den mest rystende fattigdom hun nogensinde har oplevet. Efter rejsen har vi fortsat samarbejdet og jeg har bl.a. skrevet et kapitel i hendes seneste bog "A revolution in Kindness".

www.raymondmeier.com:
I New York har min faste bopæl i de sidste år været penthouselejligheden hos en af verdens førende modefotografer, Raymond Meier, hvis kone Christina Sun jeg tidligere delte slumlejlighed med. Men det var først efter at have boet hos ham i flere år og en dag opdagede hans hjemmeside og der så hans fantastiske billeder, at det gik op for mig HVOR stor en fotograf han faktisk er. Det kan man altså også bruge hjemmesider til – at finde ud af hvem man bor sammen med!

www.ninaoghjalte.dk:
Nina og Hjalte Tin er ganske vist mine hårde konkurrenter som foredragsholdere og som sælgere af rejsedrømme, men da de også bor i en drøm af et hus lige i centrum af Danmark på Mols benytter jeg dem tit som overnatningssted på mine turneer......og bliver vel derfor nødtvungent til at give dem lidt reklame her.

http://koti.mbnet.fi/reagan/lodger/ilove.html:
Jeg kunne nævne mange andre links til venners hjemmesider, men lad mig slutte af med denne lille søde film om livets absurditeter.

 

Med venlig hilsen
JacobHoldt

 

- andre emner herunder:

Mit arbejde for CARE - om bl. a. Bolivia-showet.

Slægtsforskning  - mine rødder 4000 år tilbage i tiden.

Mine kronikker og artikler  

Min familie

Andre skriverier om massemordere o.a. til venner i USA

Blafning - oversigt over de 206.000 km jeg har blaffet

Min virtuelle kirkegård - mindested for afdøde venner

Min verdenshistorie - skrevet til min datter

Min samling af e-mail jokes

  This page in Emglish

Copyright © 1997
AMERICAN PICTURES; All rights reserved. 

    
    Introduktion
Showet
Bogen
Fotogalleri
Anmeldelser
Bookning
Racisme
Kalender
Jacob Holdt
Hjem