Anmeldelser og omtale 
- i amerikanske universitetsblade 

 

"Man kunne fristes til at belemre Amerikanske Billeder med etiketten "mesterværk," men en sådan etikette ville blot tilsløre den magt og det overvældende psykiske greb, denne forestilling udøver på sine tilskuere.

Amerikanske Billeder udfordrer tilskueren til handling - ikke blot en katarsisk handling, men til virkelig at gøre noget ved rædslerne i det amerikanske system. Det udtrykker en global virkelighed og et ansvar, som vi alle deler. 

Det besidder en objektivitet som kun en ikke-amerikaner kunne udtrykke. Ingen beskrivelse eller ros kan videregive oplevelsen af Amerikanske Billeder. Det er en forevisning som alle amerikanere må opleve for sig selv." 
Grey City Journal 1981, University of Chicago 
 

Lektielæsning i shack i Georgia
 

"Amerikanske Billeder er Brecht'sk teater par excellence. Publikum er konstant bevidst om og inspireret af at Holdt, en udlænding, er virkeligt interesseret i de underliggende strømme af det amerikanske sociale system og nærer omsorg for dem, som må kæmpe så hårdt imod dem." 
Grey City Journal, University of Chicago 

 "For fire uger siden nåede jeg et vigtigt stade i min udvikling..... Ikke en eneste dag er gået siden uden at "Amerikanske Billeder" har undertrykt mit livssyn."
The Daily Illini, University of Illinois 

"Jeg tror at jeg er i en slags chok," sagde Stacey Shields. "Jeg er overrasket over at det er mit land." Darren Gouran var også overrasket over showet. "Jeg havde virkelig ikke nogen idé om hvad jeg gik ind til," sagde han. "Det var ufatteligt -- lammende. Jeg vandrede ind og det var som om, ja wow, hvad var det mon jeg var havnet i?" 
Digital Collegian, Rochester University 

Enlig mor i New Jersey på bistand
 

 "...a dyster rejse igennem Amerikas mørkeste sjæle.... en følelsesmæssig og intellektuelt uimodståelig vision af Amerika." 
The Univ. of Wisconsin Badger Herald 

"Efter at jeg så "Amerikanske Billeder" følte jeg mig totalt håbløs og hjælpeløs. Jeg kan kun mindes at have følt mig så fuldkomment hjælpeløs som reaktion på et andet emne....nemlig miljøet. Racisme raserer i vort samfund, men er ikke udenfor vores kontrol. Vi forstår ikke fuldstændigt racisme eller miljøet og i vores uvidenhed handler vi på skadelig vis......
Alt hvad vi kan gøre er at huske på vore forskelligheder og at søge efter en sund balance på grundlag af anerkendelse og forståelse. 
Holdt har været i stand til det ved at kommunikere til sine tilskuere at gensidig solidaritet er en anvendelig mulighed for at kunne skabe forandring.
Yale Daily News, Yale University

"Hans modtagelighed i kombination med det unikke perspektiv af en, som kommer fra et racemæssigt og økonomisk homogent land, giver Holdt et nyt syn på amerikansk racisme og dens virkning på vort samfund." 
The Daily Californian, Univ. of Cal., Berkeley 
 


 


 

- andre emner herunder:

Anmeldelser af mine museumsudstillinger

De mest akademiske analyser af mine billeder

Omtale i større amerikanske aviser  

Amerikanske universitetsblade

Amerikanske elevers stile og breve

Amerikanske anmeldelser af bogen

Danske anmeldelser af bogen

Norske anmeldelser

Interviews med mig

Body Shop's Anita Roddick om rejsen med mig

Evt. danske anmeldelser af lysbilledshowet

-  det har aldrig været anmeldt i danske aviser! 

   

 
This page in English
 

Copyright © 1997 AMERICAN PICTURES; All rights reserved.