Anmeldelser og omtale
- i større amerikanske blade 

 

"... visuelt stærk....intens indvirkning......Ingen kan stirre på hans billeder uden at være enige i at en sådan fattigdom og fortvivlelse ikke burde tolereres."
New York Times 

"Det som gør Amerikanske Billeder så frygtindgydende stærke, er den fortættede virkning af Holdt's fotografier i kombination med at han i sin egenskab af udlænding analyserer den inde dynamik i fattigdommen og undertrykkelsen i USA." 
Los Angeles Times
 

Ung dreng i Mississippi
 

"Et mesterværk!.....Amerikanske Billeder er værre end nogen skrækfilm - en foruroligende blanding af  "The Lower Depths," "On the Road" og "Johannes' Åbenbaring." 
Få film har nogensinde været så overgydet med ynkelig fortvivlelse......Amerikas foretrukne tv-program er måske nok det selvgratulerende smagløse "De riges og berømtes livsstil", men spejlet er revnet og ufuldstændigt uden Holdts forfærdende "de nødlidendes og udskudtes livsstil." 
The Village Voice 

"Showet vil med garanti voldtage følsomheden hos de fleste amerikanere. Ligegyldigt hvor bevidste de end måtte være om fattigdom i USA, vil få være forberedte på at se niveauet af elendighed, frygt og vold, som Holdts billeder afslører er virkelighed hver dag for en anseelig minoritet af amerikanere." 
Humanity and Society: Journal of Association for Humanist Sociology 

"Fortryllende....fortumlende....frygtindgydende..... plagende. Holdts analyse af racismens struktur i USA er så stærk at den kan "anstrenge troværdigheden," men hans fotografier beviser hans ord "fejer os med i processen." Der er en livagtighed, en medlidenhed og omsorg for individet, som sjældent er set hos samfundsforskere og journalister. En Hollywoodproducent kunne popularisere Holdts historie og, med et stort navn i, gøre den til et øjeblikkeligt sentimentalt megahit." 
National Catholic Reporter
 

Rig pige med cubansk tjenestepige på Palm Beach

"Amerikanske Billeder vil hjemsøge dig i dagevis efter at have set det. Det vil besidde dig emotionelt og intellektuelt. Alle burde se det, alle som nærer omsorg for Amerikas og amerikanernes tilstand.
Det er chokerende, hyppigt voldsomt, og ofte skrækindjagende. Amerikanske Billeder overrumpler dig og udfordrer dig til at slå igen. Det kræver at du handler. Holdt tvinger tilskueren ikke blot til at udforske forestillingen, men til at stille spørgsmål til sig selv. I den forstand er det en absolut succes." 
The Chicago Reader 

"..... aldeles lammende - en omfattende fortælling om Amerikas racekonflikt, på en gang stærk og foruroligende. Filmens længde tjener kun til at forstærke det vidtrækkende portræt af dens emne -- fattigdommen i Amerika, dens medynk og humor, dens ironi, dens utrolige indvirkning på den nationale psyke.... et usædvanlig, stærkt dokument." 
San Francisco Chronicle 

"Bør sættes på reolen ved siden af  "Let Us Now Praise Famous Men" af Agee og Evans." 
New York Post 

En dybere analyse af at benytte stillfotografering i en dokumentarfilm:
"Den  emotionelle indflydelse af denne dokumentarfilm beror på stillfotografiets anvendelighed til at illustrere kontraster. Det fastholder seeren på et mere diskret kontrastniveau samtidigt med den psykologiske og kulturelle kontrast, der adskiller de undertrykte fra undertrykkerne." 
Afterimage 

 "Amerikanske Billeder - en serie postkort fra helvede.... legemliggørelsen af Rimbauds, Kerouacs og Kirkegårds kvaliteter - er et bizart, foruroligende værk, hvis grafiske intensitet får Robert Franks engang fortiede fotos fra 30'erne "The Americans" til at se ud som billeder fra et kaffeselskab i overklassen." 
American Film 

"Amerikanske Billeder er en af de mest utrolige krøniker fra vor tid, som vi sikkert nogensinde vil få at se... uden tvivl det mest ødelæggende og kompromisløse anklageskrift mod diskrimination, jeg nogensinde har oplevet." 
Vanguard Press, Vermont
 

Linda med petroleumslampe
 

"Det er et skrækindjagende, til tider rørende portræt af underklassen så vel som en journal over hans egen emotionelle odyssé." 
The News & Observer, Raleigh, NC 

"Hvad jeg så med Jacob gjorde mig lamslået. Jeg så befolkningsgrupper som i generationer havde været udelukket af samfundet. De sank dybere og dybere ned i fattigdom og håbløshed under vægten af den strukturelle racisme." 
Anita Roddick, ejeren af The Body Shop, der skriver om sin rejse med Jacob Holdt  

"Ikke siden Jacob Riis' socialkritiske bog "How the Other Half lives" har der været en stærkere registrering af  amerikansk levned end Amerikanske Billeder. Dens forevisning til Cannes filmfestivalen skabte en sensation." 
San Francisco Film Festival 

Udvalgt som "Årets mest fremtrædende film" af filmfestivalen i London 1982.


 


 

- andre emner herunder:

Anmeldelser af mine museumsudstillinger

De mest akademiske analyser af mine billeder

Omtale i større amerikanske aviser  

Amerikanske universitetsblade

Amerikanske elevers stile og breve

Amerikanske anmeldelser af bogen

Danske anmeldelser af bogen

Norske anmeldelser

Interviews med mig

Body Shop's Anita Roddick om rejsen med mig

Evt. danske anmeldelser af lysbilledshowet

-  det har aldrig været anmeldt i danske aviser! 

   

 
   This page in English
 

Copyright © 1997 AMERICAN PICTURES; All rights reserved.