Jacob Holdt
 - kronikker, artikler og taler
 
 


Artikler om vort forhold til muslimer:

 

Vores sorte koalition
Vi får de indvandrere, vi har fortjent, fordi vi vælger at skabe dem i vort eget billede. Danskernes negative tænkning om muslimerne er værre end tyskernes om jøderne i 1930'erne.

Lad os afskaffe indvandrerkriminaliteten
Ingen nok så hårde straffe kan standse ghettokriminalitet. En helt anderledes empatisk tilgang er stærkt påkrævet. Jacob Holdt fortæller her om den hakkeorden, som ligger bag ghettobørnenes smerte, og hvilke holdningsændringer der skal til for at fjerne kriminaliteten, den giver anledning til.

Apartheiden i vore hjerter kan overvindes
Vi skal åbne vore hjem for flygtningene. Livet er en fest og kun gulvets bærekraft bør afgrænse antallet af udlændinge vi tager ind.

Hvordan vi kan skabe tryghed ved at tegne Muhammed
Vi forsvarer ikke ytringsfriheden ved at gå på hævnende korstog mod profeten.
(Skrevet umiddelbart efter terroristers attentat på det franske satireblad Charlie Hebdos 14 tegnere i 2015.)

Kan vi løfte sløret for vore øjne?
Debatten om de muslimske indvandreres tørklæder rammer dybt ned i vores hjemlige racisme. Her prøver jeg at sammenligne med mine erfaringer fra det sorte USA.

Må vi få kammertonen frem for Camretonen
Indlægget går i kødet på de væsentligste problemstillinger og forvrængninger i debatten om den propagandistiske retorik, som Dansk Folkeparti & Co. anvender over for indvandrere i almindelighed og muslimer i særdeleshed.

Lars Løkke - følg nu Obamas eksempel
Vis, at du mener integrationen alvorligt, og bryd DF's magtmonopol. Og lav så en samlingsregering med V,K,R og S. Kommer venstrefløjen til magten, vil VKO blot skærpe værdikrigen mod indvandrerne for at vinde magten tilbage.

Min egen danske racisme....mod muslimerne
Tale på FN's dag mod racisme.

Totalitært frisind
Bør indvandrere anerkendes som politiske kandidater når de kommer med bagstræveriske synspunkter fra den Tredje verden omkring dødsstraf og homoseksuelle?

Joh 8,7: Forsvar for Hizb-ut-Tahrir
Når den værste kritik af HuT synes at komme fra gamle venstrefløjsfolk, kan man ikke undgå at mistænke disse for en vis portion selvhad, som så let slår over i afstandtagende hetz.

Yderligere et forsvar for Hizb-ut-Tahrir
Dette er et beroligende svar på de indlæg, der udtrykte frygt for terrorisme efter mit første forsvar for Hizb-ut-Tahrir i Politiken.

Hizb-ut-Tahrir – en gave for demokratiet
Er Hizb-ut-Tahrir i virkeligheden mere demokratisk end de fleste danskere?

Integration forudsætter ligeværdighed
Muslimske friskoler har succes med at rette elevers knuste identitetsfølelse op. Dette ruster dem bedre til integration og for hver elev, de redder, har samfundet en potentiel bandekriger eller terrorist mindre.

Hvad udad tabes skal indad vindes
Om hjælp til at komme antisemitismen blandt muslimer til livs og opfordring til regeringen om at opgive sin "antisemitiske" politik.

Det fælles og det forskellige
Prædiken i Københavns Domkirke om vort forhold til muslimerne.

Vort eget Titanic
Kommentar om New Orleans menneskeskabte katastrofe - og danskernes tilsvarende.

Invitation til Louise Frevert
Opfordring til at tage med mig på dannelsesrejse i USA efter skandalen om de racistiske indlæg om muslimer på hendes hjemmeside.

Et muslimsk manifest
Demokrati er ikke indholdsmæssigt noget nyt i islamisk sammenhæng. Men folk, som ikke anerkender eller blot tolererer forskellighed i udlægningen af islam, kan ikke være med til at bygge bro og forsone værdier i samfundet.
Et tilbud til Danmarks muslimer.

Forebyggelse er bedre end helbredelse
Om hvor mange penge vi kunne spare gennem positiv tænkning overfor indvandrerne.

Vredesknappen presses i bund
Reaktion oven på Muhammed-tegningerne i Jyllands-Posten. Danske medier himlede op om at det drejede sig om ytringsfriheden.....som om der ikke er ytringsfrihed i USA, hvor ingen ville håne deres mindretal på den vis.

Politikens undertrykkende Winkel
Katrine Winkels hadske artikler i Politiken hidser mig til stadighed op - især når hun i nutidens betændte klima ophidser til hadske tanker overfor muslimerne. Desværre ville Politiken ikke trykke denne artikel.

Lever vi op til menneskerettighederne?
Tale på Rådhuspladsen om hvor svært det er at leve op til ånden i menneskerettighederne.

De radikale på hadets korstog?
Det hadske sprog blandt vore muslimske børn er en direkte afspejling af den tilsvarende indvendiggjorte racisme blandt sorte børn i USA, men i stedet for at søge løsninger hopper de Radikale med på hadets vogn og skaber fjendebilleder.

Naser Khader som statsminister?
En tankeprovokation i Berlingske Tidende i mine forsøg på at få de konservative til at bryde regeringssamarbejdet med Dansk Folkeparti.

Ligestilling og integration undergraves
Vi kulturradikale er uhyggeligt overrepræsenterede der hvor det virkelig gælder om at bære den danske kulturarv videre for at undgå parallelsamfund og marginalisering – nemlig blandt vore indvandrere.

Jyllands-Posten - en regerings- og erhvervsfjendtlig avis
Avisens hadske politik overfor muslimer skader integrationen og erhvervslivet

Åbent brev til prins Joachim
Som et indlæg i racismedebatten sendte jeg fra Kosovo en lidt anderledes lykønskning i anledning af vor nye multi-etniske prins' fødsel.

B.T. skaber terrorisme
B.T.'s vedvarende had og hetz mod muslimerne får disse til at lukke sig......og muligvis enkelte til at udvikle et tilsvarende had mod danskerne.

Mod en ny borgerrettighedsbevægelse
Tale på Rådhuspladsen om hetzen mod indvandrere i valget 2001 kort for inden.

Søren Espersens holocaustfornægtelse
Espersen vender historien på hovedet og fremstiller serberne som de gode kristne og albanerne som de onde muslimer i Kosovo og benægter massegravene i Kosovo, som jeg personligt havde stået i.

Søren Espersen svigter integrationen, ikke Abdul Petersen
Da min ven Søren Espersen i Politiken angreb en anden af mine venner, Abdul Wahid-Petersen, kunne jeg ikke lade være at blande mig til Abduls fordel. På manipulerende vis brugte han kulturelle mønstre i sit åbenlyse forsøg på at stemple moderne danske muslimer.

Red Barnet bør anmelde Dansk Folkeparti for racisme
Åbent brev til Søren Espersen om hvorfor jeg ikke med mit langvarige arbejde med racisme kunne skrive under på Politikens anmeldelse af DF politikere for racisme

Hvem tør kaste den første sten?
Under folketingsvalget 2007 kastede næsten samtlige danske medier og politikere sig ud i en heksejagt på en fuldstændig uskyldig 25-årig dansk pige ved navn Asmaa Abdol-Hamid. Dette er en anklage mod venstrefløjens racisme i den anledning.

Lad os få en integrationsminister
I anledning af valget 2007, hvor den tidligere såkaldte integrationsminister Rikke Hvilshøj gik af.

Integrer Danmark, ikke det sorte kabinet
Efter en hadsk kampagne fra Dansk Folkeparti med plakater af dommere iklædt burkaer kom regeringen pludselig med lovforslag om at dommere ikke må bære tørklæder i retssalen. Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech skrev en kronik imod forslaget - og blev straks lagt for had.

Er Fogh blevet kulturradikal?
Debat med statsministerens søn om vort fælles syn på den amerikanske integrationsmodel og hvordan danskerne svigter de danske værdier ved ikke at være aktive stolte kulturbærere, der inviterer indvandrerne ind i deres sociale fællesskab.

Hvem går terroristernes ærinde?
Efter et terroristangreb på den danske ambassade i Pakistan og stor boykot mod danske produkter i arabiske lande foreslog Margrethe Vestager at Danmark tog sin udenrigspolitik op til debat, men blev straks lagt på is af hele folketinget.

Afghanistan i vore hjerter
Hvad med, at vi lige træder et skridt tilbage og ser fjenden i os selv, før vi fortsætter med at skyde på andre? Kan man uden et helhjertet og altruistisk engagement i et lands befrielse - parallelt med at overvinde det mishandlede barns eller ghettoens naturlige mistillid - 'vinde' et mishandlet lands hjerter og sind?

Forsvar for Sherin Khankan imod Naser Khader
da Naser Khader og to andre politikere angreb hende og Exitcirklen i 2017

Kærlighed er fællesskab
Grundlovstale i Sankt Pauls om at give vore danske værdier videre til dem der skal arve vores samfund. Læs den, selv Pia Kjærsgård syntes godt om den :-)

 


 


 

Artikler - andre emner herunder
 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

Copyright © 1997 AMERICAN PICTURES; All rights reserved.