...hvorfra du får adgang til alle mine ikke-professionelle sider....

 

 

Hvem er jeg? 

Som følge af alvoren i Amerikanske Billeder ses jeg tit som en meget seriøs person. Så her på min personlige hjemmeside vil jeg forsøge at slappe lidt af og vise nogle andre - og mere drillende - sider af mig selv.....
 ......du kan altid genstarte mig her.
 
Ifølge dansk jantelov skal man jo helst ikke stikke hovedet frem, så det mest selvpromoverende her er direkte taget fra mine amerikanske "sider".  

En god kombination af held og dovenskab 
Der er mange måder at beskrive sig selv på. Her forsøger jeg at give - især for amerikanerne - en politisk fortolkning af hvordan jeg endte med at lave Amerikanske Billeder.

Mit astrologiske horoskop 
Da den personlige tone i Amerikanske Billeder rejser mange spørgsmål om min person, bliver jeg i USA konstant analyseret og udspurgt om mine astrologiske data. Nu kan jeg henvise astrologer til dette sted, hvor I endog kan sammenligne med de astrologiske data for Jacob A. Riis. Da hans er et "fladt" horoskop kan man ikke fuldstændigt sammenligne de plutoniske kræfter, der siges at forme de formørkede sind af sådanne "slumfotografer" - såvel som de sociale tabere de identificerer sig med. 

Havde jeg mon en ulykkelig barndom?
Da jeg i mine racismeseminarer fokuserer meget på vore barndomsskader, er det jo nærliggende at granske sine egne......især da jeg altid tager udgangspunkt i min egen racisme. Du kan også høre mig ævle om min barndom i P1's udsendelse:
"Her har jeg rod" eller om hvorfor jeg laver så mange hjemmesider som reaktion på min "ulykkelige" barndom i P3's "Kronsj!: Om Jacob Holdt's ukendte sider!"

Mit curriculum vitae 
For en som aldrig har haft et ærligt arbejde kan det synes vanskeligt at skrive et CV. Så dette ligner nok mere en dagbog. Jeg vedlægger det fordi jeg er træt af at gentage mig selv i de evindelige interviews som er en uundgåelig del af mit arbejde. Hent det ned, skriv det om, kære journalister - og lad os komme videre til mere seriøse spørgsmål som ikke HANDLER OM MIG! 

Min familie 


Mine medlemskaber
:

Ud over mit mere kendte medlemskab af tidligere KGB og nu Ku Klux Klan (som jeg ligesom muslimerne er webmaster for) kan du her se en fuldstændig liste over mine bestyrelsesposter og medlemskaber. Hvorfor skjule noget? Mit liv har altid været en åben bog.
 

Mine forretningsrådgivere:

Min datter angriber mig tit for at jeg har brugt alle indtægterne fra Amerikanske Billeder på ulandsbistand i Afrika. Da jeg ikke ved så meget om Afrika har jeg knyttet en række afrikanske rådgivere til min virksomhed for at hun nu kan sove roligere om natten.
Her er en fuldstændig liste over mine finansielle rådgivere, som jeg varmt kan anbefale andre at bruge.


Mine hobbyer
:
 

1. hobby: At blaffe mig igennem livet...
...at samle andre blaffere op .....eller at invitere publikum med på mine rejser. 

Da jeg havde blaffet samlet 5 gange rundt om jorden, troede jeg at jeg havde verdensrekorden - indtil jeg så i Guinness rekordbog at en amerikaner blaffede endnu længere i 60'erne. Nuvel, det var dengang man aldrig skulle vente længe på et lift.....

I dag nyder jeg at samle blaffere op på mine ture i USA og kunne skrive en hel bog om den indsigt de har givet mig. De har i reglen ventet i dagevis på et lift - ikke mindst massemorderen som jeg samlede op en nat og som derved blev en rystende del af mit show.

Men at rejse inde i de amerikanske ghettoer er også spændende. For at have nogle at dele oplevelserne med - såvel som min ensomhed på landevejen - inviterer jeg gamle skolekammerater, forfattere og efterhånden hvem som helst i mine publikums med i min beboelsesvogn. 27 har været med efterhånden og du er naturligvis også velkommen til at kontakte mig. 

Blandt de mere kendte kan nævnes Anita Roddick - ejeren af kosmetikkæden The Body Shop - og digteren Pia Tafdrup, som var med tre gange og skrev nogle af sine fineste digte på turene.  
Men man kan også blive forfatter af at tage med. 
Eli Sæter
, en norsk mor til to, var med i en måned og blev så chokeret over mødet med massemordere og ghettoer at hun skrev bogen "en amerikareise"
Her er et uddrag fra bogen, hvor jeg forsøger at svare på de dybe spørgsmål om racisme og ghettoer som hun med usædvanlig indsigt og forståelse rejste efter de - også for mig - rystende oplevelser.   

Du kan i øvrigt selv vinde en Drømmerejse gennem USA's ghettoer med alt betalt ved at indsende de rigtige svar i Amerikanske Billeders store Quiz. Det er ingen sag at vinde - næsten alle svarene er at finde her på mine 22,000 hjemmesider!!!   

2. hobby: Hjælpearbejde i den Tredje Verden 
Mange ulandsudsendte angiver højtflyvende humanitære målsætninger som undskyldning for eksotiske luksusrejser i den Tredje Verden. 
Da jeg blaffede gennem Afrika, blev jeg dybt skeptisk over racismen, der udvises i måden vi formidler bistand på og nægtede at have noget at gøre med det i årevis.

Men siden har jeg fundet en organisation som arbejder på en meningsfyldt måde, nemlig CARE. Jeg tilbringer derfor meget af min ledige tid på frivilligt arbejde for CARE i Bolivia, Nepal, Guatemala, Haiti og Thailand. Du burde se på min CARE side - om ikke andet for at se at jeg kan tage mere optimistiske billeder end dem der ses i Amerikanske Billeder. Herunder også mit nye show med Inkaernes Børn - med prins Joachim hos Bolivias Indianere og sågar min "fanside for prins Joachim"

3. hobby: Amatørjournalistik 
Jeg elsker at skrive, men offentliggør det kun når noget gør mig tilstrækkeligt gal i hovedet. Da jeg føler mig overvældet af uretfærdighederne i USA, skriver jeg mest om dem jeg ser i mit gamle land såsom byvandalisme, diskrimination af lesbiske, indvandrere og tørklæderpolitibrutalitet osv. 
Her er en oversigt over mine samlede kronikker m.m.

4. hobby:  Slægtsforskning - 4.000 år tilbage ! 
Ligesom alle andres familier går min naturligvis langt tilbage til før Kristus. Men nu har jeg forsket så meget i min familie at jeg rent faktisk kan bevise dette!

Jeg måtte jo finde lidt underholdning i mine lange ledige stunder på landevejen og begyndte at finde den i arkiverne. På nuværende tidspunkt har jeg tastet over 10.000 direkte stamfædre ind i mit stamtræ. Bortset fra enkelte paver og berømte søskende som den fascinerende tredobbelte religionsgrundlægger Moses (hm, nu er du vist allerede lidt skeptisk, ikke?), udgøres dette store antal kun af direkte forfædre såsom faraoer som Ramses II, kejsere som Augustus og over 900 konger som f.eks. Alexander den Store og - fra vor egen nutid - Gorm den gamle. Til det mere underholdende hører min families fjernere slægtskab med de kendte danske vikinger, politikere, videnskabsmænd og forfattere som byggede riget eller med folk, som snakkede med eller myrdede Jesus, Johannes Døberen, Paulus, Platon, Sokrates, og mange andre som formede den moderne humanisme.         

Mit forhold til Jesus
Jeg er inviteret til at holde et seriøst foredrag om racisme.....og det første spørgsmål jeg hyppigt får fra amerikanske studenter er "Hvad er dit forhold til Jesus?"  Jeg ved at det er deres lakmusprøve, men det tager alligevel altid pusten fra mig - privat som det er.

Så på min amerikanske hjemmeside har jeg vendt spørgsmålet om til et drillende svar - som jeg her vil dele med dig - i hvilket jeg beretter på samme hule vis:

"Hvordan jeg ændrede Jesu liv!!!!" 
Jo, ikke nok med at "vi" i min familie totalt ændrede Jesu liv, men "vi" hjalp endog med fra hans tidligste barndom at give ham det "fattig-image" - omsorgen for de udskudte og undertrykte - som for mig altid har været så inspirerende.

Yellow star   Lad mig tage dig på en 
tur 2000 år tilbage i 
tiden og vise dig hvordan! Følg Betlehemsstjernen ved at klikke på stjernen 
her - og på hver af 
de følgende sider.

Se også min families korrespondance med Jesus,
hvori Jesus nægter at helbrede et sygt medlem af vores familie under henvisning til at han "handler efter ordre ovenfra." Skønt vi endte med at slå både Johannes Døberen og senere Jesus ihjel - såvel som en af hans disciple - får de pavelige kirkefædre os til at føle os som de rene helgenskikkelser ved at kanonisere 
et utal af vore familiemedlemmer til helgener
. Da helgenstatus åbenbart er arveligt og - som det vil ses af mine helgenbeskrivelser - baseret på et liv i synd og vold, er jeg for længst begyndt at pudse min egen glorie!

5. hobby: At skrive verdenshistorien om!
Ligesom Nehru skrev hele verdenshistorien for sin 14-årige datter Indira Gandhi mens han sad i fængsel, er jeg gået i gang med at skrive hele verdenshistorien fortalt som en slægtskrønike for min datter. 
"Lucies Verdenshistorie" er først og fremmest et forsøg på at vise at stort set hele antikkens verdenshistorie såvel som den europæiske middelalderhistorie kan fortælles som én stor genealogisk familiesaga. Kun min datters dokumenterede direkte x-gange-tipoldeforældre vil blive nævnt... men de inkluderer også stort set alle verdens herskere helt til det lukkede Japan.  

6. hobby: At sætte nye historiske rekorder ved 
"at løbe Danmark over ende"

Som den første i historien har jeg løbet hele strækningen fra Elben til den Botniske bugt: se kortet
I al fald er det ikke gjort siden Kong Karl Gustav X's fodfolk tørskoede gik over vore frosne vande i 1658. Min rekord på i alt 1200 km var jo ikke mulig før Storebæltsbroen og Øresundsbroen åbnede. Min ungdoms dovenskab - blafning - er nemlig i dag blevet afløst af 10-35 km's afstressende løb på fridage og så er det jo sjovt at lægge disse etaper i forlængelse af hinanden, når man alligevel som foredragsholder befinder sig overalt i landet. Det er samtidig min enmandsdemonstration i protest mod den miljøødelæggende bilisme, jeg er tvunget til at deltage i. For hvad skal vi egentlig med alle de motorveje og broer når man kan løbe tværs over Danmark på kun et døgn?  
Det er også min drillende protest mod de små løb, som min bror Niels Jørgen, Spartaformanden, arrangerer under betegnelsen Copenhagen Marathon. År efter år kommanderer han hele familien ud for at snitte sig til blods i appelsiner og bananer til deltagerne. Se her hvordan han på blodig vis udnytter sin egen familie for at skabe sig en livstidsstilling som maratonarrangør. 

   Klik på denne røde blodpøl og find årsagen til dette, vor families store tragiske blodbad. 


En særlig maratonsejr var det dog at slå min bedste ven fra skoletiden, Marius Ibsen - nu kommunaldirektør i Gladsakse - efter at han havde slået mig i Storebæltsløbet. 
Som miljøforkæmper og fanatisk bromodstander ønskede jeg jo ikke at kompromittere mig selv ved at vinde netop dette kapløb om at gøre vort smukke lille land endnu mindre - og endnu mere stressende uden de hyggelige tidligere færgehvil!

7. hobby: At holde kontakt med gamle venner
Som blaffer gik størstedelen af min tid med at besøge tidligere venner ligesom meget af min kørsel i dag. Da de betyder meget for mig er det en endeløs opgave at besøge dem - ikke mindst i fængslerne. Ligeledes bruger jeg meget tid på at skrive til dem. Igennem 32 år har de modtaget Danmarks længste julebreve (siger de) - ofte på 40-80 sider. 
For at mindes mine afdøde og især mange myrdede venner har jeg nu oprettet Danmarks første virtuelle kirkegård. Jeg kan nemlig ikke udholde tanken at de blot skal ligge glemte på triste kirkegårde, hvor ingen besøger dem. Nu kan du sidde derhjemme ved computeren og besøge dem og endda lægge dine egne virtuelle blomster og sidste ord til dem.   
Det er også et krævende job at besøge alle sine gamle kærester og at holde styr på deres mænd og børn.
Her kan du se dem alle - sorte, hvide, gule, indianere, jøder osv. - i et fuldstændigt billedkatalog over mine gamle kærester

8. hobby: Tilbageerobringen af vore slotte, herregårde og fæstninger
Hvad gør man for at slå tiden ihjel mellem sine foredrag ude på landevejene? Man gør tiden og historien levende når man opdager at man ikke kan vende en sten i vort land, ikke markvandre på en gård, uden at den har været betrådt eller ejet af en af vore forfædre. Her er en foreløbig liste over de hundredvis af slotte og borge mine børns tipoldeforældre ejede og som jeg nu løber land og rige rundt for at få tilbage.  

9. hobby: Verdens største samler af e-mail jokes
Amerikanske venner sender mig ustandseligt e-mail jokes. Her er et større udvalg af alt om Clintons sexliv til hvordan man bedst slår en republikaner ihjel - absolut ikke alt sammen politisk korrekt og stuerent. Husk nu at de er copyrightede under American Pictures, hvis du genfortæller dem.....nå, det er vist endnu en joke på Internettet. 

10. hobby: Storproducent af hjemmesider
Spærret inde i et mørkt lokale (uden mulighed for at læse) til et af verdens kedeligste og tristeste foredrag gennem sammenlagt 5500 shows gange 4 timer, prøver jeg at skabe min egen underholdning under forestillingerne ved at lave hjemmesider på min bærbare. Ved sidste tælling var jeg nået op på 17,000 hjemmesider! Værsgo at prøve om du kan nå igennem dem alle. Her er en af dem, det har moret mig mest at lave! 

Mine favoritlinks
Her er mine udvalgte links til alt fra Ku Klux Klan til Pia Tafdrup.

Mit arbejde 
Hm?......Jeg tror du hellere må gå tilbage til Amerikanske Billeder 
 
Hvis du tror at du kender mig nu, lad os bare blive venner!

Med kærlig hilsen 
Jacob Holdt

- andre emner herunder:

Mit arbejde for CARE - om bl. a. Boliviashowet.

Slægtsforskning - mine rødder 4000 år tilbage i tiden.

Mine kronikker og artikler  

Andre skriverier
om massemordere o.a. til venner i USA

Min familie - uden præsentation af kæledyr

At blaffe - oversigt over de 206.000 km jeg har blaffet

Mine forretningsrådgivere

Min barndom - kort fortalt

 

This page in English

Copyright © 1997 AMERICAN PICTURES; All rights reserved.

 

Hvis du trækker i skægget får du en biskop frem

Jeg kommer fra en lang, laaang gammel præsteslægt. Så prøv at trække i mit skæg og se om der mon ikke springer en rigtig vaskeægte biskop frem.....

 


 

 

 


"Den heldigste af mine pædagogiske fiaskoer"   Lektor Erik Madsen - mange år efter som eneste lærer at have stemt imod at smide mig ud af gymnasiet i utide

    Introduktion
Showet
Bogen
Fotogalleri
Anmeldelser
Bookning
Racisme
Kalender
Hjem